Online поръчки на пневматично оръжие и аксесоари от страната и чужбина.

Anahtas.DmN

Потребител
Добре, благодаря. Да очаквам ли да ме занимават с ДДС нашите държавни служители?
 

Kostas

Потребител
Колеги, най-напред моля да извините моя „български“ - вината всъщност не е моя, а тази на господин Google! ;)

Чакам пристигането на новата ми играчка - помпа Hill EC-3000 - която купих от дилър в Англия. Мисля, че някои от вас може да обмислят да купят такъв от Обединеното кралство и биха се интересували от гаранцията в този случай. Попитах Hill за това как работи и отговорът им беше, че ако помпата се повреди по време на едногодишната гаранция, те ще уредят куриер, който да я вземе и върне, дори от България.

Ще публикувам повече информация за помпата и как работи, след като пристигне.
 

Kostas

Потребител
Последна промяна от модератор:

Amfo

Редовен Потребител
Благодаря за инфото. Аз за плащането нямам съмнение ,че ще ми вземат парите. Самото плащане мисля да го извърша с дебитната си карта. Въпроса ми беше дали някой е купувал нещо от там и дали го е получавал?Извършват ли доставката в написания от тях срок? С кои куриерски фирми работят? Ще бъде ли спряна или ще дойде до адреса посочен от мен ? Реално бих купил желаната пушка от България но тук за същите пари продават стария модел а новия въобще го няма никъде в България.
 

Kostas

Потребител
Никога не съм купувал нищо от тях. Не е ли възможно да купите това, което искате от Krale - те със сигурност са надеждни, но предлагат само ЕДНА година гаранция.
 

astra

Редовен Потребител
Не е ли възможно да купите това, което искате от Krale - те със сигурност са надеждни, но предлагат само ЕДНА година гаранция.
Моят многократен, личен и горчив опит с Крале показва, че далеч не са надежден търговец, по-скоро са точно обратното.
Няколко пъти съм поръчвал от Крале съвсем конкретни неща, но ми изпращат не това, което съм поръчал и платил, а нещо друго "същото като това, което съм поръчал, даже по-добро и на по-изгодна за мен цена", както са се опитвали да ме убеждават от Крале...
Примери:
1. пушка - вместо Щаер ФТ - Щаер Хънтър
2. оптика - вместо Хоук с милдот - Хоук с обикновена скала
3. смазка - вместо прецизна FWB - някаква смазка с надпис Аншутц, която не става за почти нищо...
Списъкът от "надеждно" изпълнени мои поръчки, може да бъде продължен, но няма смисъл...
Ще добавя само, че при всички случаи на поръчка, изрично съм питал Крале дали имат на склад точно това, което поръчвам и плащам и винаги са ми потвърждавали. После, веднага ти дръпват парите от картата и доставят не това, което си платил, но нещо "малко" по-различно. Също като автоджамбазин - продава ти не това, което ти искаш, но това, което те имат на склад.
Още не мога да забравя, след скандала който им вдигнах като се опитаха да ми пробутат Steyr Hunter вместо FT, понеже "било същото" как треперих цяла седмица дали ще ми върнат близо 3-те хиляди Евро, които ми засмукаха на секундата от картата!
Ще повторя, за да не го забравям и аз никога: Крале са всичко друго, но не и надежден търговец!
Личен, изстрадан, негативен опит.
Пък вие сте свободни да си харчите парите, както си искате...
 

Hidden

Редовен Потребител

xpresident

Редовен Потребител
Paypal могат да ти възстановят парите, ако не си получиш стоката. При директно плащане с карта, банката няма да ти върне парите, трябва да си ги търсиш от търговеца. Paypal излиза малко по-скъпо.
 

lynx

Редовен Потребител
С PayPal винаги има допълнителна сигурност. Има много информация в нета по въпроса.
Много от търговците не си получават парите, докато купувача не потвърди по някакъв начин, че всичко е наред. А начините са много.
Ако не се лъжа, в Ибей за по-скъпите стоки докато купувача не индикира положителен фийдбек, парите стоят арестувани в джоба на PayPal.
Мой познат, който доста често пазарува от Ибей споменаваше, че когато пазарува директно с карта и се случи издънка, доста често губи Кейс-а с Ибей.
В същото време при покупки с PayPal и евентуален проблем с отваряне на Кейс, няма загубен спор. Винаги си е прибирал парите или са му изпращали нова стока, ако е изгубена или е получил неправилен артикул.
Не рекламирам PayPal, но за мен това е допълнителна сигурност и намалява вероятността от издънки за наша сметка.
 

Бочко

Редовен Потребител
ФТКС
Paypal могат да ти възстановят парите, ако не си получиш стоката. При директно плащане с карта, банката няма да ти върне парите, трябва да си ги търсиш от търговеца.

Не съм съгласен на базата на моя опит. Няколко пъти съм оспорвал трансакция и винаги съм си взимал парите обратно.
Поръчвал съм оптика от Англия - в следствие на голяма забава за обещания срок на доставка и спиране на комуникацията оспорвах трансакцията и парите ми бяха върнати до последното пени.
Поръчвал съм оптика и пушка от Кипър за колега от Форума (Бог да го прости). Взеха парите веднага от картата и комуникацията спря. Върнаха ми отново всичко до последния цент.
Както Рачо по-горе е написал, повдигнат кейс в PayPal почти няма вероятност да загубиш, ако си честен в претенцията си.
Преди около 2 години платих въздушна пушка от Англия чрез PayPal. Оказа се някакъв измамник и освен, че ми върнаха парите, го бяха натопили от сайта и от PayPal на полицията за измама и вероятно си е имал доста неприятности след това.
 

Бочко

Редовен Потребител
ФТКС
Търговеца или банката върнаха парите?

Оспорването се пуска в банката. Кой и как връща парите не знам, а честно казано не ме интересува. Банката си има начин да си ги вземе от търговеца или от неговата банка.
В този случай две неща, които при PayPal липсват и мен като купувач ме насочват към ползване на PayPal при възможност. При оспорване на трансакцията в банка имаш 30 или 40 дневен срок за отговор по оспорването и е далеч по-тромаво. Другото нещо е, че ако не спечелиш оспорването дължиш неустойка от 20 Евро (в моята банка издател).
Веднъж изгорях с една нощувка в хотел, защото си платих кеш, но не запазих касовата бележка и след това хотела си е взел сумата и от картата ми. Затова съвет от мен е да си пазите касовите бележки, с които при подобен случай печелите оспорването без никакво съмнение.
 

astra

Редовен Потребител
Много хора са пазарували от тях и никой не се е оплакал.
А бе, тук има една тема "Недоволни или измамени", в която преди 2,5 години избухна такава бомба, че всички заедно питаха: защо мълчахте всички досега, бе хора!?!?
Освен това, и днес и по-назад писах достатъчно за моя опит с Крале. Излишно е да продължавам.
 

joro_ihr

Редовен Потребител
А бе, тук има една тема "Недоволни или измамени", в която преди 2,5 години избухна такава бомба, че всички заедно питаха: защо мълчахте всички досега, бе хора!?!?
Освен това, и днес и по-назад писах достатъчно за моя опит с Крале. Излишно е да продължавам.
Съжалявам за горчивия ти опит. Нещата, които са ти се случили са отвратителни. За съжаление или не твоите страдания са единствените за, които знам аз. От личния ми опит с крале аз оплаквания нямам.
Все пак е добре да се казват не само хвалбите, но и горчилките.
 
Нагоре