Мнение за първа въздушна пушка.

didarai

Редовен Потребител
Как ме оплюхте набързо, че не съм прав по-горе за фиксирана цев, а сега се надпреварват колегите да му предлагат само с фиксирани цеви...
Аааа...не съм плюл ....:rolleyes::D:D
Просто му видях нагоре ловните мераци , а за тях неподвижната цев си е недостатък . ;)
Бюджета му не е зле , за разлика от ...желанието му . Т.е.. че иска едно , а отива към друго и май не знаае какво иска .
Ако ще искаш мощ , ясно е , че трябва да има компромис с точността . Ако е и до този бюджет ...изборът съвсем се свива ;)
И изведнъж отиваме на 97 :D като "решение" .
Ето сега , за този бюджет , щом кандисва на вайх , колегите могат да му предложат варианти и до 600 лв и с чупеща цев , ако все още е с част от първоначалните си идеи , но е преглътнал , че желаната мощност нема да види .
 

t.marev

Редовен Потребител
..... Т.е.. че иска едно , а отива към друго и май не знаае какво иска .....
Много си прав! Винаги става така, когато се тръгне от бюджета....Бюджета е накрая...нещо като спирачка пред лавинообразните мераци. Предназначението е най важно! Според мен...
 

petkof

Редовен Потребител
Знам, ама търся повод да изпием по 2 бири като отмине положението, нали сме от Варна?
Ракия и вино, също не отказвам!
Иначе, пружинката с чупеща цев, която Цилиндъра тунингова е Гамо Хънтър 1250. Преди това точноста й не беше добре. Цевта е дълга, масивна и тежка, и не винаги при заключването й след зареждане остава в едно и също положение. Това е най-вече заради недостатъчно здравото фабрично застопоряване на цевта към корпуса.Пушката е мощна с телена пружина и голям утежнител в буталото. При удар на буталото напред за възпроизвеждане на изстрел, цевта се размества спрямо корпуса и от там следва загуба на мощ заради изпускане на компресия между цевта и корпуса и неточност заради промяна на посоката на цевта спрямо целта. Това важи за почти всички мощни пружинки с чупеща се цев.
 

bleu81

Редовен Потребител
Ако имаше точни и мощни, леки и лесни за стрелба бутални пушки никой нямаше да купува пцп-та и да се занимава с бутилки, помпи, о-пръстени.
Оптимума при пружинките е 12-14 джаула. Нагоре всеки джаул е свързан с известни компромиси а при тия, които стават за мишени с форма на лисица компромисите са много.

Ако предназначението е такова някой турско пцп + помпа втора употреба ще се справи най-добре и поне мишените няма да се мъчат докато автора на поста се научи да стреля точно с мощна пружинка.

Не е за пренебрегване и факта, че пцп-то ще работи и с евтина оптика а мощната пружинка не.
 

ts.dimitrov82

Потребител
Здравейте вече имам и следрегулаторна камера като ъпгрейд от fx. Сега обаче въздушният цилиндър е около 1.5 см по дълъг от цевта. Точноста на пушката се подобри със слъгове. Настойката на налягането е 150 бара по манометър след регулатора. Издъних един капан на гамо вече. Сега съм в процес на регистрация. Има ли вариант тези 1.5 см да въздействат на въздушният поток от цевта, или ще си остане само козметичен проблем. Моите наблюдения са мн добри след ъпгрейда. Ето снимки
 

Attachments

  • 20200422_005015.jpg
    20200422_005015.jpg
    338.7 KB · Прегледи: 50
  • 20200422_005005.jpg
    20200422_005005.jpg
    326.9 KB · Прегледи: 49

Gadnqra

Редовен Потребител
Тези 1,5 см по никакъв начин няма да въздействат и да пречат на стрелбата. Остави си я така и не се притеснявай изобщо.
 

ts.dimitrov82

Потребител
Благодаря за съвета. В четвъртък превода на документите и ще е готов в петък сутринта с нея в кос. Вчера във второ районно варна ми каза полицайката дето ги регистрира да я нося. Четох в темата за регистрациите че не е нужно да се носи. Възможни ли е нещо да се запъне? Някой колега от Варна сблъсквал ли се е с КОС във второ районно. Закона за купените извън страната оръжия казва регистрация до 4 месеца. Не вярвам да се заяде по тази точка. Има ли нещо друго за което да се притеснявам?
 

