Бензин в кръвта или всичко за хората на мотори.

pavloff

Редовен Потребител
ФТКС
ФТДМ
Всички бързаме за едно място, всеки решава как и кога да стигне там. Толераността на пътя е функция на възпитанието. А възпитанието е функция на семейно обкръжение, образование, жизнена среда, интелект и др. Неща отдавна зачеркнати като значими в общество и територията на която живеем.
 

Kifa

Редовен Потребител
ФТКС
Мда...простака си е простак като пешеходец,като велосипедист,като моторист и като автомобилист...може да се случи в един ден да е две ,дори три от горните неща...и винаги ще има оправдание за свинщините си...
 

staif

Редовен Потребител
Караш по натоварен път Русе-Бяла(S дъгата след Волово) и покрай теб на дълъг десен минават два донора с над 170 и "отключени" шумозащити, а движението насреща и пред теб - зад теб е изкл. натоварено. Минават на милиметри, защото алтернативата за тях са тировете срещу нас, които явно не ги притесняват или моята задница или лява страна. Да де, ама ти си на климатик, със затворени прозорци и макото тъкмо се е унесло... Следва неистов писък от задната час, защото освен, че са сепнали мен, са докарали и малкото до "екстаз"... И видиш ли - след 4-5 километра същите спрели да облекчават нужди, а аз карам със 60 в участъка, защото малкото още хлипа... Спрях... и бях нервен... явно много нервен...А рядко се ядосвам по природа...

Е, не бях прав - съдете ме, но от вътре ми дойде..

... А през дългогодишният си стаж по пътищата имам над 100 000 км. на мотори и много приятели моторджий...Карах до 1996г....

Живи и здрави всички моторджий и бъдете умни! Светът не е само наш!!!

Донори на сперма ли..??
Най мразя някой да използва това нарицание "донори" за мотористите, санким другите участници в движението са света вода ненапита..за 30 години стаж се лиших от 4-ма приятели който не са между живите по вина на безрасъдни шофьори които нагло са отнели предимство или просто са отнели човешки живот ейтака без да им пука за правилника ..Осъден само един на 4,6 м ефективна ..на другите им се размина къде с връзки къде с пари.. Не съм чувал моторист да затрие някого безрасъден шофьор
докато обратното е огромна сеч всяка година..
В нашия град има практика старите моторджии да напътстват,помагат и да "съветват" ако се наложи по младите ако някой от тях вземе да се прави на състезател особено в градски условия-за сега с успех..
Живи и здрави-ПАЗЕТЕ СЕ, у дома някой ви чака..
 

soundmax

Редовен Потребител
ФТКС
Не съм чувал моторист да затрие някого безрасъден шофьор
Съжалявам че само с това ще се включа, но случаи има дори съм и виждал за съжаление, познай какво става като се вреже с над 200 км в кола какво става ( даже при ограничение 60 в един от случаите), да не навлизаме в подробности.
Цалата ситуация е много тъжна за съжаление, защото свестните мотористи попадат под нарицателните относно безумните идиоти, които са много и карат опасно.
В нашия град има практика старите моторджии да напътстват,помагат и да "съветват" ако се наложи по младите ако някой от тях вземе да се прави на състезател особено в градски условия-за сега с успех..
Адмирации, радвам се, че има такива хора като вас колега, дано все повече има такива на всякъде :cheers:
И не забравяйте, нито ние сме им натикали газта на едните, или сме въртели воланите на другите да правят глупости без да се оглеждат!
Живи и здрави-ПАЗЕТЕ СЕ, у дома някой ви чака..
Абсолютно :cheers:
 
Последна промяна:

barbaron

Редовен Потребител
Донори на сперма ли..??
Най мразя някой да използва това нарицание "донори" за мотористите,..

Донори, олигофрени, чикиджий.... както искаш така ги наречи... (за сперма не стават - лош генетичен материал)... Малоумник, който се хвърля безразсъдно в изпреварване и иска толерантност, без да се съобразява по никакъв начин с това какво може да му се случи - за мен не заслужава по-различни думи.

