Детско ФТ

Alucard

Редовен Потребител
ФТКС
Преди идваше и на Ицо момчето,но си стреляше наравно с другите(сега явно стреля по момите).При все че има около 30 човека на състезание,колко от тях имат деца и колко от тях биха проявили желание да стрелят.И още няколко такива "ако" и броя на децата пада до 3 сигурно в най-добрия случай.
Казвам го от гледна точка наблюдател,не организатор.
 

didarai

Редовен Потребител
Целият проблем с оптиките , разстоянията , че и пушките , се решава с ....другият вид състезание . ХФТ .
Лично на мен този тип стрелба ми е далеч по-харесван, забавен, разнообразен и реалистичен и съжалявам , че вече го няма .
Колегите обаче , които си гонят световното ниво във Фийлд Таргета ... е напълно разбираемо какъв път трябва да следват . :)
Инвестиции в оборудвване и време и останалите ...вън от това имаме изборът или да участваме "наравно" и помагаме(ако можем) или да гледаме отсрани без да пречим .
Споменатото е все едно на мач от първенството , да пуснеш половината играчи деца с отделно класиране и по средата на полето да има малки вратички .
Идеята за популяризация и т.н. не е лоша , нито обсъждана за първи път . Просто ФТ си има правилата и вече състезателите на световно ниво тук (България) и двете неща няма как да се омешат , до нещо средно .
 

vas2308

Редовен Потребител
ФТКС
Аз сега и друго се замислям... Аз не бих оставил 6..7 год ми син (имам син почти на 6 и дъщеря на 12) Да държи пушка и да стреля на място където присъстват други хора. Какво ще стане ако сина ми простреля без да иска някого... После се замислих и друго... Бих ли си сложил подписа, като организатор на състезание в Уведомлението до общината и служба КОС с което поемам отговорност... и то абсолютно доброволно за осигуряване на безопасност
, при условие че стрелят няколко деца на по 6..7..8 год. Ако нещо стане инцидент как ще се отрази на мен и като цяло на спорта. Едва ли ефекта ще е за добро. Та както се вижда замисляме се, но не е така просто да се каже и направи.
 

Djubey

Редовен Потребител
ФТКС
Само да вметна не че е му е тук мястото ,но след състезанието във Вършец в неделя когато 90% от хората ще са се прибрали ще имаме открит урок за 60 деца от Италия , Португалия и България на трасето . Ама нали ние гледаме да отказваме децата.....
 

soundmax

Редовен Потребител
ФТКС
През годините много предложения са се давали и много са се отхвърляли както и мои така и на други практикуващи ФТ, ама тука място за сръдни няма, щом някой който има повече опит къде със състезания къде с опит от правене на състезания и т.н. казва (казват) че няма как да стане предложеното предложение, значи няма място за сръдни....да малко е тъпо да ти се отхвърли предложението става ти криво (както и на мен ми е ставало) ама не е било причина, да нападам хората и да им се сърдя.
 

Ludjev77

Редовен Потребител
ФТКС
Моето мнение е ,че Марин е прав за начина на предаване на тази ФТ магия ,към следващото поколение,ако това е целта рабира се.Но за да се развива,продължи и предаде(на следващото поколение) един спорт това е начина: -труд,ангажименти,компромиси и мн.други екстри , с които организаторите трябва да се справят ,ако поддържат същото мнение.
За момента пречките това предложение да не се осъществи реално са:
-1.възрастовата граница на децата
-2.допълнителен труд/ангажимент/компромис/отговорност от организаторите
-3.Не се сещам
По първа точка проблема може да се реши за 5 мин.
По втора точка...въпрос на желание ,възможност и приоритет на организатора.
Колкото и да ни звучи трудно, тежко и неприемливо ,това е единствения начин да създадем школа,с която след време да мерим сили по трасетата.Не сме Лудогорец да си купуваме "юношки".
И понеже в България всичко става трудно и бавно ,предлагам на Марин да осъществим неговата идея на състезанието в Нови Искър.
Нови Искър ,защото:
- основното трасе е наредено ,ще похарчим по малко труд за добавяне на "детските" мишени.
-мога да отделя достатъчно време ,за провеждането на такова събитие
-няма да ангажираме други организатори
-мога да поема отговорност и при ясни правила,обещавам всичко да мине по мед и масло
-ако се случи това ,ще съм най-щастливия човек
За целта обаче ,ще трябва да помогнеш с 2-3 неща.Да промотираш състезанието!Да доведеш деца( да не са само твоите)Да удариш едно рамо с хамалогията!Да напишеш основни правила,които да спазват всички деца и родителите им.Да отделиш нужното време ,за да протече, това ново събитие ,както си го представяш.
Ако решиш ,че ще го бъде ,звънкай да действаме,че времето си лети
 

братушка

Редовен Потребител
Всичко е до мирогледа на организатора: ако постави за цел да има деца - такива ще има. Ако не постави такава цел - няма да има.
 

Djubey

Редовен Потребител
ФТКС
Всичко е до мирогледа на организатора: ако постави за цел да има деца - такива ще има. Ако не постави такава цел - няма да има.
Не съм съгласен, насила хубост не става . Както се знае такса за децата няма но освен да си водим своите ( насила защото моите нямат желание да стрелят) не виждам какво зависи от организатора. Миналият сезон пробвахме и с служебна пушка ( готов комплект с които все желаещ да се пробва ако иска ) . Ефект нулев .
Миша ти като организатор с доста успешни състезания и добра организация ще ми кажеш ли колко деца са идвали на състезания преди години?
 

