Фотоапарати и мобилни телефони

DANNY

Редовен Потребител
Истинските лещи за GoPro... ...За жалост не струват по $7...

Има и руска фирма, която произвежда за Osmo Action... Но още не съм и се нарадва достатъчно в този и вид ...оригиналния
 

Sen

Редовен Потребител
Истинските лещи за GoPro... ...За жалост не струват по $7...

Има и руска фирма, която произвежда за Osmo Action... Но още не съм и се нарадва достатъчно в този и вид ...оригиналния
Да, колега, и без да гледам видеото, виждам, че логото на тъмбнейла е на канадската фирма Back Bone. Тунинговано ГоПро от тях = 899 щатски левчета... Лещата, която ми трябва е 89 в същата валута.
 

DANNY

Редовен Потребител
Както се казва, няма нищо евтино или без пари. ...особено щом се отнася за качество...
 
  • Харесвам
Reactions: Sen

DANNY

Редовен Потребител
По-евтините варианти на PIXAERO

GoPro

OSMO Action

В момента намерих само този канал на английски, но съм ги гледал всички клипове и на руски. Предполагам, че има и рускоезична версия на канал...

едит:
Намерих и рускоезичния канал.... в него има и много друга полезна информация относно екшън камерите, снимането и правенето на филми...
https://www.youtube.com/c/PIXAERO/videos
 
Последна промяна:
  • Харесвам
Reactions: Sen

nelsky

Редовен Потребител
Моето OSMO го бях забравил няколко месеца в шкафа. Това са кадри от морето преди няколко дена.Снимал съм на 2.7К резолюция, това си е оригиналното видео без обработки (то не, че имам идея какво и как да обработя, де :)). Но картината е по-зле от това, което се вижда при директно възпроизвеждане на файла на телевизор.
 

DANNY

Редовен Потребител
Картината е по-зле защото YouTube я смачква/компресира много повече от оригиналният файл... Ти снимаш 2,7к с 65mbps и 4к със 100mbps, YouTube ги възпроизвежда с 8-12mbps
Аз съм качвал филми които на моя компютър са били по 15 -20 GB а когато съм ги свалял обратно от YouTube вече са големи по 1,5 - 2 GB ....Пестят место и компресират здраво филмите. Дори са написали в ръководството си за различните резолюции с какъв битрейт трябва да са филмите... Но аз не се съобразявам с тях... ...е вярно, че ми качва много бавно, но гледам да си запазвам, до колкото мога, и оригиналите филми...
Как снимаш под водата? С кейс или без кейс? Защото аз съм си купил и кейс, но не знам дали пък няма да се опържи камерата в него и да започне много да се поти... Купих кеса, защото видях много хора да се оплакват, че като се напръска с вода предния екран и се снима с висока резолюция прави конденз под самият екран... ...Трябва и да си поръчам силикагел лентички...
За тази над половин година от както снимам с Осмото ми направи неприятно впечатление едно единствено нещо. Не са си решили проблема с премигването на камерата на изкуствено осветление 50Hz. За Америка проблема може и да е решен, но за Европа това е огромен минус. ...Имам и още две забележки, но те не са чак толкова дразнещи, а и имам други камери с които ги компенсирам и двете, та дори и трите... Картината е малко плоска от към цветове и контраст. Липсва и контраста и наситеността на цветове. Точно там пипам файловете :) . И ISO-то е ниско за нощни снимки. И двата ми други китайци са в пъти по-добри... Нищо не им пречи на DJI да направят няколко цветови профила и човек сам да си избира кай да ползва, с по-наситен цвят или по-плоски... НО като общо камерата е ТРЕПАЧ! :) Много съм доволен от нея и не съжалявам за избора... ...Стабилизацията на картината направо е без конкуренция! :)
 

nelsky

Редовен Потребител
Под вода снимам без кейс. Водоустойчивостта на камерата, без да изисква допълнително оборудване, беше една от основните причини да я купя. След като снимам в морска вода, после я кисна в сладка за да падне солта. Доколкото си спомням, в инструкциите имаше нещо да се пазят вентилационните (охлаждащи) отвори открити, за да не прегрява камерата, та в тази връзка, не знам как ползването с кейс би й се отразило. Иначе проблеми със запотяване не съм забелязал, но каченият клип е сигурно най-дългият сниман от мен. Ако се ползва продължително, не знам как ще е. Иначе картината на 4К ме кефи много. Предположих, че Тубата компресира файловете и качеството пада, нямам опит в тази област, това са ми първите качени клипове.
 

mobilen

Редовен Потребител
SJ 9 strike също прави конденз,но отпред на обектива.Явно е проблем не само за Osmo..
 

