Hatsan PCP: AT 44, ВТ65 и т.н.

Dominus

Редовен Потребител
Тази вилка е много добре идея, ама хич не е изработена като хората. С едно сериозно преформяне става чудесна.
 

Svetoslav

Потребител
вилката е препилена къде трябва изравнена и полирана . без нея нищо нестава .трябва къса пружина и отежняване на удърника .имам съмнение да е от хроното защото е от тия .ще пробвам по мишена на 100 м да видя по пропадането. Благодаря .
 

Attachments

  • 157539713213582966495.jpg
    157539713213582966495.jpg
    102.8 KB · Прегледи: 76

Svetoslav

Потребител
Колега Dominus кажи нещо за това преоформяне на вилката какво и се прави . Или как трябва да се направи нова .
 

Dominus

Редовен Потребител
В общи линии всичко под червената линия трябва да изчезне.
В оригиналното положение, при движение на ударника напред тласка вилката нагоре, която отсвоя страна създава все по-голям натиск на ударника, към стената на тръбата в която се движи. Освен това не го блокира и на практика не помага с нищо освен че пречи на ударника да се движи нормално.

Като нагласиш вилката тя трябва да потъва все повече, колкото по-напред е ударника и да падне зад него. Може да се наложи отпред да скъсиш вилката, това вече не го помня беше ли нужно.

Като разглобиш пушката отбележи си с маркер позицията на която се намира ударника при заредено положение, както и позицията в незаредено положение но прибран назад плътно до пружината.
Махаш ударника, задната тапа и пружината. Слагаш остичката на вилката и пружинката на мястото им като придържаш с една ръка лостчето за да може вилката да се движи, така както си е при събрана пушка. От положението на зареден ударник ще си го движиш напред и ще наблюдаваш вилката. Тя трябва да потъва и да пада когато ударника е стигнал до клапана. При всички положения ударника трябва да остане блокиран от вилаката и да не достига пружината назад. Там си иставяш някой друг милиметър луфт и това е всичко.
Събираш и тестваш. Не съм сигурен дали топченцето участващо в натиска на вилката може да се ползва.

Ако си ме разбрал ОК. Ако ли не, не мога да направя нищо повече.
 

Attachments

  • 15754681651631879148924.jpg
    15754681651631879148924.jpg
    27.3 KB · Прегледи: 114

Svetoslav

Потребител
Благодаря ти, много точно си обяснил и напълно разбрах .Имам резервна вилка и ще я модифицирам в наи скоро време .
 

ilko_dim

Потребител
Може да се наложи отпред да скъсиш вилката, това вече не го помня беше ли нужно.
Преди доста време беше пуснал подобна снимка на вилката, и си спомням, че беше отбелязал и връхчетета на вилката за малко подкъсяване. :cheers:
 

BillyBounce

Потребител
Здравейте, колеги! Имам един въпрос. Снабдих се с въздушен пистолет хатсан AT-P1. Зареждам резервоара му с помпа. Самата помпа има вграден винт, чрез който се изпуска излишния въздух от системата(маркуча м/у помпата и резервоара), преди да се извади щуцера от резервоара. Проблема е, че когато се отвори кранчето да излезе въздуха от маркуча, започва да се изпразва и самият резервоар! Това нормално ли е? Трябва малко насила да измъкна щуцера, докато има още въздух в системата, но все ми се струва, че не е много нормално това! Имам също и булпап Хатсан Флашпъп и при него няма такива проблеми!
 

BillyBounce

Потребител
Благодаря за отговора колега, но мисля, че решихме проблема. Занесох пистолета на продавача и ще ми подменят резервоара с друг. Все пак става въпрос за ново оръжие.
 

stm

Потребител
Здравейте , да ви попитам това ли е размера на резбата за АТ 44-10

1/2''-20UNF , (12х1) метрична система

Благодаря
 

anibis

Редовен Потребител
На мен ми прилича на 10х1
И на мен ми прилича 1/2 UNF на 12х1.25мм но само ми прилича,нямат нищо общо.
1/8 и 10х1 са много близки резби,даже 1-2 дори и 3 витки се навива 10х1 в 1/8 имай на предвид че тя е с по малък диаметър 1/8
 
Нагоре