Djubey

Редовен Потребител
ФТКС
Как точно няма условия за 'деца' в клас джиниър при положение че на световни и европейски първенства а и навсякъде по света условията са еднакви ? Какво очаквате да направи един организатор за да има джуниър, да ходи с тъпана по площадите ли ? И отново не получих отговор на въпроса който зададох в предния си пост....
 

KILLER

Редовен Потребител
ФТКС
Ако под условия за 6-10 г. Се разбира аниматор да изнася представления защото тези деца едва ли ще издържат 5ч. стрелба, да прав си няма условия .
 

soundmax

Редовен Потребител
ФТКС
Леко ми се струва, че се бърка ситуацията относно обучението на деца, като се мъчи да се прави съпоставка с други спортове, и то не стрелкови. Важно от самото начало децата да свикват с максималните дистанции, и определено възрастовата граница (долната) няма как да е 10 години, по ред причини и една от основните е теглото на пушката с оптиката. То има възрaстни хора, които мрънкат че им е тежка пушката какво да говорим за едно малко дете! За боравене с оръжие определено се иска и да има доста по развит ум и отговорност човек, при много малките деца е трудно това нещо. Разбирам и желанието на други да се развива клас джуниър, и ние не сме спирали да коментираме тая тема от доста време и много приказки се изприказваха, и нямам никакво намерение да ги пиша всички, но имайте предвид, че си имаме и своите опасения ако става въпрос за много малки деца - нека бъдем разумни все пак. Любо подаде ръка за което евала му, възползвайте се, но не ни съдете всички, че си имаме мнение по въпроса и не съвпада с вашето, единствено както казаха и колеги може с действия да ни покажете, че грешим, и ще ви се помогне ако организирате вие нещо, както се спомена също.
 
Последна промяна:

братушка

Редовен Потребител
Леко ми се струва, че се бърка ситуацията относно обучението на деца...
Какъв е смисъла да се обучават тези деца, ако все едно нямат после поле за изява по състезания?

Може да се дискутира какви точно условия трябват за деца по състезания, но ако такова не бъде реализирано в една или друга форма, случаи като Леа ще останат единични по веднъж на няколко години.

Да кажат запознати как стоят нещата по въпроса в Англия. Като за начало...
 

KILLER

Редовен Потребител
ФТКС
Да ти кажа вече съм бил на няколко международни състезания и на всичките е имало Клас Джуниър, но никъде състезание не е било направено като тренировка с цел привличане на деца , слагане на мишени на близки дистанции, стреляне на механични за да му е леко на детето/ а принципно може да се стреля на механични, няма забрана въпрос на личен избор е/. Но и деца по ниски от пушките не съм виждал, защо ли?
 

xpresident

Редовен Потребител
На моя син съм му купил пушка и оптика, най-леките възможни за ФТ. Пак му идва малко тежка за прав. На въпроса ще идва ли с мен на състезания, попита 'а ще има ли други деца'? Смятам да го взема на Русе, пък ще видим дали ще му хареса.
 
Последна промяна:

Djubey

Редовен Потребител
ФТКС
Да кажат запознати как стоят нещата по въпроса в Англия. Като за начало...
Така малко факти , като цяло няма много деца които да практикуват този спорт като цяло , просто защото не може да им задържи вниманието за дълго време.
Относно Англия тази година на световното Ред Галъхар направи 50 първият ден ( състезава се в клас джуниър).
Практиката на острова е че опитен стрелец започва да напътства млад такъв години наред .Screenshot_20200306-201221.png
Словаците излязоха с юношите на световното първенство в Полша и бащите има бяха основно като треньори ( поне един който познавам) .
 

soundmax

Редовен Потребител
ФТКС
Какъв е смисъла да се обучават тези деца, ако все едно нямат после поле за изява по състезания?

Може да се дискутира какви точно условия трябват за деца по състезания, но ако такова не бъде реализирано в една или друга форма, случаи като Леа ще останат единични по веднъж на няколко години.

Да кажат запознати как стоят нещата по въпроса в Англия. Като за начало...
Поле за изява ще имат като пораснат, това че ще тренира известно време без състезания с нас ако е много малко детето не може да ни се вменява като вина, това пък го няма никъде по-света освен може би в нечии глави, че е правилно! Пак казвам имали сме много обсъждания и хората, които практикуваме и плащаме членски внос ( да не говорим за организаторите сред нас пък) имаме мнение по въпроса и НЕ ПРИЕМАМЕ независимо как са го правили някъде, явно и защото има пречки за нас, за които НЯМА ДА ВИ ДАВАМЕ ОБЯСНЕНИЯ като ученици.
Свободни сте да давате предложения и ние сме свободни да отказваме ако не можем да ги осъществим, кое не му е ясното. Плате си членския внос и ще бъдете канени на тези събрания и ще може да участвате в развитието (и да обсъждате и предлагате) РЕАЛНО , а не зад клавиатурата само ;)
 
Последна промяна:
Нагоре