Хапване, пийване, кой какво обича и как го прави

didarai

Редовен Потребител
didarai , дай ми една рецепта за задно джоланче с кожа . Знам че си готвач ,искам нещо бързо и да не се натоварвам. Аз го приготвям като нацепя кожата на ромбчета/квадратчета/ , после го намазвам с сол и олио , и после в плика за печене . За 2-2,5 часа на 200 градуса имам готово нещо.
Също овкусявам само със сол и черен пипер . Отстрани може да метнеш глава лук , морков , целина (после грейви за сос) .
Пека също дълго под фолио .Около 2,5 часа на 180 гр , после запичам за 20 мин. за хрупкава кожичка . Пека върху скари , за да не се вари отдолу месото , а да става на пара . Ако свърши водата , може да залепне , а ако долееш и е прегоряло , да загорчи .
Напоследък обаче се изхитрих и го варя забързо почти до готовност в херметика (1-1,5 часа ) и после дозапичам , като гледам да не става цялата кожа хрупкава , че не всеки има зъби , а полузапечена , но мека също е вкусна . При първият вариянт обаче се стопява повече от мазнината и месото става печено-пържено в собствената си мазнина . Вторият вариант е по-лек за стомаха и върви много с горчица . ;)
 

Attachments

  • 13227495_631822513637566_2124353226423949975_o.jpg
    13227495_631822513637566_2124353226423949975_o.jpg
    142 KB · Прегледи: 70
  • 13217536_631928180293666_9185353917009941949_o.jpg
    13217536_631928180293666_9185353917009941949_o.jpg
    225.1 KB · Прегледи: 70

batnan

Редовен Потребител
Другия път като правя обещавам ревю.:cheers:

П.П. Хареса ми това с херметика , мързеливо като за мен. Ушите на скара ги правя така , сваряваш леко после на скарата за аромат.
 
Последна промяна:

peko

Редовен Потребител
ФТКС
Пликовете които ползвам са хартиени.
В случая бяха , за да се приготви ориза със и без чер пипер. Угаждам на различни вкусове.
 

bleu81

Редовен Потребител
Агнешки Фланк стек със зелен боб и трушия

.. прибрах се на Сф. след "дългата ваканция" и заварих хладилника празен. В камерата намерих пакет зелен боб и парче агнешки фланк стейк. Намерих също буркан царска трушия хартисала от зимата. Реших да ги комбинира :)

Запържих леко агнето в един уок и метнах отгоре боба и трушията заедно с половината саламура {1 чаша}.сложих капака и го оставих за час да къкри на слаб огън. Не съм слагал ни сол ни подправки. Трушията овкуси перфектно всичко. Стана небивал вкусно и определено бих повторил тая рецепта догодина.. (трушията свърши)

IMG_20200513_231453.jpg
 

petkof

Редовен Потребител
Какво е Агнешки Фланк стек?
Ние не ги разбираме тия ингилизките думи и си печем агнетата цели. Поливаме с Дюлева ракия и Варненски димят. За толкова ни стига образованието.
П.П. Скарата с вратните пържоли е защото не стигна агнето.
 

Attachments

  • IMG_20200511_200343.jpg
    IMG_20200511_200343.jpg
    116.9 KB · Прегледи: 68
  • IMG_20200511_204953.jpg
    IMG_20200511_204953.jpg
    229.2 KB · Прегледи: 68
  • IMG_20200511_204217.jpg
    IMG_20200511_204217.jpg
    160.4 KB · Прегледи: 70
  • IMG_20200511_202430.jpg
    IMG_20200511_202430.jpg
    168.7 KB · Прегледи: 70
  • IMG_20200511_202318.jpg
    IMG_20200511_202318.jpg
    157.3 KB · Прегледи: 70
  • IMG_20200511_201353.jpg
    IMG_20200511_201353.jpg
    215.6 KB · Прегледи: 70
  • IMG_20200511_200447.jpg
    IMG_20200511_200447.jpg
    137.4 KB · Прегледи: 68
  • IMG_20200511_200442.jpg
    IMG_20200511_200442.jpg
    146 KB · Прегледи: 66
  • IMG_20200511_191535.jpg
    IMG_20200511_191535.jpg
    240.4 KB · Прегледи: 70
  • IMG_20200511_192223.jpg
    IMG_20200511_192223.jpg
    331.1 KB · Прегледи: 69

ivodoc

Модератор
Модераторски Екип
агнешки - "French Rack"
Интерпретация без Sous Vide
1f642.png

Какво е и как се прави по оригинална технология:

 

Attachments

  • 95668795_3536329106391986_7141768677459755008_n.jpg
    95668795_3536329106391986_7141768677459755008_n.jpg
    73.2 KB · Прегледи: 31
  • French Rack.jpg
    French Rack.jpg
    90.7 KB · Прегледи: 31

bleu81

Редовен Потребител
Какво е Агнешки Фланк стек?
Ние не ги разбираме тия ингилизките думи и си печем агнетата цели. Поливаме с Дюлева ракия и Варненски димят. За толкова ни стига образованието.
П.П. Скарата с вратните пържоли е защото не стигна агнето.

Петков,

Споделих тая рецепта понеже е ултра проста а се получи нещо вкусно и не виждам причина да се дървиш на всяка втора моя дума.
Малко комплексарско е да си мерим агнетата…

Сега очаквам и на Иводок да почнеш да го поучаваш ко‘ туи „френч рак“..