DANNY

Редовен Потребител
Това е проблема за който говоря...

А така се оправя...

А до колкото става въпрос за SJCAM аз спрях до най-добрите модели 7 Star и 8 Pro (с Къстъм фърмуер). За 9-ката чух не много добри отзиви, за 10 нямам почти никакви. До колкото знам новата 10-ка си е 8 Про но с водозащита и отвратителен звук в сравнение с DJI Osmo Action. Вече не се интересувам от тях защото разликата между китайците и топовите модели камери става голяма. Те ми остават като резервен вариант. Точно от тези два модела 7 и 8 съм си много доволен
 

sir John

Редовен Потребител
ФТКС
Браво! Добра камера и софтуерна обработка. С каква бленда, скорост на затвора и резолюция е крайният резултат?
 

venciru

Редовен Потребител
Снимките са разкошни!
Да не би да значат, че има работещи круизни кораби в тези времена? Миналата година отказахме едно пътуване, та затова се интересувам. Извинявам се за лекото изместване на темата.
 

nelsky

Редовен Потребител
Браво! Добра камера и софтуерна обработка. С каква бленда, скорост на затвора и резолюция е крайният резултат?

Камерата е на Huawei P30 Pro и наистина съм много доволен от нея. Снимал съм на автоматичните настройки, но данните са следните: резолюция 3648х2736 пиксела, бленда 1.35, скорост на затовора е вероятно това, което е exposure time- 6 секунди, някакъв f-number е 1.6, фокусно разстояние 6 мм, ИСО 640.
И аз се изненадах от резултата, предположих, че ще се размажат за 6 секунди, обикновено ми треперят доста ръцете, а на първата от снимките, дори не са ми подпрени ръцете никъде. Между другото, понеже свалих снимките първо на служебния компютър и от там ги качих, та на единия монитор бях отворил оригиналната снимка, на другия качената във форума и има значителна разлика в качеството. Цветовете са някак по-наситени на оригинала и най-вече черното си е черно, докато на тези в поста малко сивее (или са ми различни настройките на мониторите :)).

Снимките са разкошни!
Да не би да значат, че има работещи круизни кораби в тези времена? Миналата година отказахме едно пътуване, та затова се интересувам. Извинявам се за лекото изместване на темата.

Да, Майн Шиф 2 круизва. Има и един Европа 2, който също идва редовно, но не се виждат много хора. На този обаче, снощи се виждаха доста хора по балконите и по откритите палуби. За съжаление, ковида почти съсипа тази индустрия, а поне според мен, това е може би един от най-добрите варианти за почивка. На рейда има 8 кораба, които са там от месеци. Чакат, да се пооправят нещата. Направо е зловещо, когато влизат в пристанището за бункероване, снабдяване с провизии и т.н. и на тях не се мярка никой. На кораби предназначени за по 3-3500 пасажера и 1000-1200 екипаж, сега има по 30-40 човека, ръжда тече по бордовете...Летящият холандец почти :(
 

nelsky

Редовен Потребител
Здравейте, Колеги!
Наскоро ми попадна ей този неопренов калъф:
IMG_20210924_091020.jpg IMG_20210924_091049.jpg
Номера на модела е 5.101.974. Дават го, че е за SLR фотоапарати с малък обектив. За Никон D5300 с 18-55 мм обектив не става, пробвах вече :)
Та, ако някой смята, че ще му свърши работа за фотоапарата и има желание да се сдобие с калъфа, може да ми пише и ще му го пратя. Ще трябва да си поеме само разходите за доставката, ако не е от Варна.
Пак да уточня, подарява се, НЕ се продава!
 

