ОПТИКИ - избор, монтажи и АКСЕСОАРИ към тях. Какви, откъде? Приспособления, прострелване, ремонти

anibis

Редовен Потребител
Тогава следващия въпрос. Ако го купя от тук https://arms-bg.com/component/virtu...a-1-scope-mount-sportsmatcharms.html?Itemid=0 има ли гаранция, че това е оригинал, а не някое менте?[/QUOTE
Това вече не мога да ти кажа,аз мога да ти кажа..Който си го е купувал от тоя магазин нека сподели.
 

Бочко

Редовен Потребител
ФТКС

anibis

Редовен Потребител
Гаранция можеш да имаш оттук, защото те са вносителите.
Виж честно забравих за тоя магазин,на Иво Радев,там и дума да не става за нещо джумелско,всичко е ток и жица, проверявано многократно!
Каквото и да си купуваш вземай го от този магазин който ти е показал колегата
Булармс
оттук,
 

Kameno Karp

Редовен Потребител
Единия е за 9-11мм. "лястовича опашка", а другия за 22 мм. "weaver picatinny"

Хубаво, ама кой? И двата са визуализирани в магазина с една и съща картинка.
 

Attachments

  • product-dimensionsv27.jpg
    product-dimensionsv27.jpg
    21 KB · Прегледи: 13
  • razmeri-a-i-v-1.png
    razmeri-a-i-v-1.png
    84 KB · Прегледи: 13

lynx

Редовен Потребител
Първият е 22мм., на втория е 9-11мм.
В нашенските сайтове не са дали пълната информация за продуктите.
Прочети примерно в Мундилар какво пише за двата модела:

1. SPORTSMATCH DM80 DAMPA WEAVER 1PC MOUNT 1" HIGH

Suitable for Picatinny Specification Rails only.
https://www.mundilar.net/en/mounts-...match-dm80-dampa-weaver-1pc-mount-1-high.html

2. SPORTSMATCH DM60 DAMPA 1PC MOUNT 1" 9-11MM HIGH
The 4 screw clamping base is suitable for dovetail rails of 9.5 to 11.5mm.

https://www.mundilar.net/en/mounts-...match-dm60-dampa-1pc-mount-1-9-11mm-high.html

Вин на снимката за кой размер става въпрос:
razmeri-a-i-v-1.png
 

Kameno Karp

Редовен Потребител
Благодаря. Аз разбрах за кой размер, но в Булармс нямаше данни на кой монтаж какъв е. Явно от вън ще се взема. Тук 60 го няма в наличност.
 

Бочко

Редовен Потребител
ФТКС
Благодаря. Аз разбрах за кой размер, но в Булармс нямаше данни на кой монтаж какъв е. Явно от вън ще се взема. Тук 60 го няма в наличност.

Обади се утре на Булармс и попитай. Сигурен съм, че ще ти обърнат внимание. Ако имаш случайно някакви неяснотии ми пиши и ще звънна да говоря с Иво Радев, но не допускам такова нещо.
 

Kameno Karp

Редовен Потребител
От вънка не значи просто от където и да е. В сайта на Спортсмач има карта с дилърите им по света. Та имах предвид от някой дилър във Великобритания.
 
Последна промяна:

Dominus

Редовен Потребител
Имаме един много точен лаф "Гьонсурат". Използва се за точно такава порода хора, които са с объркана ценностна система. Хора параноици.Хора които си мислят, че света се върти около тях, че всичко им се полага, че всички са им задължени. Хора забравили понятията като морал,чест,лоялност. Хора с претенции и с подписи под постовете си от рода на :
-„Има неща по-лоши и от войната – малодушието, предателството и егоизмът.“
Обикновено тези хора са носители точно на тези качества, които уж презират.
Да @Dominus, опс грешка @Господи - нали така е правилно да те величаем?
Та @Господи освен малодушието,предателството и егоизмът ти си и лъжец ( справка фейсбук -лъжите които наговори за нас на Франк Херман) и интригант (Справка - абе където и да боднеш все мирише. Няма смисъл да се рови дълбоко. Даже писанията ти в тази тема са достатъчни.)
Е, с толкова ценни качества @Господи ти не си за нас. Или ний не сме за теб ? Та за това най смирено те молим - О @Господи, отърви ни от присъствието си!
Стреляй си жабетата по Дунава и не се притеснявай за нас по кой правилник ще си стреляме мишените.
Пък и Белгийците ще напишат как ще си стрелят, пък и то нашият Оупън няма нищо общо с Белгийското Евро(само за сведение де).
И пак за сведение правилата за ветераните ги промениха по мое настояване. Нали знаеш как е. Със Серджо сме си първи дружки. Звъннх му по международния и той не ми чупи хатъра.
Ох ама и аз съм един. @Господи извинявай или по-точно прости ми @Господи, че те занимавам с нашите малки интриги и ти губя времето да Твориш твоите @Господи интриги. Интриги дето ще отворят очите слепите и отпушат ушите на глухите за твоите свети лъжи @Господи. Защото една лъжа повторена 100 пъти се превръща в истина. А теб @Господи в това те бива и за това не те мързи! Ти пускай лъжи, ние дружно ще ги трием, та да не ни осираш темата @Господи. Защото тя е пусната от хора които правят нещо. Нещо което обичат. Нещо за което се трудят вече 10 години, а ти не си от тях @Господи. Но от тяхния труд и ти @Господи си се облагодетелствал, като разбира се след това не си пропускал да се изсереш, извинявай да поръсиш със светените си лайна главичките им. Та такива ти ми работи @Господи. Не си за нас...
И най смирено те молим, както беше казал един велик наш футболист - да си и т.н.

