Среща - Врачански Балкан 2020

BAD TORO

Модератор
ФТКС
Трудно се губят приятели. Вече съм във възрастта където изгубих хора на които можех да разчитам за всичко. Приятели на които можех да звънна по всяко време и отговора винаги

беше един - Идвам! Няма ги, онази с косата ги взе.

Не е по-лесно да изгубиш приятел защото те е предал. Да имаш доверието в човека, а той да те предаде. Но това е поправимо, докато сме живи разбира се. Понякога едно извинявай(те), сгреших казано на време е достатъчно. Толкова за приятелите.........

Г-н Абрамов, Миша ......

На последното състезание в Русе с теб обсъждахме на кои дати е удобно да направиш срещата, така че и наши хора да имат възможност да дойдат. Да, действително да имат физическата възможност, защото повечето сме ангажирани като минимум 7, а някои от нас 10-15 дни само с подготовката за оупъна, а идват и другите - май месец е европейското в Белгия, рейтингови състезания по календар и накрая все пак и време за семейството. Пиша го това за да стане ясно, че не сме се делили от никого. Действително обсъждахме как да се включим.

Да осрахме ти темата. А сети ли се защо? Първо, защото стана ясно, че срещата няма да я бъде и второ .... не се напъвай – защото ти осираш всяка наша тема. Къде със загриженост, къде недоразбрал, къде направил се на ударен с мокър парцал, но винаги с подтекст, търсийки под вола теле. Няма да давам примери за 15 години и „нашите“ и „вашите“ те познават. Сега си давам сметка, че докато беше изчезнал някъде за година - две, нещата бяха доста спокойни.

Присламчи се при нас, започна отново активна дейност и резултата е на лице. Голем вирус си.

Връщам се към Рашко, които написа „..от 2018 не стрелям“. Ама то не е само стрелбата. При нас стрелбата е купон. Як купон, особено след стрелбата. Разбирам го Рашко, когато е в компания и няма с кого една дума да си каже. Не говоря за здравей- здрасти. Хората му обърнаха гръб..... Причините ги знае много добре.

Аз също не посещавам често националните срещи. По-рано беше просто от ангажираност. Имам и друго хоби, което изсмуква останалото от състезания свободно време. Сега вече не искам да съм на една маса с хора, които са ми яли , спали в къщата и после са ми забивали ножчето. Всеки сам си избра с кого и как да си прекарва приятно. Но факта е, че заради 1-2 човека престанаха да се събират по 50-60. Може аз да съм втория, но никога не съм бил първия.
А знаеш ли Рашко, че ако беше написал под колажа "Харесва ли ви, на нас НЕ!!!!
нещата сега щяха да са по друг начин. Не се злобете потърсете причината, но Ви моля да не я търсите в нас.
 

братушка

Редовен Потребител
:) :) :)

Зависи кой как ме възприема :)
Ако направиш труда да препрочетеш всички мои постове, ще видиш, че една лоша дума не съм казал нито срещу някого, нито срещу това, което правят "състезателите" (не се засягай за формулировката, предложи друга, ако не ти харесва), един упрек не съм отправил. Наистина искрено се радвам, че останаха още хора, които нещо правят, и се радвам и признавам, че преуспяват.

Но все пак се намериха някакви контексти ли, подтексти ли за да се изпокарат хората помежу си и да осерат и цялата тема. Защо ли? Просто защото някой смята, че трябва да се отмени, а аз не бързам да го правя, като се подчиня на нечие виждане?

Нали написах: да изчакаме 14.04 и ще мислим пак. Не съм провидец да кажа какво ЩЕ се реши за след тогава.
Никого не съм карал на сила да идва. Особено пък тези, на които това не изнася. Просто останете вкъщи със здраве.
 

njatanasow

Редовен Потребител
Симо!
От всичкото което прочетох ,едно нещо ми направи силно впечатление."Нашите" и "вашите".Не сме ли вече заедно?Винаги съм ви се радвал на ФТ срещите и резултатите.Това, че не стрелям този вид стрелба правили ме "чужд" ,Малко е обидно това деление!Мислех ,че няма място за деление в този форум!