П.П.
IMG_20190517_191408.jpg
Това в чинията на снимката е крокодил в къри, паниран и запечен в картофче. Тука крокодилите цели ли ги готвите и с какво ги поливате

П.П.П
Мир!
 

petkof

Редовен Потребител
Петков,

Споделих тая рецепта понеже е ултра проста а се получи нещо вкусно и не виждам причина да се дървиш на всяка втора моя дума.
Малко комплексарско е да си мерим агнетата…

Сега очаквам и на Иводок да почнеш да го поучаваш ко‘ туи „френч рак“..

П.П.
View attachment 84142
Това в чинията на снимката е крокодил в къри, паниран и запечен в картофче. Тука крокодилите цели ли ги готвите и с какво ги поливате

П.П.П
Мир!
Много се извинявам, но не съм се дървил нито сега нито друг път. Разбрал си ме погрешно. Рецептата ти ми хареса , защото е оригинална, но не мога да я изпробвам. Относно термина на английски, наистина не съм го чувал и простосърдечно попитах какво е като се пошегувах с невежеството си. Поздрави.
 

bleu81

Редовен Потребител
Много се извинявам, но не съм се дървил нито сега нито друг път. Разбрал си ме погрешно. Рецептата ти ми хареса , защото е оригинална, но не мога да я изпробвам. Относно термина на английски, наистина не съм го чувал и простосърдечно попитах какво е като се пошегувах с невежеството си. Поздрави.

Петков,
Няма да се караме за някво месо в чиния я!
Фланк са мускулите отдолу на корема без кости. На български не знам как му викат щото корем не върви. Не е много популярно понеже има бяла "ципа" между двата слоя мускули но ако се сготви добре е много вкусно, сочно и няма никакви кости. То в България агнето е само ребра, предна/задна половина и няма толкова подробна терминология както при западняците ама нормално като го пускат 2 пъти годишно.

Хайде със здраве.
 

petkof

Редовен Потребител
Петков,
Няма да се караме за някво месо в чиния я!
Фланк са мускулите отдолу на корема без кости. На български не знам как му викат щото корем не върви. Не е много популярно понеже има бяла "ципа" между двата слоя мускули но ако се сготви добре е много вкусно, сочно и няма никакви кости. То в България агнето е само ребра, предна/задна половина и няма толкова подробна терминология както при западняците ама нормално като го пускат 2 пъти годишно.

Хайде със здраве.
Благодаря, за обяснението. На български се казва осмянка. При агнетата аз го ползвам за кайма и приготвям кебапчета или адана кебап, защото съдържа по-тлъсто месо. При прасетата го отделям в продълговата форма и навивам на руло с горчица, после се пече и овалва в подправки. Рецептата даже съм я писал тук преди време. На здраве!
 

ivodoc

Модератор
Модераторски Екип

Attachments

  • 1.jpg
    1.jpg
    297.4 KB · Прегледи: 37
  • 2.jpg
    2.jpg
    337.6 KB · Прегледи: 38
  • 3.jpg
    3.jpg
    322.7 KB · Прегледи: 37
  • 4.jpg
    4.jpg
    390.1 KB · Прегледи: 38
  • 5.jpg
    5.jpg
    414.3 KB · Прегледи: 37
  • 7.jpg
    7.jpg
    331.2 KB · Прегледи: 37
  • 8.jpg
    8.jpg
    371.6 KB · Прегледи: 37
  • 9.jpg
    9.jpg
    351.9 KB · Прегледи: 37
  • 10.jpg
    10.jpg
    381.2 KB · Прегледи: 37
  • 11.jpg
    11.jpg
    385.8 KB · Прегледи: 37
  • 12.jpg
    12.jpg
    355.8 KB · Прегледи: 36
  • 13.jpg
    13.jpg
    359.9 KB · Прегледи: 38
  • 14.jpg
    14.jpg
    303 KB · Прегледи: 36
  • 15.jpg
    15.jpg
    373.5 KB · Прегледи: 36
  • 16.jpg
    16.jpg
    161.6 KB · Прегледи: 36
  • 18.jpg
    18.jpg
    238.6 KB · Прегледи: 36
  • 19.jpg
    19.jpg
    232.1 KB · Прегледи: 36
  • 20.jpg
    20.jpg
    232.4 KB · Прегледи: 36
  • 21.jpg
    21.jpg
    201.8 KB · Прегледи: 36
  • 22.jpg
    22.jpg
    255.9 KB · Прегледи: 36
  • 23.jpg
    23.jpg
    167.1 KB · Прегледи: 36
  • 24.jpg
    24.jpg
    226.6 KB · Прегледи: 37

lynx

Редовен Потребител
Последните 15 секунди от клипа обясняват най-детайлно, защо супата от Тол-Стоп е станала толкова ужасТна.
Следващият път може да си направи супа от рибени чрЕвца :D:wall:

"-Скъпа, с какво си напълнила шарана? :eek:
-Ааа, скъпи, той си беше пълен..."
 

lynx

Редовен Потребител
Може ли рецептата на ЛС за Трапезицата?
Днес е Коледа и е ден за Свиня :cheers:
 
Нагоре