Редно е да ти пожелая весело посрещане на новата година, ама е рано. 14 януари е далеч.

П.П. И не ни сери повече в темата @Господи. Тя е пусната с друга цел. Защото ние ще трием ама има един, който може да изтрие и теб и мен, но пък е справедлив доколкото го познавам.

Такива като теб, които не познават значението на думи като морал и чест, парадират най-много с тях, така, както крадеца вика "дръжте крадеца".
За разлика от теб, аз не чакам подаръци и да ти напомня, че ти най-много роптаеше навремето, какъв хитрец и тарикат е българина. Доказваш го и си го доказвал многокартно.

Мирише ли ти хитрецо? Мирише ти. Гнойта винаги мирише. Затова замирисваш отново. Затова не ти харесва да те вадят на показ, щото всичко около теб вони. Можеш единствено да покажеш величайшата си сила, като опиташ да скриеш раната и заключиш мястото. Който ти извади лъжите на показ става дребна душа и злобен и ви остава единствено да отклонявате вниманието с дребни обиди и нападки, но да се обосновеш не можеш. Щото тя лъжата колкото и да я красиш се приема много трудно от лъганите. Остава ти единствено да ги тупкаш по рамото и да им обясняваш, какви широки души са, колко са добри (щото не роптаят) и да ме сочиш с пръст назидателно, „като този да не ставате“, да си знаят какво ги чака, ако надигнат глава.

Цяла България е на този хал заради тарикати, като теб, а българите очевидно са най-широките души.

Продължавай да се величаеш. Доста използваш името господне и вече няколко години се изживяваш като такъв. Раздаваш го едноличен господар. „Аз казвам така. Това ще бъде така“. Можеш дори да се титулуваш с нова, достойна само за теб титла Господ-Президент-Модератора.

Хитрец.
 

Бочко

Редовен Потребител
ФТКС
Аааа, не съм съгласен, че Симо е едноличен господар! От кога това!? Само допреди година две аз бях господаря и сега ми отнемаш титлата! Не може така! Сърдит съм ти, да знаеш:'(

П.С. Озадачава ме само нещо в писанията ти. Не са минали 4 години и ранното ти появяване ме сащисва. Мислех те за по-праволинеен.
 
Последна промяна:

Kameno Karp

Редовен Потребител
Обади се утре на Булармс и попитай. Сигурен съм, че ще ти обърнат внимание. Ако имаш случайно някакви неяснотии ми пиши и ще звънна да говоря с Иво Радев, но не допускам такова нещо.

Благодаря ти много колега. Наистина Иво Радев е много отзивчив. Благодарение на него, след малко монтажа тръгва към мен. :)
 

dvelinov

Редовен Потребител
По-добре не ползвай първото. Имам предвид судената оксидация. Второто, според колегите, е добро, но не и първото. Направо не е истина какви хора и за какво го ползват в разните клипчета в нета.

Първи опит
След полиране минах обезмаслител и леко загрях метала,след това първа ръка,студена вода,втора ръка,студена вода,минах с метална вълна 0000 и ballistol gunex
След маслото няма грам миризма,преди това бях с маска и не знам
 

Attachments

  • IMG_5741.jpeg
    IMG_5741.jpeg
    457.8 KB · Прегледи: 76
  • IMG_5794.jpeg
    IMG_5794.jpeg
    584.4 KB · Прегледи: 76
  • IMG_5790.jpeg
    IMG_5790.jpeg
    380.6 KB · Прегледи: 73
  • IMG_5791.jpeg
    IMG_5791.jpeg
    447.3 KB · Прегледи: 70
  • IMG_5793.jpeg
    IMG_5793.jpeg
    477.4 KB · Прегледи: 73
Последна промяна:

Kameno Karp

Редовен Потребител
Такаааа, монтажа вече е при мен и продължавам с въпросите. Двата болта (единия от които съм оградил) регулират ли "твърдостта" на дампата? Ако да трябва ли да се правят някакви регулировки, че сега имам чувството, че монтажа е монолитен.
 

Attachments

  • IMG_20191231_171839.jpg
    IMG_20191231_171839.jpg
    375.4 KB · Прегледи: 76
Нагоре