Миша извинявай за спама!:cheers:
 

BAD TORO

Модератор
ФТКС
Не разбирам какво целиш с поста си, не разбирам и въпроса ти . Но, като следиш случайно да ти е направило впечатление, че няма НАША тема, която да не е била осрана и то от шепа хора независимо преди или след състезание, а? Къде беше ТИ тогава. Защо тогава не ги спря да се гъбаркат с нашия труд. Делението го има от години. Деление на правещи нещо и правещи НИЩО. Гледате сеира после мъдро се правите на засегнати. Не се обиждай от фактите. Не вади смисъла от контекста.
 

njatanasow

Редовен Потребител
Не разбирам какво целиш с поста си, не разбирам и въпроса ти . Но, като следиш случайно да ти е направило впечатление, че няма НАША тема, която да не е била осрана и то от шепа хора независимо преди или след състезание, а? Къде беше ТИ тогава. Защо тогава не ги спря да се гъбаркат с нашия труд. Делението го има от години. Деление на правещи нещо и правещи НИЩО. Гледате сеира после мъдро се правите на засегнати. Не се обиждай от фактите. Не вади смисъла от контекста.

Всеки си има глава на раменете.Аз не съм "месия" (нищо че съм най стария вече тук).Във вашите теми единствено поздравления съм писал!
Както и да е ….разбрах!Да сте живи и здрави ВИЕ!:cheers:
 

CaMyPau

Редовен Потребител
ФТКС
ФТДМ
С този вид "отношения" вече доста години тъпчем на едно място. Не казвам кой е крив и кой е прав, защото истината е някъде по средата. Много е трудно да намериш точните думи, когато знаеш че отсреща не искат да те чуят. Важи за всички. Когато пишете и показвате лично отношение, знайте че го правите пред всички. Форума ни се вижда от цял свят и го четат много хора. Понякога се срамувам като го обърнем на отношения, присъщи на децата в детската градина.
Не ви съдя а за пореден път призовавам за сдържаност и уважение към хората с различно мнение. Независимо какво е то и как е изразено.
Peace ! ✌️
 

BAD TORO

Модератор
ФТКС
Както казх по-горе делим се на правещи нещо и правещи нищо. И в това няма нищо лошо. Лошото идва, че правещите нищо така свикват с нещото направено от правещите нещо,че просто не могат да заспят без него, като правят нищо. И си мислят,че са абонирани за нещото на правещите нещо. А още по-лошото е че имат претенции към правещите нещо за това нещо без да правят нищо. Е не, че не правят не правят нищо. Напротив правят нещо – обиждат се на правещите нещо, че не правят и за тях нещо, защото е много по- лесно отколкото да направиш нещо такова, като на правищите нещо. И затова не правят нищо. Е правят ама нищо. Нищо от нещо 50 на 50. Там някъде е истината за нищото от нещото или обратно. Conscience.
 

astra

Редовен Потребител
Не е по-лесно да изгубиш приятел защото те е предал. Да имаш доверието в човека, а той да те предаде.
От добър приятел става качествен предател. Цитат от филма "Вчера". Класика...
Симо, добре те разбирам на темата изгубени приятели. Моите изгубени, слава Богу, не ги прибра онази с косата, но черната чужбина, което е все тая...
А предателите, по-добре не брой, но ги забравяй. Повече те не заслужават...
Позволих си да ти отговоря, понеже сме на близка възраст, вероятно и житейски опит...

@братушка - Тавариш, умееш да се правиш на умряла лисица.
Признавам те.
Нищо лично...
 

братушка

Редовен Потребител
Тавариш, умееш да се правиш на умряла лисица
Не се правя. Но признавам, че някои хора така ме възприемат, не ми е за пръв път. Явно забравят, че аз НЕ съм българин. За толкова години тук познавам български манталитет, но самият аз роден и израснах с манталитет различен от местния.
Доста често хора "домислят" сами моите думи (и не само в този форум) и после се обиждат на мен за това, което сами са си помислили. Но аз съм му свикнал отдавна :)
Ако прочетеш внимателно (не да го караш по спомени в приблизителни формулировки, омешани със собствените си мисли) какво и как съм написал сам ще се убедиш в това.
Свикнал съм, че българи често реагират първосигнално на емоции.
 

