КЪДЕ ДА НАМЕРИМ ? Стругари, фрезисти, шлайфисти. МЕТАЛИ- дурал, месинг , бронз.

PUNISHERvw

Редовен Потребител
БатЗоро можеш ли да направиш метални или алуминиеви цевни кутии за Кросман?
 

Yankol

Новодошъл
Здравейте,
Наскоро си взех Хатсан Флашпап 6,35, както и кит за пълнене на балона на пушката от голяма газова бутилка. Намерих си и голяма бутилка CO2, но се оказа, че резбата на голямата бутилка (след регулиращия кран) е мъжка W21,8 - а на преходника на зарядния кит Херкулес - мъжка 5/8" (с притискащ опръстен на челото). Откъде мога да си намеря/направя/купя преходник женски 21,8 - женски 5/8" - за да осъществя връзката, за налягане до 250 бара. Ако някой може да ми изработи, ще съм благодарен, съответно ще заплатя услугата и евентуални пощенски разходи (от Габрово съм). В нета не можах да открия подобен, с изключение на един магазин в чужбина, където не става успешно плащането с карта по някаква причина...
 

peko

Редовен Потребител
ФТКС
Щом на резервоара на пушката казваш балон, е ясно че не си много наясно с ВО.
Не се ползва СО2 (поне при твоята пушка) а сгъстен въздух.
Затова са различни резбите на крановета на бутилките за различните сгъстени газове.
ЗА ДА НЕ СЕ ПОЛЗВАТ ПОГРЕШНО!
Конкретно СО2 - то се ползва при някои пистолети и пушки,(предимно реплики и със слаба мощност) но има своите недостатъци. Пълни се на 150-160бара.
Често срещана грешка е мисълта, че всяка бутилка за някакъв газ ще стане, само да се натаманят резбите. Не дай си боже и кислородна да подвключат.
Ако ще работиш с въздух под налягане, се ползват така наречените водолазни бутилки, които са с DIN 5/8 входна резба на крановете. Има ги с 200, 230 и 300 бара работно налягане. Последните са най-използвани за ВО, заради по-големия брой пълнения на пушката които може да направиш, независимо от максималното работно налягане на резервоара на пушката. За да не стават сакатлъци, обади се поне с инструктаж за безопасност да ти се помогне.
 
Последна промяна:

Yankol

Новодошъл
Благодаря, наистина съм новак и нямам понятие за PCP техниката. Ще взема всичко казано предвид, а и ще прочета, за да разбера нещата. Тъй като смятам да стрелям повече по къра, смятате ли, че е по-добре помпа, отколкото бутилка (или пък по-малка бутилка)? Извинявам се, ако излизам малко оф-топик тук...
 

sts1969

Редовен Потребител
Благодаря, наистина съм новак и нямам понятие за PCP техниката. Ще взема всичко казано предвид, а и ще прочета, за да разбера нещата. Тъй като смятам да стрелям повече по къра, смятате ли, че е по-добре помпа, отколкото бутилка (или пък по-малка бутилка)? Извинявам се, ако излизам малко оф-топик тук...
Пушката ти е голям калибър, предполагам че и резервоара и за въздух е поне 180 куб. Хубавите ти изстрели в плато ще са около 20-23 броя. Помпата не е добра идея в твоя случай, ще каталясаш докато го напомпиш и ще ти мине мерака за стрелба. Потърси си бутилка за сгъстен въздух както те посъветваха колегите, и зарядна станция с която да я окомплектоваш. :cheers:
 

lynx

Редовен Потребител
Пушката ти е голям калибър, предполагам че и резервоара и за въздух е поне 180 куб.

"PCP пушка с вградена алуминиева бутилка с обем от 165cc и максимално налягане на зареждане от 200 бара."
 

andi

Редовен Потребител
Флашчето определено не е ок да е 6.35. Но поне този не особено правилен избор според мен не застрашава ничие здраве.
Докато с избора на СО2 бутилка не е така .
А сега се иска толкова малко усилие за да се информирате.
Един инцидент ще донесе много мъка на всички около вас . И големи проблеми на всички нас.
 

Васил 83

Редовен Потребител
Здравейте колеги, може ли да ме насочите към някой, който може да ми изработи този детайл? Ако е възможно човека да е от София.
 

Attachments

  • IMG_20200510_182149.jpg
    IMG_20200510_182149.jpg
    407.7 KB · Прегледи: 87

scandalo

Редовен Потребител
ФТКС
Бих казал даже, че е "прекалено в час" , най проста цк 200леа.

Колега подобни коментари са много плоски. Всеки сам си оценява работата, а ние като потребители преценяваме дали да платим въпросната услуга. Винаги съм мразел, някой да оценява колко струва на другия работата.
 

bleu81

Редовен Потребител
Аз все се каня да си взема един струг и фреза за да ми е еФтино и като видя колко струват хубавите машини, и инструментите за тях се убеждавам, че ми е по изгодно да си платя.

Китайска 3-осна фреза струва 15-20 хиляди лева без фрезовите глави, пластини, фрезери, измерителна техника и т.
Ако се отиде на истинска СНС машина и инструментариум цената става 5-цифрена. Не знам колко трябва да взима един стругаро-фрезист на час за да я избие за 5-7 години и да е на печалба, да си плати тока, осигуровките, пък да си заведе децата на почивка да не говорим.
 

Niki

Редовен Потребител
Скандало,не си прав?Нали трябва да се изказват различни гледни точки и да се дават ,където може обективни оценки.Значи оргинална цевна кутия на кросман струва 100-120лв ,ама в България е 200лв/правена/Това ,ако не е скандално,Скандало то какво би била????ллллеко забелязвам ,че цените са доста тлъсти в тоя форум и дори наличието на пандемията не ги урегулират.Нямам забележка ,кой какви цени обажда,ама пък и да е обидно да се сподели??
Блу 81, по твойта логика давай всички със стругове да им шарим цени,каквито те кажат нали има да избиват скъпи машини?Те ,ако на нас разчитат за оборот ще умрат до седмица-две..............
 

rivan

Редовен Потребител
В един друг форум някой беше написал:
"Работя бързо, евтино и качествено!Може да изберете две от трите опции!"
 
Последна промяна:

BAD TORO

Модератор
ФТКС
@Niki, Кутии за Кросман се търсят постоянно.Поръчваш му 10бр. и цената ще е 100-120лв. Заради количеството може да се спазариш и за по 80лв. да ти ги направи. Ти ще си решиш по колко да ги пуснеш в скъпарския форум. И кои цени са тлъсти в тоя форум? В темата "купува продава" ли? Да там повечето пушки са втора ръка, но 99% са претърпели тунинг и в тях са вложени доста време и пари и пак при продажба не доближават до цената им като нови. Или на форумните тунинг майстори? Моя съвет е човек да се информира предварително колко би му струвала дадената услуга. Ето колегата се е поинтересувал, 200лв не го устройва. Къде е драмата?
 
Нагоре