Въздушна пушка Hatsan striker edge 5.5 мнения

t.marev

Редовен Потребител
....Колега,Марев,сега даже съм доволен,че не съм я продал-без да искам,щях да ощетя и огорча някого,който да ме пустосва после цял живот...Не съм от тия ,дето гледат да прецакат...
По-нататък ще помисля,ще видя какво да я правя.
Е не, не предлагам да прецакаш някой, а да я предложиш на някой, който има време, желание, възможности, да се занимава с нея и да отстрани тези дефекти които ти ще му съобщиш. Не е задължително да те пустосва, по-скоро ще е доволен....Както и да е!
...... И в един момент в стремежа си да помогнем на някой колега, явно прекаляваме. Акъл не трябва да се дава ей така,.......
.......Защото няма, кой да го оцени.
Има кой, има кой - вЕрвай ми!:)Сигурен съм, че има доста хора, които са научили много от твоите мнения...както и от на някои други колеги. Аз например съм един от тях. И за се отблагодаря по някакъв начин, ще дам един съвет относно даването на акъл, може пък да е полезен някому.
Съветите трябва да касаят качества, характеристики и особености, никога избор! Изборът е свещена и неприкосновена територия и навлизането там е "прекаляването" за което ти говориш.Дори и да познаваш човека, дори и да е споделил критериите и изискванията си, никога не можеш да си сигурен дали не е спестил нещо, дали ги е определил и степенувал правилно, дали няма се променят.....затова от един момент нататък стоп!
Това са неща, които вероятно всички знаят, но изкушението е голямо:confused:Кво да правиш - слабости човешки!
:cheers:
 

rabbeat

Потребител
Основния недостатък на евтините хасани е меката стомана, от която ги правят. Имах страйкър, на който след 500 изстрела стоперния винт на моноблока (с лека оптика - лийпърс 4х32) направи отвора на цевната кутия продълговат... За другите недостатъци пак следствие от меката стомана бях писал преди време.
За евтина ПП, китайчетата са много по-добър вариант. Meteor AR-1000 в 4.5mm за 122лв направо не е за изпускане.
 

t.marev

Редовен Потребител
..... Meteor AR-1000 в 4.5mm за 122лв направо не е за изпускане.
Абе къде ги има тия Метеори за по 120 лева, дето ги разправяте? Да ида да си накупя десетина....Тва го чета за 68 път, после се оказва че било по-миналата година, в един магазин в София, продавали няколко останали дефектни бройки.
Изобщо не е виновна меката стомана, нито конструкцията, нито марката....Вината е у този който използва нещата не по предназначение и се опитва с евтини неща, направени за определени условия, да гони цели от съвсем друг характер. Казано по народному - опитва се с пръдня, боя да прави!
Препоръчвам на амбициозните специалисти, разочаровани от Страйкъра, да напишат това име в Гугъл преводач и да се осведомят за значението му. Някой да ви е обещавал групи от 20 стотинки? Или пък 50 000 изстрела?
 

rabbeat

Потребител
Абе къде ги има тия Метеори за по 120 лева, дето ги разправяте? Да ида да си накупя десетина....Тва го чета за 68 път, после се оказва че било по-миналата година, в един магазин в София, продавали няколко останали дефектни бройки.
Изобщо не е виновна меката стомана, нито конструкцията, нито марката....Вината е у този който използва нещата не по предназначение и се опитва с евтини неща, направени за определени условия, да гони цели от съвсем друг характер. Казано по народному - опитва се с пръдня, боя да прави!
Препоръчвам на амбициозните специалисти, разочаровани от Страйкъра, да напишат това име в Гугъл преводач и да се осведомят за значението му. Някой да ви е обещавал групи от 20 стотинки? Или пък 50 000 изстрела?

Намират се метеорите... А колкото до турските недоразумения с марка Ха'сан, и по-специално Страйкъра, никой не очаква 50 000 изстрела, а поне 500 без нужда от ремонт.
 

Gadnqra

Редовен Потребител
Тоше, чупят се бе. Затова. А и не са чак толкова евтини за съжаление. И не покриват и най-елементарни изисквания, които и по-евтини пушки ги покриват. Повечето от детайлите са под всякаква критика. Изпълнението също. Материалите - лайна. Е как да си изкривя душата и да ги похваля? Носи ми я един колега - на 25 метра трагедия. В лист А4 не може да ги събере, какви групи, какви 20 ст.? Ако ще съдим пък по името на пушката, добре че не са я кръстили "Терминатор" или нещо такова, че по твоята логика, по името на модела ли ще си ги избираме? А и меката стомана наистина не е подходяща за направата на въздушно оръжие. Тя не е подходяща за никакво оръжие, включително и хладно. Колкото и да ми е неприятно да го кажа, за мен Хатсан имат 2 сполучливи модела пцп въздушни пушки - Галатиан и Херкулес. И то и при тях са нужни доста доработки. При това, Херкулесът естествено е с откраднат дизайн от Еваникс-Монстър. Спорен е въпросът и с успешните им модели пружинни пушки 25, 125 и 135, където замисълът им е перфектен, но вложените материали и изпълнението осират всичко.
 
