ЧЕСТИТКИ, ПРАЗНИЦИ, ХВАЛБИ. ПОТУПВАНЕ ПО РАМОТО. Нова придобивка.

andi

Редовен Потребител
Честито на именниците.
Много здрави и успешни.
От Дядо ми (македонец, на когото съм кръстен) , ми е останало , че днес е най-истинския български празник.
Празник на родовата памет Българска.
Честит празник на всички .
 

tvt1968

Редовен Потребител
Честит празник на всички именници! Днес на Гергьовден, когато имен ден празнуват половината българи, нека си пожелаем:
винаги да бъдем здрави и усмихнати, а масата така богато отрупана с вкусни български ястия.
Да пазим традициите и да бъдем сплотени, защото само така сме истински силни и можем да постигнем всичко. Живи, здрави и ХРАБРИ! Ще сядаме ли вече или още не се е опекло???
 

Kifa

Редовен Потребител
ФТКС
Като освободител на пленените и защитник на бедните, лекар на болните и поборник на вярващите, победоносче, великомъчениче Георгие, моли Христа Бога да се спасят нашите души.

Тропар на св. Великомъченик Георги Победоносец, глас 4

На юношеска възраст постъпва в армията,на 20 години става военен трибун(висш офицер,един от половин дузината в римския легион),поради професионалните и личните си качества е извикан от император Диоклециан в Държавния съвет...При започването на съдебните гонения срещу обвинените в безбожие (християните), знае какво го очаква а е можел да се измъкне разбира се,дава свобода на унаследените си роби,раздава малка част от имуществото си на близки и приятели а по-голямата на бедните и отива да си носи кръста...та дори и да не е вярващ,човек може само да се радва че носи името на такъв достоен човек!Честит празник,живи и здрави :cheers:
 

Kifa

Редовен Потребител
ФТКС
Празник е, платени лайномети ни обясняват колко са лоши руснаците и добри американците и обратното.Истината е ,че ние изгубихме двайсетия век и никой не ни е виновен освен нас,дядовците ни платиха вересиите на продажните и неразумни политици...биха се срещу най-богатите държави и силни армии в света...османци,французи,англичани,немци,руснаци,американци и прочие...Вечна слава на героите загинали в неравния бой в небето над България и тези разпръснали костите си из цяла югоизточна Европа за отечеството!Поклон пред българските майки и съпруги изнесли немотията и мизерията на войната!

'Не ще умрат героите ни смели

за бащин край положили живот,

дордето има български предели,

дорде живее български народ."
 

wan13

Потребител
Здравейте! Не съм сигурен дали тук е мястото, на което трябва да пиша, но ако съм сбъркал, модераторите да преместят писанията на правилното, моля!
Днес след 560 километра и 12 часа /не всички прекарани в шофиране/ станах собственик на една невероятна за моите критерии пушка. От Пловдив отидох до Свищов, запознах се с един страхотен човек и се върнах с новата придобивка.
Ами да разкажа малко подробности. Срещнахме се със собственика /предишния/. Човекът беше любезен, внимателен и търпелив - отговори на всичките ми въпроси, повечето вероятно досадни и елементарни. Коректно ми обясни + и - на това, което предлага и ми поиска малко по-малко от обявената цена, като добави оптика и половин кутия чашки към сделката. Пробвах два изстрела по кенче - и двата в целта - два от два , направо 100%.... абе бях като дете в магазин за бонбони, май съпругата ревнуваше малко докато ме наблюдаваше.
И така, вече имам Вайраух 30/или както се произнася/ според продавача 7 джаула, калибър 4,5. Имам повече въпроси, отколкото знания, но ще питам и надявам се , ще напредвам в хобито.
Май беше любов от пръв поглед. Като я видях и се влюбих, а като я взех в ръце , мисля че и тя ме хареса.
За днес толкова. От утре почват въпросите. Разчитам на Вас и предварително простете за досадните и вероятно елементарни за повечето членове на форума въпроси.
 

добри

Редовен Потребител
Честит Национален Празник!
Да бъдем здрави и да помним, че Светите Братя Методий и Кирил са създали азбуката не да имаме идентичност във Фейсбук, а да се разпространява Божието Слово-Библията по целия свят.

Тези народи пишат на Нашата Азбука:
https://bg.wikipedia.org/wiki/Списък_на_езици,_използващи_кирилица
Честит Празник!
 
Нагоре