ИЖ-46М - компресионен пистолет

xpresident

Редовен Потребител
Спусъка на този пистолет е известен с това че се регулира от -1 грам (на шега) Реално може да стане изключително лек, много повече от необходимото. Настройките са четири. Цевта е мачова, студено кована. Стреля еднакво добре с всички чашки, руснаците пишат че е "всеяден". При мен не дава разлика с плоски jsb и обли на 10м, пробвал съм и различни тегла, всичко е една дупка. Освен че точността е еднаква, не се забелязва изместване на POI, което го имам при всички други ВО. Дръжката много хора пишат че им се е налагало да я дообработят, оригинала е полуфабрикат който да си го напаснеш по ръката. На мен не ми се налага, удобна ми е. Теглото на М наистина е малко по-голямо и тежестта е изместена напред спрямо оригинала ИЖ46.
Резултатите ми с него са по-добри от колкото с FWB80, въпреки това.
 
Последна промяна:

добри

Редовен Потребител
Този пистолет в момента в Русия при тази цена на евро-рубла-лев струва 1040 лв. Марине, пищакът е страхотен. Трябват тренировки. Аз също нямам добри резултати с пистолет, защото не тренирам тази дисциплина. А иначе това е добра инвестиция. https://www.diada-arms.ru/catalog/p...ety/izhevsk/pnevmaticheskiy_pistolet_izh_46m/
 

bleu81

Редовен Потребител
Геодар Хасково вече нямат една бройка ;-)

Не съм доволен от пистолета! Уж казват, че стрелял в една дупка на 10м а на мен на 5-6м дупки под 20мм и с една и с две ръце трудно ми се получават... Сигурно или цевта или чашките нещо :-D
View attachment 81908

Май трябваше да пиша, че се шегувам, понеже гледам сте приели на сериозно въпреки емотиконите, че имам проблем с пищова. За мен тоя резултат е чудесен за има няма 70-80 чашки изстреляни с него. Дръжката ми е удобна въпреки приказките че била заготовка. Спусъка не съм го пипал но не бих казал, че е лош с заводски вид. Тия дни ще пострелям срещу себе си с фб80 и иж46 и ще видим кой кого. Пистолета е чудесен и ако някой ще пита отсега да се знае че не се продава!
 

bleu81

Редовен Потребител
А пищака фани не се ли продава ;):cheers:

Нищо не не продавам. Сегашното ми Фани80 ще отиде за продажба само ако си намеря чисто ново фани80 а това едва ли ще стане. Склонен съм да го заменя за Фани 103 само понеже харесвам синьо :)
 

bleu81

Редовен Потребител
След като видях какво може иж46м на механични реших да си улесня стрелбата от маса и да го пробвам с оптика.
Монтажа е на сън-оптик и е специално за модела. Дойде от Германия. Височината ми позволява да се стреля и на механични при свалена оптика без да се демонтира.
Още нямам пистолетна оптика и ще пробвам с най компактната, която имам валтер 4х32. Ако се получи ще му търся бъгбъстер или някой пистолетна.
IMG_20200407_180741.jpg IMG_20200407_180829.jpg
Фани си остава пистолет. И без това ми е по удобен за пистолетна стрелба.
 

xpresident

Редовен Потребител
И аз се изкушавам понякога да си взема такъв монтаж. Би ли дал url на сайта от който го поръча?
 

xpresident

Редовен Потребител
ucizh46gazelle1.jpg ucizh46gazelle2.jpg
Само не си мислете че е моя :) Пуснах снимките защото по телефона с колега стана разговор на тази тема. Но ми харесва реализацията, много елегантно изглежда.
 
Последна промяна:

bleu81

Редовен Потребител
23м иж46 при умерен вятър.
От ляво на дясно са:
Жсб експрес, жсб ер-ес, жсб симпли 0.52гр по 10 изстрела всяка.
IMG_20200409_164151.jpg
 
Нагоре