@staif, не се сърди! Не казвам, че всички са под общ знаменател, за това лични извинения към теб! Адмирации за желанията да вразумявате неразумните! Дай-Боже повече като теб и компания!

За тия където минават ограниченията - няма прошка! Няма как да ги харесвам! Има пътища и правилник. Който не може да го спазва - няма място на пътя. Има писти - който иска може да се разходи и да полъзга. "Вдигнеш" ли номера - вече си терорист, бандит, чикиджия...доброволец към отвъдното (да не ползвам думичката, с която подразних колегата)...

Моя мнение!
 

Бочко

Редовен Потребител
ФТКС
Аз съм шЕфьор от над 25 години и то мисля доста активен. Ама от краткия ми опит не помня да съм изпреварвал мАтор до момента!
 

оги-пз

Редовен Потребител
Спомням си веднъж не знаехме пътя до крайната точка и ни водеше едно момче от Пловдив, той обича да кара по спокойно, аз се адаптирам с групата, но тогава той като ни водеше караше нормално и после другите го навикваха, че ни изпредварвали и бусове.:lol::lol::lol:
 

rivan

Редовен Потребител
Лятото група унгарски мотористи караха в "пакет" по магистрала Тракия с около 100-110.Само в дясната лента, лявата беше свободна, всеки можеше да изпревари без проблем!Бяха около 25-30 мотора!Така че съм виждал и добри примери.Виждал съм и другата страна - моторист се беше забил в автобус на градския транспорт, №88, на светофара на семинарията.Километражът беше останал да показва 170.Не знам, дали е карал с толкова, но вече повече от 15 години на мястото има ваза със свежи цветя.Със сигурност някой го е чакал вкъщи!
 
7

7842

Гост
https://www.dunavmost.com/novini/sh...-da-mine-na-kosam-ot-paten-znak-na-magistrala
Докато карах мотор колко пъти съм имал подобни ситуации.
Веднъж в града карам по улица на която е невъзможно да караш с повече от 30-40 км/ч,защото ще ти се откачат предните амортисьори в дупките.Срещу мен едно Поло на около 10-15 метра изведнъж направи ляв завой като ми пресече пътя.Неможах да падна.Взех шлема в ръка и щях да го ползвам като бухалка.Отсреща младо момиче само ми повтаря-НЕ ТЕ ВИДЯХ:eek:
 

njatanasow

Редовен Потребител
И аз съм имал подобни ситоации,нищо че мотора ми беше 1400 куб и само с искро гасители в аспусите!;)И то приатели не ме виждаха,не непознати!
 

оги-пз

Редовен Потребител
Не на хора дето не са карали мотор няма как да им го набиеш в кратуните.
Моторите винаги са ме кефили, имах години застой заради страх, но преди 4 години реших, че тоя страх трябва да се преодолее.
Карам си свиркам си и хич не ми дреме, моя мотор е също само на искрогасители и отворено задно гърне, сиреч него ли надувам не се чува много, ако не го пържа, но винаги се намират мрънкачи, май жените не им пускат и си мрънкат за всичко, тоя бучи оня виновен за друго а те мамините златни и невинни видиш ли.
Едно от първите излизания с големия мотор и лека разходка по пешеходната във Велинград с каски в ръце, някъв се изпусна и вика на висок глас ееее тия са донори, замалко да му забия каската в тиквуна, защото им се палех на тея недо.бляци а то някъв на поне 60г не повече от 40кг.реших че няма да устиска на каската и реших да го даря, дарих го с една мазна плюнка между очите и му пожелах цялата фамилия да му станат мотористи и жена му да избяга с моторист.
Вече не се паля и подминавам всички такива нападки и не ми дреме, гледам си кефа и си свиркам.
 

staif

Редовен Потребител
Братле то май няма моторист без подобен случай..преди много години пиян със застава(челно) ме накара да се влача 45 дена с гипс ама после и него много го боля ..а за куп други перипетии не ми се разказва че няма да стигне мястото Ама пуста краста и мерак -няма начесване..
Всяка пролет правим стикери от клуба ни и ги раздаваме да си ги лепят по колите , белким някой от пишмян шофьорите се загледа и го асимилира.. както и да не се налага после да се оплаква че някви си " донори на сперма" са го драли и е*али ;)
п.п А за благотворителности и помощ навсякъде в България мотористите са първи отзовали се-факт не оспорим!
 

