"Страшен филм" (или за филмите и книгите които обичаме)

Kifa

Редовен Потребител
ФТКС
Това може да се организира единствено от комунистически мотивирани хора.
Е разбира се,че реализацията на този филм става благодарение на проекта "1300 години България", Комитета за изкуство и култура,Людмила Живкова и т.н....и т.н... тоталитарната държава,но целият проект е пробив в системата,комунизма за разлика от националсоциализма е интернационално "учение",което "руши " а не строи "граници" и родолюбие!Но да си останем на плоскостта на изкуството и културата те надживяват всяка мракобесник система а филма си е шедьовър за родната кинематография респективно култура!
 

t.marev

Редовен Потребител
Е разбира се,че реализацията на този филм става благодарение на проекта "1300 години България", Комитета за изкуство и култура,Людмила Живкова и т.н.....
........ а филма си е шедьовър за родната кинематография респективно култура!
Шедьовър е силно преувеличено.....може би заради изброените от тебе причини, неслучайно няма никакъв успех, въпреки безплатните прожекции и толерирането му от официалната пропаганда. Просто в него не са спазени правила и закони в киното. Съкратената версия "681- Величието на хана" направена от Уорнър Брадърс е много по-гледаема, разбираема, ефектна, запомняща се и образователна ако щеш....И най- интересната история, пресъздадена по калпав начин, минава незабелязана. За справка - една нищо и никаква шотландска бъркотия, под името "Смело сърце", години наред шестваше по екраните и обиколи целия свят.
 

Kifa

Редовен Потребител
ФТКС
Версията на Уорнър Брадърс определено е по-лесно смилаема и подходяща за свободния пазар и не така досадна ,съгласен съм!Сценария е на достойния български учен Вера Мутафчиева ,дъщеря на историка Петър Мутафчиев.Тя разчупва и полага основите на реалното научното изследване на историята на Османската империя и османския период за българите!Със сигурност доста са и стрували уводните думи за император Константин-достоен държавник!...Но да не отекчаваме аудиторията,за провинциализма на българската култура и най-вече изкуство е писано много,а пък глупостите и безпътицата на максистко-лениската историография няма какво да обсъждаме...,но "всичко българско и родно. любя, тача и милея. "!
:cheers:;)
 

rivan

Редовен Потребител
Наскоро се сетих за един филм, който навремето силно ме впечатли - "Възнаграждение за страха". В главната роля - Ив Монтан. Впоследствие прочетох и едноименната книга на Жорж Арно.За мен това е един от редките случаи, когато екранизацията превъзхожда книгата. Но и двете са много силни. Горещо препоръчвам! За съжаление навремето го гледах във филмотечно кино "Дружба" и оттогава не съм чувал нищо за него.
 

lynx

Редовен Потребител
Има го в нашенските торент сайтове с бг субтитри.
В Тубата също са го качили, но е дублиран с руски гласове, което променя общото излъчване на филма :confused:
 

ivodoc

Модератор
Модераторски Екип
Le salaire de la peur / Възнаграждение за страха (1953)
Много е дърт този филм.
Последните ми опити да гледам стари филми ме разочароваха.
Мога да опитам, ама малко ме съмнява.
Филми впечатляващи ме преди и гледайки ги сега, вече не изглеждат толкова впечатляващи.


 

rivan

Редовен Потребител
Филми впечатляващи ме преди и гледайки ги сега, вече не изглеждат толкова впечатляващи.
Да, има го този момент,с времето критериите се променят.Помъдряваме и остаряваме.И ценностната ни система се променя.
Филмът е правен по времето, когато киноиндустрията не беше узурпирана от Холивуд и правенето на филми беше повече изкуство и по-малко правене на пари. Разглежда въпроси като приятелство, предателство, завист, безизходица и границите, които можем или не можем да преминем.Пред очите ми още е сцената, когато, преодолявайки ямата, пълна с петрол, героят прегази приятеля си.Има всички елементи на съвременните екшън, трилър и драма.Няма и секунда без напрежение.Може би на голям екран ще е по-въздействащ и част от чара му ще се поизгуби на монитора. Още повече, че е черно-бял.Но все пак за мен е един от най-добрите филми, които съм гледал!
 
Последна промяна:

barbaron

Редовен Потребител
това е като да седнеш в момента да караш чисто нова Жигули 1300 "катър" - на магистралата към Сандански... и....Аааако върнем времето с около 40 години - нещата си идват на мястото... Ех....като се ссетя още колко неща от живота изглеждат точно по този начин...
 

TheStarlingHunter

Редовен Потребител
Напълно съм съгласен с ivodoc и barbaron, но все още съм на мнение че периода от 1990-2010 някъде е най-сполучлив откъм кино. Нещо не мога да се накефя на супергероичната вълна на Marvel и DC, която обира овациите последно време, нито на безмозъчните комедии и хоръри. С някои изключения, които не спадат към тази графа.
 

Djubey

Редовен Потребител
ФТКС
Туко що изгледах " Другият" в HBO go препоръчвам за всички фенове на Кинг .
 

Kifa

Редовен Потребител
ФТКС
Хубав и смислен филм!
 
Последна промяна:

Atanasov

Редовен Потребител
Аз харесвам Руското кино.Колкото повече одъртява човек толкова повече му се гледат реални неща а не някакви фантасмагории дет летят по керемидите или луд дятка с къртечница.На първо четене се сещам за.
Платина 1и2
Боец
Черните Вълци-Иводок вече е давал препратка за него
Пеперудата-не е Руски макар че книгата на Анри Шариер е много по добра от екранизацията.
Синдрома на дракона
Весегонската вълчица-за любителите на дивите животни
Золотий Капкан
Стилет
Parshivie Ovci
От филмите за бившата Югославия най са ми харесали тия.
Will.Not.Stop.There.2008.DVDRip.XviD-TheWretched
Noz.1999.DVDRip.XviD-mp3.YuF-по романа на Вук Дражкович
BaLkansky Rubeg (2O19) WEB-DLRip XviD AC3
Всичко това е теглено от Замунда.

За сега толкоз.
 
Последна промяна:
Нагоре