DIANA

petkof

Редовен Потребител
От написаното от теб се разбират доста различни обстоятелства. Трудно ми е да ти помогна.
 

Ivory

Потребител
Това на снимката е самоделен стенд за разглобяване,не ти препоръчвам ,да я разглобяваш без стенд.Има различни варианти на стенд,които можеш да си изработиш и ти или я занеси в Заримекс да ти я разглобят и два месеца чакане не е много ако нищо не разбираш от въздушни пушки.
 

xpresident

Редовен Потребител
Колеги, имам следния проблем с моята Diana. Счупи се болта за който се закрепя механизма за зареждане и до колкото виждам на схемата за части на този модел пушка (diana 460 magnum) е номер 15.
Ето и снимки как изглежда
Ето тук го имат:
https://www.omps2.it/en/firearm-spare-parts/diana-spare-parts/mod-460-magnum-t05/hinge-pin.html
 

Kifa

Редовен Потребител
ФТКС
Другия вариант,да им я оставиш с протокол и след месец,като не е отремонтирана да ти я сменят или върнат парите а ако още смята ,че им трябват два месеца да пристъпят към второто веднага!
 

koki_84

Потребител
Е, ама все тая искам да си го направя този детайл аз защото ще ми сложат пак такъв боклук и пак дертове.
 

rivan

Редовен Потребител
Само не знам, ако е сменена пружината, дали изобщо ще му признаят гаранцията?
 

rivan

Редовен Потребител
Главното ми питане е от поста ми по- горе с приложената снимка на човека който и сменя пружината.
Е каква пружина тогава е сменяна?
ОК!Разбрах!Май успя да объркаш не само мен.Моя е грешката!
 
Последна промяна:

koki_84

Потребител
Да започна от начало!
По пушката не е сменяно нищо! Това което съм описал ( и може би сте ме разбрали погрешно) е защото питането главно ми бе насочено към стенда - за какво служи? Защото за да се махне този болт (или каквото е там) трябва да се разглоби по начина който съм постнал на клипа по-горе. Това е!
 

Kifa

Редовен Потребител
ФТКС
Това е стенд за разглобяване, пружината вътре е под напрежение(освен ако не е счупена)...няма как да извадиш щифтовете, спусъка и т.н без да стане беля еле пък после да я събереш...мисля,че в OLX имаше подобен инструмент!
 

Kameno Karp

Редовен Потребител
Последната мишена, дето качих и дето толкова и се радвах, май е плод на някаква случайност. Вярно, че от тогава нататък само във вятър стрелям, амааааа... Нещо друго има тук. По хоризонталата горе долу са събрани попаденията но по вертикалата е страшно. Почвам по ред.
Скоро четах тема за фаските и днес се сетих да погледна моята. Страшна работа.
IMG_20200223_134228.jpg
Ето как застава чашката.
IMG_20200223_140422.jpg
Направих нещо като дотиквач да го наречем. Дълъг е 4.6 мм. Вкарана с него чашката застава така.
IMG_20200223_140154.jpg
Дотиквача.
IMG_20200223_141431.jpg
И какво става на практика. Като вкарвам чашката се усеща едно като щракване и чашката застава като на първата снимка. Ще се оптитам точно да обясня. Вкарвам чашката с ръка така, че да остане да стърчи към 2 мм. С дотиквача натискам леко и чашката стига до показаното положение.
Целя се в кръста. Попадението 1 е с чашка вкарана като на първата снимка. Попадение 2 е с чашка вкарана като на втората снимка.
IMG_20200223_141139.jpg
За да вкарам чашката като на втората снимка натискам с дотиквача докато челото му опре в челото на цевта.
Отзад цевта е 5.52 а отпред е 5.45.
Някой може ли да даде решение на проблемите?
Всъщност въпроса дали проблема е в пушката или в стрелеца още е висящ.
 

6tangata

Редовен Потребител
Ъъъ. Пробвай група само с един вид поставяне на чашката ;) Никога не съм се съмнявал с цевите на Диана. Ако на "око" всичко е ОК пуцам ;) Отпред е по-тесна, това е по добре...има "шок", дано не бъркам..ако е обратното май е по-зле ;) Видино от снимките всичко е ОК. Без да съм сигурен, натъпкването на сачмата води до изменения на началната скорост, дали по-ниска или висока май зависи от чашките ;)
 
Последна промяна:

Kameno Karp

Редовен Потребител
Не ми харесва(нямам си идея дали с основание) това, че от горна страна фаската влиза с около милиметър навътре, а отдолу едва е взето само ръбчето. Като вкарвам чашката на ръка, горния и край влиза около милиметър навътре, а долния е наравно с цевта.
Сега се сетих нещо. Данеби задното лице на цевта да не е перпендикулярно на отвора? С една дума горната част да е по-издадена. Заради чупенето на цевта и да може да прелепне към задната част(отвора от който идва сгъстения въздух).
 

6tangata

Редовен Потребител
Е много ясно ; ) всички чупещи цеви май са така. Съвсем нормално си изглежда. На моята 350 магнум е даже още по-голяма разликата :)
 

Kameno Karp

Редовен Потребител
Естествено, че ще е така. Голяма съм овца. :rambo:Аз като го видях и ми се замъгли разсъдъка. Сега като се поуспокоих и си върнах способността да мисля, всичко си дойде на мястото. :)
Та пак се връщаме на калпавия стрелец.
 

lynx

Редовен Потребител
Колега, намери начин да посетиш някое ФТ състезание и дай пушката на колеги, които имат опит със стрелбите с пружинни пушки.
Така ще се увериш, че най-вероятно пушката е ОК и няма нужда да се вкарваш във филми и безсънни нощи, че пушката е повредена и се нуждае от ремонти.
А ако се окаже наистина повредена(което мен лично ме съмнява), ще получиш ценни наставления за оправянето на проблема. Поздрави.
 
Нагоре