ОПТИКИ - избор, монтажи и АКСЕСОАРИ към тях. Какви, откъде? Приспособления, прострелване, ремонти

doctora

Редовен Потребител
От опит-изключително здрава и коректна оптика !
Само...доставката как ще стане не знам..
 
Последна промяна:

Hidden

Редовен Потребител
По-добре не ползвай първото. Имам предвид судената оксидация. Второто, според колегите, е добро, но не и първото. Направо не е истина какви хора и за какво го ползват в разните клипчета в нета.
 

dvelinov

Редовен Потребител
Точно super blue-то искам да ползвам на полиран загрят метал,но първо тестове.Нагледах се на филми и коментари от всички сортове и знам,че студената оксидация не е най-доброто,но трябва да има начин
 

Hidden

Редовен Потребител
Има начин - гореща оксидация. Даже идва почти на цената на студената. Последната е нетрайна, не пречи на корозията, а напротив - може да я усили, и издава неприятна миризма докато отделя вредни вещества. Самият разтвор е отровен. Май излиза по-добре да полираш до огледало и да му теглиш един слой боя/ лак.
 

Kameno Karp

Редовен Потребител
Тест на оптика се прави с "квадрат", описано е как става, но без опит едва ли ще можеш да го направиш. За това ти писах че начина е да се сложи на друга пушка и да се пробва. За Пилад в документацията им пише че не стават за пружинка. Липърс 10х50 или 10х44 става и гледа добре.

Под "квадрат" сигурно това имаш предвид?
Мога да броя, знам кое е ляво и кое дясно, та философия няма. Просто не знаех за този тест на оптиката. На тоя "квадрат" попаднах съвсем случайно. И така ще я тествам.
 

xpresident

Редовен Потребител
Не съм се и съмнявал че можеш да броиш. Тези с огенстрелните не ги гледай. С ПП се стреля от ръка, а не от маса/кола и т.н. За да е достоверен теста трябва групите да са доста свити иначе няма да се разбере дали проблема е в опиката или грешка при стрелбата. На 20м за сносна група с пружинка можеш да смяташ под 20мм, на 10м под 10мм, даже това е завишено. Обиколи квадрата 5 пъти за да се получат групи, т.е. не да стреляш 5 пъти последователно, а всеки изстрел в следващия ъгъл на квадрата, аз поне така правя.
Щом не е простреляна на център, прицелната точка трябва да ти е извън квадрата.
Успех!
 
Последна промяна:

astra

Редовен Потребител
Последната е нетрайна, не пречи на корозията, а напротив - може да я усили, и издава неприятна миризма докато отделя вредни вещества.
Имам подобен опит - студената оксидация е всъщност смес от киселини, която след придобиване на нужния ефект трябва старателно да се измие и обтрие с мазен парцал, понеже продължава киселинното си действие. И за миризмата съм съгласен - запомняща е ...
 

Kameno Karp

Редовен Потребител
На 10 м втората съчма влиза в дупката на първата. Но това докато не почне да бие някъде на страни. Ще споделя и как стрелях. :D Ложата подпряна на една тиква, а ръкохватката стегната в менгеме. Това естествено за да се елеминира фактора стелец(поне до голяма степен). Та целта ми е да проверя оптиката, а не собствените си мижави способности. Та стреляйки прав, дори и с най-добрата оптика на света, нещо различно от трапец, няма как да се получи при мен.
 

xpresident

Редовен Потребител
Темата е за оптики а не за стрелба с ПП, така че се извинявам за офтопика. Не е задължително да си прав, може седнал или с подпрени ръце някъде, важното е пушката да е в ръцете. Има колеги които стрелят от някакви възглавнички за опора и казват че се получава добре, но не съм запознат с подробности. С тиква не съм пробвал, но явно и това е добро решение. По колко вървят на пазара, че тая година изтървах да посея? :cheers:
 

Kameno Karp

Редовен Потребител
Такаааа. Тъй като оптиката скоро ще е при мен дойде ред да помисля за монтажа. Та в тоя ред на мисли, кой от двата е по-добър? От към предпазване на оптиката и от към фиксиране оптиката към центъра. Т. е. при движението на дампата, положението на оптиката да не се променя.
Diana Bullseye ZR 25.4mm или
Sportsmatch UK DM60 Dampa 1" 11мм Scope mount Sportsmatch
Оптиката ще е ПИЛАД 10Х42 FSNR
 

anibis

Редовен Потребител
Diana Bullseye ZR 25.4mm или... Има една песен далече далече далече,далече искам ти да си от менеее... да не си купил тая Диана,минала и закачила само името. Sportsmatch това ти е моноблока!!!
 
Последна промяна:
Нагоре