Добричка група

Броневак

Новодошъл
Здравейте! Нов съм във форума, както си личи по номера на публикациите ми :). Мисля да си взема и аз някаква пушчица, но ми се иска да говоря преди това с някой и да сподели малко инфо на патро оки както се казва. И, ако може да видя и пипна на живо някой модел, евентуално и да изстрелям 1-2 съчми. Чета във форума от 2 дена и за сега съм се ориентирал към ГП, а от добрите марките Диана гледам имат що-годе по-ефтини модели и по-конкретно Diana Panther 340 N-tec, но на снимките ми изглежда, че механичните прибори са пластмасови и малко... не ми допада тая работа. Като цяло за момента проучвам пазара и събирам мнения. Та ще се радвам да се видим и да поприказваме.
 

dberov

Редовен Потребител
Здравей, видях темата която си отворил за избор на пушка и я прочетох.
По мои наблюдения, човек в началото се насочва към някаква марка и модел а в последствие купува друга пушка. От тия пушки, които си изброил Диана 460 е най добрия избор, но колегите са ти предложили и други модели и ако аз трябваше да си купя пушка с обикновена или Газова пружина, бих се вслушал в съветите на хора, които са притежатели и стрелят само с такива пушки, имам в предвид мненията на soundmax и xpresident, като не умаловажавам другите препоръки, но тия момчета стрелят само с пружинки. Значи ако си решил да платиш 900лв, не се колебай ако трябва да дадеш още едни 100лв за Вайхрауха който ти препоръча Васко/xpresident, но ако пък нямаш излишни и си поставил таван, тогава се насочи към Диана 460. И двете са с фиксирана цев, но като качество Вахрауха е по добро. За тая Diana Panther 340 дето я заглеждаш направо се откажи. За пружинна пушка с полимерен приклад и то с чупеща цев си е грехота да платиш тия пари. Дали ще е с обикновена или газова пружина, полимерния приклад не може да се държи като дървения, в който желязото ляга стабилно и без луфтове а при стелба обира вибрациите, особено при по мощни пушки в 5.5мм, та забрави за тия пластмаси. За съжаление такива пушки в Добрич няма или поне аз не зная за такава а всички останали познати хвърлиха пружинките и минаха на ПСП, та на живо да видиш и постреляш няма как да стане. Това от мен. Умишлено не писах в темата за избор на пушка, понеже има по вещи от мен, но щом питаш тук, изложих и моето мнение.
 

xpresident

Редовен Потребител
Митко, позволявам си да се включа във вашата тема, понеже ме намеси и понеже сме си съседи. Ако мога и аз с нещо да помогна на колегата. От повече от година стрелам с ПЦП, но това това не поставя на заден план любовта ми към пружинните пушки. В момента фаворит ми е Хайнел 312 заради изключително високото качество на изработката и материалите и приемливата цена. Но това е 10-метрова състезателна пушка, обикновенно не това е търсено като "първа пушка". За подходяща за случая бих предложил Вайраух 35, 80 или 98. 97-цата е строго ориентирана към ФТ и там и е силата. Виждам че колегата има предпочитание към ГП, това е нормално след толква мнения на "фенове", но напомням че почти всички класни пружинни пушки са с централно зацепване и телни пружини. Иначе като премине извънредното положение ще се радвам пак да постреляме заедно, на наш или ваш терен :)
 

Броневак

Новодошъл
Тази тема не е моя аз просто се включих. Иначе за тая Диана с пластмасите и аз бях скептично настроен, ама си викам може да са излишни тревоги. В началото и аз започнах да гледам ПСП, ама като видях пушките колко струват и, че трябват допълнителни финанси за бутилки и станции за пълнене, и място където да я напълнят (не знам дали има в Добрич, най-вероятно не) се отказах. Гледах и едан друга https://www.krale.shop/en/artemis-lr700w/ , ама ми се струва малко досадно да помпаш няколко пъти за един изстрел. А за пушките с пружина разбрах, че не стават за оптики и трудно се усвоявала стрелбата с тях та затова ги избягвам.
 

xpresident

Редовен Потребител
И ПЦП и ПП си имат своите предимства, всеки си избира за себе си, няма универсален отговор. ПЦП са по-лесни за стреба, по-тихи, по-силни и по-точни. Не чупят оптики. Но, много по-сложни за поддружка, искат сгъстен въздух които идва от бутилка (скъпа и тежка) или помпа (трудна за поддръжка и експлоатация и пълни вода в пушката), има обикновенно редуктор който е още едно потенциално звено за проблеми. Пружинните пушки са от типа "сипваш малко чашки в джоба и отиваш в гората да си стреляш на воля". Но стрелбата с тях иска повече тренировки. Не чупят оптики, ако подберем хубава пушка и подходяща оптика и правилния моноблок. ГП има много предимства и много недостатъци. При евтините пружинни пушки помага да се щади оптиката и да се увеличи точността. При класните не помага за нищо, те така или иначе си стрелят точно и не чупят оптики.
 