Последна промяна:

t.marev

Редовен Потребител
Тоше, чупят се бе. Затова. А и не са чак толкова евтини за съжаление. И не покриват и най-елементарни изисквания, които и по-евтини пушки ги покриват. ....
Еми чупят се....иначе как ще им върви алъш-веришът на комшиите? И какво от това?! Повечето хора, купили такава пушка, я купуват именно защото е евтина, е не съвсем евтина, но е "малко по-така", стрелят кутийка - две и я захвърлят някъде в килера, щото им минава мерака. На тях не им пречи, че е неточна по вашите разбирания, те толкова си могат и ги задоволява. Даже не се е и развалила в повечето случаи. Те обаче не реват, реват другите, дето мислят че с такава пушка ще станат шампиони и ще ви оберат медалите....без дори да могат да стрелят или да си поддържат пушката. Един реве, че му се разчекнала, щото той 100 изстрела не усетил, че болта при спусъка се е разхлабил....а то се усеща на всяко зареждане. На друг отворът на стопера станал елипсовиден, щото чака комшията да му стегне монтажите на оптиката....Да продължавам ли?

А за името....Не са я кръстили Терминатор, защото си знаят стоката. Кръстили са си я съвсем сполучливо - който разбрал - разбрал!

П.П. Терминатор, маже да кръстят някоя 125-ца минала през тебе за туй-онуй....Трябва само да им я изпратиш да я пробват!:cheers:
 

Gadnqra

Редовен Потребител
То ако нямаше с какво да ги сравняваме ок. Ама на тия цени дето ги продават, можеха малко повече да се постараят. Пружинните БАМове например са много по-добри, а са в същия ценови клас. С Кометите изобщо няма да ги сравнявам. Метеорите наистина са по-безпроблемни. И наистина са много по-евтини. Твоята пушка също е по-добра.
 
Последна промяна:

t.marev

Редовен Потребител
...... Твоята пушка също е по-добра.
БАМ-ове няма! Метеори също. Комета - тук-там, но на двойна цена.....Освен това, по думите на известен Русенски тунинговчик, правещ групи колкото две стотинки, комшиите напоследък, доста са вдигнали качеството. Да не забравяме обаче, че Страйкъра предлага нещо, което изброените дотук марки и модели нямат - сила. Обявени 27 джаула.
С две думи - варианти много няма, освен другата комшийска марка, и китайки по 70-90 лева, които също се намират трудно.
Вие майсторите си казахте думата, съвестта ви е чиста, да оставим собствениците на Страйкър да споделят впечатления.

А моята пушка.....естествено, че е по-добра!:)Всъщност може да се каже, че по-добра от нея нЕма...и не може да има!:)

:cheers:
 
  • Харесвам
Reactions: ATO

xpresident

Редовен Потребител
Освен това, по думите на известен Русенски тунинговчик, правещ групи колкото две стотинки
Много евтини групи, 2 стотинки. А моите с Рауха даже бяха по-евтини. Със страйкъра 2 лева не стигаха за група на 10м, ама тенекия от сирене я дупчеше двустранно. Ако се уцели.
 

Licho

Редовен Потребител
Колега,виждам ,че вече си станал голям специалист по Страйкърите и въобще по ПП..Със завидно самочувствие раздаваш присъди на тоя и оня,един ревял за едно,друг за друго...Какво да се прави?Не всички имат твоите технически умения и знания,не всички са безгрешни като теб...
Колкото до стрелбата, сигурен съм,че както аз ,така и повечето колеги от форума,нямат претенции да ти "обират медалите".На мен лично ми е минало времето за състезания,медалите отдавна не ме блазнят-имам ги доста събрани,макар и от друг спорт,доста по-активен.А стрелбата ми е повече за отмора понякога след работа.
За мен,с моите тогавашни разбирания, бе достатъчно пушката да има една приемлива точност на 25-30 м(напр 4-6 см.),да няма луфтове след има-няма 200 изстрела и да не се разхлабва час по час( притяганията не бяха през 100 изстрела,а през 10-15,въпреки че резбата на болтовете бе укрепена,намазана,както се полага).Да се превърна в роб на пушката и да мисля още не за мишената ,а за дефектни предпазители,фаски и не знам още какво?
."..Без да могат да стрелят и да си поддържат пушката..."Ще ти бъда много благодарен ако ме научиш как се поддържа такова нещо!
Не мисля,че споменатите повреди са от неправилна експлоатация.Споделих ги във форума не за да "рева" и да се оплаквам,а за да имат представа някои от по-начинаещите колеги,че сред пушчиците на въпросната марка има и такива бройки.
Добре е,че отдавна забравих за тези проблеми.Сегашните ми пушки ме радват истински с прецизната си стрелба и безупречно качество.
 