Sen

Редовен Потребител
И аз да се включа в тая тема.
Изключително лош опит с GoPro Hero 9 Black. В никакъв, НИКАКЪВ случай не закупувайте GoBRO 9та серия.
Трета камера ще връщам, ако щете вярвайте. Ужасно пращене и пукот на аудиото на първите две; третата дойде с още по-голям дефект. Забива посред запис и всичко отива по дяволите, опропасти ми два дни кадри тоя боклук. И това е поръчана легитимно камера от уеб сайта им.
Сега ще искам или пари обратно, или ъпгрейд до десето поколение. Кой го знае и то къв боклук ше е...
За Бога, братя, не купувайте.
 

DANNY

Редовен Потребител
Колега с колко mbps снима камерата!? Много важен е въпроса. Защото ако картата не ти е достатъчно бърза като СКОРОСТ НА ЗАПИС или е менте дори и да е брандирано менте и да отговаря на всички маркировки, може картата да не достатъчно бърза за да прави запис и идва момент в който забива. На мен също ми се е случвало точно с карта на Самсунг със всички нужни маркировка за скорост на запис, но заби. Тръгва снима няколко минути и после изписа "Картата ви не е достатъчно бърза" и започна да прегрява камерата. За да я изключа трябваше да извадя батерията да се рестартира. Затова вече купувам само от фирмени магазини и такива които са специализирани само за фотографска техника. В такива магазини знаят много добре каква е разликата между една качествена и едно менте карта... Затова и никога не биха си позволили да пуснат ментета... Може да са по-скъпи картите, но си заслужава... за да нямаш проблеми... Аз за моите камери които снимат и двете с по 100mbps ползвам само такива карти:
https://ardes.bg/product/64gb-micro...pter-cheren-cherven-sdsqxcy-064g-gn6ma-121715
...на моите обаче пише клас "А1"
 

Sen

Редовен Потребител
Колега с колко mbps снима камерата!? Много важен е въпроса. Защото ако картата не ти е достатъчно бърза като СКОРОСТ НА ЗАПИС или е менте дори и да е брандирано менте и да отговаря на всички маркировки, може картата да не достатъчно бърза за да прави запис и идва момент в който забива. На мен също ми се е случвало точно с карта на Самсунг със всички нужни маркировка за скорост на запис, но заби. Тръгва снима няколко минути и после изписа "Картата ви не е достатъчно бърза" и започна да прегрява камерата. За да я изключа трябваше да извадя батерията да се рестартира. Затова вече купувам само от фирмени магазини и такива които са специализирани само за фотографска техника. В такива магазини знаят много добре каква е разликата между една качествена и едно менте карта... Затова и никога не биха си позволили да пуснат ментета... Може да са по-скъпи картите, но си заслужава... за да нямаш проблеми... Аз за моите камери които снимат и двете с по 100mbps ползвам само такива карти:
https://ardes.bg/product/64gb-micro...pter-cheren-cherven-sdsqxcy-064g-gn6ma-121715
...на моите обаче пише клас "А1"
Колега, благодаря за съвета :) Напълно наясно съм с казаното от теб. Използвам SanDisk Extreme за моите фотоапарати/камери, които са точно със скорост 100 mbps, срандарт А1, U3, V30. Нещо повече - и на двете ми GoPro картите са такива и са закупени от самото GoPro ;) Това е препоръчаната карта от тях самите и съм я закупил в пакет с техния продукт, както посочих - от самия им уеб сайт. Те затова ми обръщат толкова внимание и вече три камери ми пращат, защото всичко е легитимно и по техните правила.
Отказаха ми замяна за по-високата серия дори и с доплащане. Такива им били правилата. Така че поисках връщане на парите и сега тече процедурата.
Старото ми GoPro Hero 7 Black се справя, забива понякога, но се търпи, а и аз зная защо, тва е друга тема. 9ката е проблемната и повече GoPro няма да си купя. DJI е следващата стъпка.
 
Нагоре