Kral Arms

7

7842

Гост
Не се знае карантиите от другата пушка преработвани ли са или не. Иначе и това ще има значение.
За .22 калибър ударника е 44 гр.,при .25 калибър е 60 гр.Така идва от завода,не е тунинг.Видял съм го лично.
 

Gadnqra

Редовен Потребител
Скоростта можеш да си я регулираш от натяга на пружината на ударника.
 

rivan

Редовен Потребител
Всеобщ проблем е , че при високите мощности платото е във високите налягания, обикновено между 220-150 бара.Ако резервоарът е до 250 бара - добре.Но ако е до 200 бара трябва да избираме - или режем част от платото, или пренадуваме резервоара. И двете не са добре, особено второто. Може ли да се свали платото в ниските налягания, като се запази мощността и ако да - как? Или отново няма пълно щастие?Питам, защото отговорът ще ми помогне да избера модела Крал, който ще си купя!И как стои въпросът за калибрите 5,5 и 6,35
 

praetorian

Редовен Потребител
Изхождайки от моя личен опит,мощност в ниските налягания се постига само с редуктор.Иначе просто няма как.
 

rivan

Редовен Потребител
Сигурен бях, че съм чел нещо в тази връзка:
цитат andi (не ми позволява да цитирам директно, темата е в приключени, брейкър, 108 дж)
"2 . Убеден съм ( след консултации с специалисти - завършили и работещи това) че кратковременно превишаване с 10% на работното налягане ИЗОБЩО не е претоварва съд под налягане . Тоест зареждаш на 220 и почваш да стреляш , а не да я оставиш и да я напече слънцето , или да я вкараш на топло .
Но хора всякакви , и когато настойвам правотоково ПЦП на колега умишлено бутам платото надолу - да започва 20-30 бара под работното . И му го казвам, за да няма мераци да препълва ."
А може и да няма предвид високи мощности?
 
Последна промяна:

Gadnqra

Редовен Потребител
Именно. Когато се изцежда пушка на макс и се търси максимална мощност, платото обикновено отива във високите налягания и намаляват изстрелите. С намаляването на мощността, платото може да слезе и под максимума на работното налягане. Затова, когато тунинговах първите Кралове, реших да не изнасилвам системата и така постигах плато, което започваше от 200 бара. Според мен, ако ще се работи над 210 бара с тази пушка, най-добре да се смени резервоарът, с такъв от 250 бара. Нито са скъпи, нито е трудно, така че не би трябвало да е проблем за никой.
praetorian, мощност в ниските налягания с редуктор няма как да се получи, можеш да получиш равни изстрели и добро плато. Можеш да постигнеш мощност в ниските, като намалиш сечението на клапана, но пада броят на изстрелите. Бутат се и други неща - пружини, отвори и т.н.
 
Последна промяна:

silver bullet

Редовен Потребител
Много добра идея е резервоар с работно налягане 250 бара. Въпроса е откъде може да се поръча. Говорим за резервор за Крал Брейкър - булпап.
 

Gadnqra

Редовен Потребител
https://www.bestfittings.co.uk/shop...dy-bottles-valves/buddy-bottle-bare-no-valve/ Моите са от тук. Може и от Алито, а има и други места. Говоря за големите бутилки, които за да паснат на твоята пушка, ще трябва малко преправяне, но не е нещо твърде сложно.
rivan, ако ще стреляш в кал. 6,35 с чашки до 1,64 гр.-300 м/с, можеш спокойно да си стреляш от 200 бара. Ако ще търсиш по-големи енергии - отиваш нагоре. За кал. 5,5, ако ще стреляш с леки чашки, например JSB 1,175 гр., платото може да се свали от 180 бара да започва, даже и още надолу.
 
Последна промяна:

lynx

Редовен Потребител
Братлета, не бързайте на сляпо да слагате 300 барови резервоари на 200 барови пушки, особено ако няма редуктор, който да не допуска 300 бара да нахлуят в системата. На пушките има щампа с препоръчаното налягане за зареждане, 200 не е 300. Трябва да сме малко по-Фнимателни с високите налягания ;)
 

Gadnqra

Редовен Потребител
Абсолютно, Рачо. Затова препоръчвам 300 или 250 баров резервоар, само за презапасяване. Иначе няма смисъл да се товарят клапаните с повече от 230 бара. Макар, че след смяната на резервоара и клапана с качествен, 250 бара няма да са никакъв проблем.
 