BAD TORO

Модератор
ФТКС
Явно и руския манталитет е като нашия, защото и в "Ганзата"(руснаците) срещат същите трудности с теб, както и ние.
Явно с твоя манталитет са още няколко човека. За да не стане зараза, ген. Мутавчийски ми звънна и предложи да поддържаме строга
хигиена против такива вируси поне в нашите теми. За това информирам теб и другите заразени, че всички ваши публикации , които засягат нашата дейност, и които поради вашия манталитет ние не може да разберем ще бъдат изтривани (само тези които не разбираме). Твърде вероятно е Вие да бъдете изолирани(поставени под карантина) да не може да пишете в тези теми.
 

astra

Редовен Потребител
Свикнал съм, че българи често реагират първосигнално на емоции.
Ами ние, българи(те) сме южен народ и нрав, какво да ни правиш - първосигнални хора, лесно се палим...
А ти като какъв се самоопределяш? Говориш нашия език, живееш сред нас. Да знам как да реагирам и да възприемам това, което казваш и пишеш...
Знам, че руснаците ставате особено големи патриоти, когато сте извън русийката и сте особено критични към нацията, която по милост ви е приютила от северна Азия, но ти какъв си, как да те възприемаме?
 
Последна промяна:

братушка

Редовен Потребител
За това информирам теб и другите заразени, че всички ваши публикации , които засягат нашата дейност, и които поради вашия манталитет ние не може да разберем ще бъдат изтривани (само тези които не разбираме).
Въпросът е само един: кой ти даде такова право? Или сам си го присвои?
 

BAD TORO

Модератор
ФТКС
Ген. Мутавчийски. Пиши му;)

9. Забранява се споренето с модераторите, относно тяхното модериране. Решенията им са крайни и окончателни. При несъгласие с някой модератор се обърнете към админа на E-Mail admin@airguns.bg
 

strelqmto4no

Потребител
Четох,четох, ше има ли среща, няма ли да има, не разбрах. Тука има 2ма желаещи, принципно.
 

ivodoc

Модератор
Модераторски Екип
Когато времето наближи и ограниченията с карантината ако паднат, тогава вероятно ще има повече инфо.
Засега е така.
Неразумно е в момент, когато "бурята" е утихнала, да се ръчка отново темата.
 

Милко

Редовен Потребител
ФТКС
Организатора не смята ли да уведоми все пак желаещите за намеренията си. Да могат хората да си направят сметката.... Не миаля че е редно в последния момент да се казва. Все пак е прието да има яснота поне месец преди това.....
 

CaMyPau

Редовен Потребител
ФТКС
ФТДМ
Организатора не смята ли да уведоми все пак желаещите за намеренията си. Да могат хората да си направят сметката.... Не миаля че е редно в последния момент да се казва. Все пак е прието да има яснота поне месец преди това.....

tenor.gif
 
Последна промяна:

Милко

Редовен Потребител
ФТКС
Баси някой да ми обърне внимание. Трогнат съм. А организатова не обръща внимание на темата си и на въпроса ми. Все пак колегите от темата в която той пита му отговориха доста бързо и се взе рвшение. Аз ся не разбрах да стягам ли багаж и палатка ще има ли къде да се спи и колко декларации да попълвам.... Айде моля да ми отговори организатора че да знам какво да пиша в декларациите преди да заключат темата. Благодаря предварително. И Раше не се сърди незнам защо дори се стигна дотук ама явно ти е ок на теб. Живи и здрави да сте всички.

Ако има въпроси - питайте смело
Питам!!!
 
Последна промяна от модератор:

vedra

Редовен Потребител
След като всеки от нас направи каквото можа в темата за мероприятието най сетне имаме възможността да използваме складираната тоалетна хартия, да се позабършеме тук, там и да започнем отначало.
Явно първоначално определената дата е компрометирана тъй като днес извънредното положение е продължено до 13 май.
1. Първият ми въпрос е към братушка: ще продължиш ли с организацията и имаш ли предложение за следваща дата?
2. Има ли хора които сериозно обмислят възможността да присъстват на такова мероприятие и каква дата мислят, че би била удобна за тях.
3. Мисля че за мен 5, 6, 7 или 12, 13 и 14 юни биха били приемлив вариант.
 
Нагоре