dberov

Редовен Потребител
Ако си решил пушката да е с газова или телена пружина, както писа Васко избери си някой от моделите на Вайхраух, немска качествена изработка и ще имаш пушка на която да се наслаждаваш стреляйки. Това което си чел за оптиките, много зависи каква ще е оптиката и на каква пружинка ще се слага, та и тук работата е относителна.
Сега видях тая Artemis LR700W която заглеждаш и усещам че искаш да се вмвстиш в 900лв независимо дали е ПП или ПЦП, като при избора на ПЦП накланяш везната в полза на цената което е грешка. Купувайки евтина ПЦП пушка все едно си купуваш лотариен билет и ако не уцелиш на добра бройка ще станеш абонат на някой майстор, което за първа пушка не е препоръчително, щото може и да те откаже от това хоби.
 
Последна промяна:

Броневак

Новодошъл
Прегледах вариянтите, които написа xpresident и попаднах на едно ревю, където много похвалиха Вайраух 35
.
Погледнах и цената, и ми хареса, че за тея пари ще мога да взема оптика още от самото начало, а не да събирам още пари. Та засега се спирам на тая. Ще гледам и ще чета още. Ще потърся из нета за цени, а междувременно, ако имате идеи за оптика която да става за тоя тип пушки ще се радвам да споделите. Благодаря за инфото и отделеното време.
Хм.. като погледнах отново, какво съм написал видях, че ревюто е за ХВ 30, а не за ХВ 35. Май е време да си лягам, че ми бръмна главата от четене и гледане :). Утре ще видя, каква е разликата между двете.
 

dberov

Редовен Потребител
@Броневак, сутринта ти писах лично съобщение и ако не си го чел, хвърли един поглед, щото ако не искаш да отидем да постреляме, да не те чакам а да излизам по други задачи. Чакам 15-20 минути и излизам.
 

Ctan4o

Потребител
Хайде утре малко да поопушим цевите. Времето е хубаво и не мога да стоя вкъщи вече.
 

dberov

Редовен Потребител
Ами хайде де. Аз днес чаках колегата Броневак да се свърже с мен и по едно време дадох на късо и отидох да играя тенис.
Мисля на сухото дърво да идем, че не ми се минава с оръжие през пропусквателни пунктове, но нека първо да видим колко са мераклиите и тогава ще го мислим.
 

Ctan4o

Потребител
Преди 2 месеца ходих към сухото дърво и имаше бариера, няма как да се минава
 

dberov

Редовен Потребител
Хм, някой ни е видял и е подал сигнал в общината, иначе не виждам защо ще я слагат.
Ами тогва с рогата напред, спират ни на КПП-то и като питат къде отиваме - казваме че на една поляна да стреляме, такава забрана няма.
 

dberov

Редовен Потребител
Пламене, чакай да видим ще има ли още мераклии, щото нали знаеш че има забрана за събиране и може да ни гепат.
А и не е хубаво да правим тумба че току виж някой се заразил и го разнесе, нищо не се знае и трябва да се пазим все пак.
И утре всички с маски. :D
 

Броневак

Новодошъл
КПП-та няма на пътя за Победа и Козлодуйци така, че има вариянти да се заобиколят.
 
Последна промяна:

Димитър Илиев

Новодошъл
Здравейте нов съм във форума и искам да попитам някои колега от добрич да разполага със хронограф да замерим едни еърсофт реплики
 

Ctan4o

Потребител
Аз имам обаче не съм сигурен дали ще можем да го закрепим към твоите пушки. Предвиден е за моята.
 

Димитър Илиев

Новодошъл
95437471_242811483626984_2514236858230112256_n.jpg
това представляват карабините ако искате мога покажа и клип как или ако има някакъв контакт примерно фейс мога да пратя снимки за какви модели става въпрос долу горе скоростта им е от 60 до 150 м/с не знам какво имате в предвид начина под начин на закрепване
 

dberov

Редовен Потребител
Някой модели хронохрафи се закрепят на цевта посредством монтаж, те са един вид тръба с монтирани фото датчини на нея. Моето също е такова и не става за всяка пушка. Какъв е диаметъра на топчетата с които стрелят пушките, не съм се интересувал от еърсофт и съм лаик, та затова питам. има ли различни калибри или всички са един.
 
Нагоре