Kameno Karp

Редовен Потребител
Пушката не се регистрира, а се уведомява. Не е нужно да носиш пушката но просто някои се правят на велики. Няма за какво да се запънат. Ти просто ги уведомяваш, че имаш въпросната пушка.
 

ts.dimitrov82

Потребител
Благодаря. И аз така разбрах при четенето на темата от форума. Не ми се спори затова ще я занеса да я види като е казала. Няма да се претоваря. Просто питам за да съм подготвен с отговори на някакви допълнителни питания. Знаете че с полицаи не е разумно да се спори хо принцип а в сегашната обстановка ми се ще да мине възможно най гладко.
 

ATO

Редовен Потребител
Мен ме върнаха, че не я носих. Вземи си я, защото искат да се запише серийния номер от пушката.
 

t.marev

Редовен Потребител
Въпреки че е не е казано изрично, КОС-аджиите искат пушката/пистолета за да сверят номера. Може това да произтича от наредбата или от някаква тяхна инструкция, но почти всички искат да видят това, което уведомяваш. При мене винаги е било така.
 

redsox

Редовен Потребител
https://www.mvr.bg/docs/librariespr...ги/0f4b8cc5-obrazec_prilozenie11_chl54doc.doc

Ето оттук си принтирах формата за уведомление.


Когато уведомявах хатсана в 6то София само попълних формуляра. Даже си го бях принтирал и подготвил. Жената беше много доволна че не и губих времето. Пушката беше в колата за всеки случай но не я поискаха за проверка. Както всичко останало в БГ всеки си тълкува законите по негов си начин. И администратори и граждани. За това и нищо не ни е както трябва. Но това е отделна тема.
 
Последна промяна:

Бочко

Редовен Потребител
ФТКС
... Както всичко останало в БГ всеки си тълкува законите по негов си начин. И администратори и граждани. За това и нищо не ни е както трябва. Но това е отделна тема.

Всичко е така, защото всеки е послушко и не смее да се позове на Закона и отстоява правотата си. Много пъти съм го писал и не се оплаквайте, че ви правят на две стотинка за всичко! Законът казва "Уведомителен режим". Попълваш бланката и я изпращаш до началника на ХХХ РПУ, служба КОС упоменавайки съдържанието на препоръчаното писмо и точка по въпроса. След месец отиваш да си вземеш уведомлението.
 

redsox

Редовен Потребител
Има го и този момент. Но аз лично за себе си прецених, че не е точно тази “битката” , която искам да водя с някаква администрация. И просто отидох и приключих на бързо.
Но си прав да... едно по едно нещата се натрупват и ни клатят повсеместно, дори и с очеизвадни нарушения на правата ни.
 

ts.dimitrov82

Потребител
Правилно е - издевателстват над нас но пред кой да протестираме. Още повече че ще носиш в багажника си после скъпа беля. Трябва да се намира подход към всичко. Със рогата напред не е приятно. Даже мисля да си принтирам и формата както предложи колегата по горе. Иначе въпросната полицайка беше доста културна. Между другото и всички останали които питах за нещо се държаха изненадващо добре. Предвид ситуацията очаквах че ще са криви. За мен лично ще е първо минаване през процедурата. Опитах да го направя за кометата още преди доста време когато се започна с тези уведомления но ме върнаха принебрежително. Този път нещата бяха стегнати и сериозни. Нямаше майтапи.
 
Нагоре