Attachments

  • 82918420_2486724241645989_1017909989341134848_o.jpg
    82918420_2486724241645989_1017909989341134848_o.jpg
    96.6 KB · Прегледи: 35
Последна промяна:

soundmax

Редовен Потребител
ФТКС
Като се обърне мохабета на "селска чест" на никъде не вървят нещата !И едните и другите сме хора, почва едно делене на мотористи, недоебани, стрелци, спортисти ...... и видиш ли все другите са в издънка само сред наще няма лоши - те така до никъде не се стига. А че всеки се чуди как да си оправдае глупостите, като обижда другите не го издига в очите на останалите още по тъпо изглежда!
Независимо от това кой какво говори аз винаги съм се кефил и ще продължавам да се кефя на мотористите(нормалните), а не на донорите дето хвърчат с 200 +++++ между колите, много е жалко, че се принизявате към тях щото и те видиш ли карат мотори, и е жалко че се засягате! Все едно като кажете, че всички с автомобили са кьорави май забравяте, че и вие карате автомобили и влизате в това число като седнете зад волана!
Я честно си признайте никога ли не ви е стряскал някой дето е минал покрай вас с 250-300 км/ч до като карате кола - изкефихте ли му се ?
 

оги-пз

Редовен Потребител
Любо не ми е пречил минавали са и пак минават, не ме дразнят не са ме и дразнели.
Дразнят тея дето форсират на място и между жилищата това дразни. Като мине 250 покрай мен го чувам 5сек и заминава, какво да ме дразни. И да и аз по някога като ми се отдаде възможност карам с 240 не че ги задържам дълго но ги вдигам. Моя мотор за повече от 160 не е приятен за каране, ама и аз ако имам пистарка ще я рънча с 300 на магистралата. Карам Турър защото е по пригоден за дупките и не друса като пистарките, ако живеех в по бяла държава без дупки щях и аз да карам пистов. Това е по силно е от мен и не мога да го спра
 

soundmax

Редовен Потребител
ФТКС
Добре де Оги ама едва ли си го правил в натоварен трафик между разминаващи се в насрещното коли, поне се надявам да не си, или в градски условия. Относно високи скорости почти всеки (и моя милост) си е пробвал колко му вдига превозното средство ей така за адреналина и от любопитство, но аз лично го правя на магистрали когато няма никакво движение даже да няма никакви коли, има и такива моменти.
Но пак казвам нека целта не е да се караме, и обвиняваме и най-лошото да се делиме това е трагедията за мен основно.
Безброй пъти съм пропускал мотористи така, че да си отминават безопасно с отместване плътно в дясно и подаване на мигачи, така даже в един дълъг участък със завой на подбалканската до паметника на Васил Левски миналата година пропуснах група от около 50 моториста, който правиха явно международни турове, защото имаха много лепенки от различни държави, обаче, нямаше никакви рискове за никой, защото те седяха зад мен и само при ясна видимост изпреварваха и отделно, когато излизах от завой виждах има ли насрещно движение и чуках мигача и стоповете съчетано с отместване в дясно, по един по двама си ме минаха всички и ми махаха момчетата като минат пред мен. В останалото време иначе гледах даже да подържам тяхното темпо да не изоставят много от групата и им се кефих. Това и други хора го правят НЕ МОТОРИСТИ! Толерантност има и от едната и от другата страна, както има и тъпанари, които не трябва да се защитават, защото наистина са опасни и не бива всички да се приравняват под едно число. Тука се засегнаха определена част мотористите, но се опнахте да защитавате всички, с обвинение едва ли не на пълна нетолерантност към мотористите от всички, извинявайте ама не е така!


ПП: Моя стаж е доста по-малък от тоя на fatalen обаче съм минавал мотористи :D не един и два пъти, каращи абсолютно нормално дори и те гледаха по възможност да пропускат трафика, и да не го бавят много :cheers:
 
Нагоре