rabbeat

Потребител
Когато си взех моя Страйкър бях с ясната идея, че продаваната заготовка изисква разконсервирсне и доста тунинг за да стане пушка. Дотук добре, захванах се с въпросните дейности с кеф. То не бе спусък, фаски, шлайфане, полиране, чистене, утежняване на приклад, изобщо всичко, което препоръчват колегите във форума. Стана задоволителна, но за кратко - няма и стотина изстрела и започнаха проблемите. Буталото започна да задира в цилиндъра при зареждане. Отварям, полирам, смазвам с графит... Готово, викам си край, вече всичко трябва да е перфектно. Да ама не, още стотина изстрела и задирането се появява отново въпреки полираните на огледало повърхности. Втори проблем - газовата пружина с времето си пуска по малко смазка. Не много, но достатъчно, че за две-три седмици да натрупа количество като за дизел.
Просто тая пушка е да изстреляш две кутии сачми в най-добрия случай и да я даваш на вторични суровини.
 

ATO

Редовен Потребител
Аз пък моя Страйкър си го държа в гардероба да си ми седи новичък и да не се разваля. И даже съм го смазал. :D
И много не обсъждайте, че ей сега ще дойде супер майстора от другата тема дето само него трябва слушаме и друго мнение да няма, да ви обясни за какво иде реч. ;) Анадънму! :D
 
Последна промяна:

Gadnqra

Редовен Потребител
БАМ-ове няма! Метеори също. Комета - тук-там, но на двойна цена.....Освен това, по думите на известен Русенски тунинговчик, правещ групи колкото две стотинки, комшиите напоследък, доста са вдигнали качеството. Да не забравяме обаче, че Страйкъра предлага нещо, което изброените дотук марки и модели нямат - сила. Обявени 27 джаула.
С две думи - варианти много няма, освен другата комшийска марка, и китайки по 70-90 лева, които също се намират трудно.
Вие майсторите си казахте думата, съвестта ви е чиста, да оставим собствениците на Страйкър да споделят впечатления.

А моята пушка.....естествено, че е по-добра!:)Всъщност може да се каже, че по-добра от нея нЕма...и не може да има!:)

:cheers:
Бамове има. В ОЛХ имаше няколко. Метеори в Русе има. Цената варира около 155 лв. Кометата не е двойно по-скъпа от Страйкъра. За съжаление и това за вдигането на качеството на комшиите не е вярно. Просто понякога ме изненадват с малко по-читава сглобка при някоя пушка. И тъкмо си казвам, че тия са се стегнали и следващата пушка е трагедия. :wall:
 

Licho

Редовен Потребител
Никола:" Ако решиш да я продаваш,ще я взема за части"
Колега,Никола,
Не я продавам-подарявам ти я!Виждам,че си мераклия и ще попадне в добри ръце!Проблемът е,че е уведомена в тукашното МВР и,ако я вземеш, ще трябва все пак да оформяме договор.
Вече писах за кусурите и,но пушката е запазена и си стреля.
 

Nikola

Потребител
Никола:" Ако решиш да я продаваш,ще я взема за части"
Колега,Никола,
Не я продавам-подарявам ти я!Виждам,че си мераклия и ще попадне в добри ръце!Проблемът е,че е уведомена в тукашното МВР и,ако я вземеш, ще трябва все пак да оформяме договор.
Вече писах за кусурите и,но пушката е запазена и си стреля.
Колега, ако още важи предложението, ще я взема.
Женската цев не е проблем, купих си мАтор и не ми остават време и средства...
Между другото, не бях влизал от доста време и днес викам да видя какво се случва във форума...
 

No_nam3

Новодошъл
Здравейте колеги , нов съм и ми казаха да търся тук момче Nikola който е от Нови Пазар и може да ми ремонтира пушката
Някой знае ли кординати ?
 
Нагоре