ПОМПИ, БУТИЛКИ, КОНЕКТОРИ, МАРКУЧИ, РЕЗЕРВОАРИ, КОМПРЕСОРИ, МАНОМЕТРИ - как, откъде и всичко за високо налягане.

Jorom

Редовен Потребител
Ти май майтап си правиш с тези налягания,какви цепнатини,какво пълнене въобще.На изправна пушка и бутилка нищо не и пречи да е напълнена на работно налягане.

И аз така мислех, докато не открих пукнатината! Така както си беше изправна пушката, и никога не съм я помпил над 200 бара, така и се е получила тая пукнатина в цилиндъра, без да и превишавам работното налягане!

Иводок, мисля че е достатъчно смислено, ЗАЩО... поне за мен!
 

nikolai89

Редовен Потребител
Колега Jorom, бутилката ще стане, иэпраэни и въэдуха дай я на някоя фирма да ти я минат с пясъкоструйка направи и водна проба и после я боядисваш и готово. Така както си правиш сметка эа 200 лв да ти иэлеэе всичко, направи си сметка эа живота, дали струва 100 лв?? таэи пушка с пукнатината или и смени цилиндъра или я иэхвърли
 
Последна промяна:

Dominus

Редовен Потребител
Кви са тия зепнатини, кви са тия чудеса? Как така имаш цепнатина на резервоара? Това не е буре с вино!

П. С. Да не ти е шевна тръбата каквито са много стованени?
Дори АА имат шевни резервоари.
 

Dominus

Редовен Потребител
То друго не може и да бъде. Няма как да започне някакъв процес по разпад(цепенето) и ей тъй да спре. Това е газ под налягане и едно леко разширение (деформация) на тръбата няма да се отрази на налягането, което значи, че и най-микроскопичното цепене, започне ли ще са разпори, като консервна кутия.

Аз залагам че човека е видял шевът на тръбата.
 

Jorom

Редовен Потребител
nikolai89, точно заради пукнатината в цилиндъра на булпапа, още си стои разглобен! Няма да го сглобя с пукнатия цилиндър със сигурност! Мисля да си взема нов цилиндър от турция, и не само това разбира се

Jorom явно се намира в заблуда някаква.

Хахаха, в заблуда съм бил, казваш! Сигурен съм че си чел и постовете ми по въпроса, и снимката си видял, защо сега се правиш на ни чул, ни видял, не мога да разбера!

https://forum.airguns.bg/index.php?threads/kral-arms.7360/page-24

в 476 пост започвам да пиша по проблема

Между другото, бутилката я спазарих за 80 лв, но ще я взема само след оценка и тест от Вистамар както вече казах - имам ли и най-малко съмнение в нея, я връщам, пари не съм дал все още!
Тея бутилки от обявата по-горе колко годишни са, и какво производство са, щото тая може да е 30 годишна, но е немска и крана и работи идеално! Ако проблема и е само външния вид, ще го преживея. Лесно ще и оправя визията!
 
Последна промяна:

Jorom

Редовен Потребител
Цилиндъра не е цепнат, а пукнат! Има разлика

Ето ти снимка:

StillSnapshot000007.jpg

Цилиндъра е от безшевна тръба, пукнатината почва от средата някъде, не е по цялата дължина, та да го помисли някой за шев!
 

Dominus

Редовен Потребител
Това е шев на 100%, който явно не е издържал. От предишен твой пост останах с впечатление, че това нещо държи въздух, а това не мога да го повярвам.
Очевидно тръбата не е тествана от производителя на резервоара, а осмицата те е спасила от това да се разпори.
 
Последна промяна:

Jorom

Редовен Потребител
Държи въздух, и още как! Като погледна в тръбата, се вижда че до половината няма и помен от шев, ръб, пукнатина...каквото щеш, и изведнъж почва тази пукнатина!

За осмицата съм сигурен че тя е удържала да не се разпори тръбата!
 

Dominus

Редовен Потребител
:eek:
Държи въздух, разпрана до средата и липсва деформация :eek::eek::eek:

Няма да е зле да позададеш малко въпроси на производителя.
 

Jorom

Редовен Потребител
Не е изплют пръстен, само така изглежда, но не е!

Dominus
Точно така! И айде стига с това цепната, разпрана! Просто е пукната. Без налягане, няма видима деформация.

На производителя му показвам червен картон, вече предпочитам Хатсан, пред крал! Следващата ми също ще бъде Хатсан! Май прключих с крал...
 
Последна промяна:

Dominus

Редовен Потребител
Dominus
Точно така! И айде стига с това цепната, разпрана! Просто е пукната. Без налягане, няма видима деформация.

:D Стига с тази пукнатина. Това е съд под налягане и то за газ. Как ще бъде пукнато нещо и ще държи въздух. Наречи го одраскано или както щеш, но не е пукнато. Ако е пукнато ще го виждаш и отвън и няма да държи нищо. :D :D :D
Започвам да си мисля че изпитваш аудиторията.
Питай комшийките, кво става.
 

Jorom

Редовен Потребител
Е, отвън няма никаква следа! Нали ако имаше, щях да разбера за проблема доста по-рано, а не едва след като разглобих цилиндъра за тунинг на клапана!

Кво да питам, и какъв е смисъла! Пия една студена вода и толкоз!

Скоро, като се сдобия с бутилка, мисля да сглобя цилиндъра...да му махна осмиците и да го надуя на 200 бара...след няколко дни(ако не е гръмнал дотогава) ще му измеря с шублер размера да видя има ли деформация и ако няма, явно няма от какво да се шашкам, нали така излиза след като според теб това е просто одраскано, а не пукнато
 
Последна промяна:

Gadnqra

Редовен Потребител
Има от какво да се шашкаш. Най-правилно е да не го пълниш. Пълен може да издържи 5 години, а може и 5 часа. Колко точно никой не може да каже. Ако прецениш, че не е обикновена драскотина, а е нещо по-сериозно, не ти трябва да поемаш ненужен риск.
 
Нагоре