Последна промяна:
7

7842

Гост
Много добра идея е резервоар с работно налягане 250 бара. Въпроса е откъде може да се поръча. Говорим за резервор за Крал Брейкър - булпап.
Тръбният резервоар,не колбата няма от къде да го поръчаш.Варианти са алуминиева тръба Д16Т и си го правиш или го поръчваш готов от Русия на 300 бара работно,пълен комплект направо монтираш на пушката, alex@airgun.org.ru комуникирам с него,изпраща до България.Другият вариант е от Алито титаниева тръба,правиш резби и си готов на 300 бара.:cheers:
 
Последна промяна от модератор:

rivan

Редовен Потребител
Интересна дискусия се получи с важни уточнения! Все пак за протокола - имах предвид фабричните резервоари на Крал с работно 250 бара - Тези на Супер Джъмбо, НП 500 и др. подобни
 

Gadnqra

Редовен Потребител
Според мен, те са си добре и са достатъчни.
Гошо, доколко е сигурен въпросният руснак? Имат ли изделията му нужните сертификати и гаранция? Дай някой линк или снимки от производството му и продукцията му.
 

братушка

Редовен Потребител
мощност в ниските налягания с редуктор няма как да се получи
Мога да получа 200Дж при 50бар :) :) :) Дори при 10бар :) :)

Всичките ви разсъждения идват от стереотипа да не се модифицира конструктива. Може да се получи плато с големи Дж и при ниските налягания, но за целта не е достатъчно просто да се подменят пружинките и да се олекоти клапана. Искат се малко по-сериозни стругарски интервенции, и малко кой има потенциал за това.
Всичките приказки тук имат такъв смисъл: точно тази заводска конструкция при повече от 50Дж има плато във високите налягания.
Най-лесния начин си остава редуктора. Плащаш, слагаш и не мислиш. Чехите продават. Имаш си плато от колкото пожелаеш до към 100бар да речем (просто избрах кръгла цифра :) ). А джаули не са проблем. Аз засега на Джамбо без модификации (въобще без модификации) при редуктор на 100бар имам 45Дж. Като приключа тунинга ще пиша допълнително.


PS:
че високото налягане въобще не е препорачително за редуктора, пружините му омекват по бързо, също високото налягане упражнява и по голям натиск на елемента чийто чело удря в полиамирната тапа за да затвори, като така бързо я деформира образувайки дълбок канал в нейното чело, а понякога дори се отлюспва малко парченце от полиамида, което пък неминуемо води до натичане на редуктора.
Аз се извинявам колега, но ти явно не си помислил особено преди да го напишеш....
Върху буталцето, пружините и др. елементи на редуктора винаги действа (или поне при правилно контруиран редуктор ТРЯБВА да действа) само задредукторното налягане, демек винаги едно и също. Като затвори редуктора, резервоара се "отсича" и е все тая какво налягане е там.
Единствената разлика е колко бързо, за колко време се запълва ЗО. И ако запълване е ударно, значи това е просто кофти конструиран редуктор и не е за препоръчване към употреба.
 
Последна промяна:

Pcp

Потребител
Някой може ли да ми каже оригиналните размери на пружините на клапана и ударника зя брейкър 6.35
 

rivan

Редовен Потребител
Мога да получа 200Дж при 50бар :) :) :) Дори при 10бар :) :)
Моля те, обясни как го постигаш!Колко изстрела, с каква мощност, плато?С какъв калибър?
Най-лесния начин си остава редуктора. Плащаш, слагаш и не мислиш. Чехите продават. Имаш си плато от колкото пожелаеш до към 100бар да речем (просто избрах кръгла цифра :) ). А джаули не са проблем. Аз засега на Джамбо без модификации (въобще без модификации) при редуктор на 100бар имам 45Дж
Ами то и без редуктор и само с едно отпушване(да се отстранят заводските грешки от лоша изработка) и Джамбото ще си докара тая мощност.Въпросът е при 90 джаула колко на брой изстрели ще има при 100 бара настроен редуктор?
Сигурен съм, че след като обявяваш тези бомбастични 200Дж си експериментирал.Тук също сме коментирали такива мощности.Но за един, два изстрела.И никаква повторяемост.След като си казал "А", очаквам да кажеш и "Б" и да ни "светнеш " как го постигаш!
 
Последна промяна:
Нагоре