РЕДУКТОРИ на налягането в PCP.

soundmax

Редовен Потребител
ФТКС
Предполагам че може боклуци да са влезнали, но аз много не им разбирам честно казано.
 

scandalo

Редовен Потребител
ФТКС
Малко странно за мен.
Алтарос редуктора е на принципа полиамид със отвор 1мм и бутало с коносен връх, който затваря тази дупчица. При наличие на боклук ще накара редуктора да натича, а не да промени задредукторното налягане. За да се измени налягането трябва по някакъв начин полиамидната тапа да се е отвъртяла малко и разстоянието от нея до върха на буталцето да се е увеличил. Нека пича завърти малко полиамидчето по посока часовниковата стрелка със г/д 3ч и даа пробва пак.
 

dilom08

Редовен Потребител
Вероятна причина може да е смачкал се полиамид в следствие на натичане поради някаква причина и по този начин е увеличено разстоянието както казва Румен. Ако полиамидчето е здраво просто трябва да се настрои отново.
 

peko

Редовен Потребител
ФТКС
Имал съм случай на заседнало боклуче между две групи тарелки, редуктора работи, но с други стойности и не натича. Едно отваряне и профилактика не са излишни. Ако има стенд, и нова регулировка е най-добре.
 

bleu81

Редовен Потребител
Здравейте.Дайте мнение за регулатор Алтарос,външен.

ако е този : https://www.altaros.cz/en/altaros-filling-adapter/89-external-airgun-regulator.html

Аз имам такъв. Ползвам го по-често като зарядна станция на 200 бара отколкото за стрелба от бутилката. Много е удобно за пълнене понеже само развиваш крана и пълниш без да мислиш дали ще препълниш пушката.
Когато пристигна изпускаше въздух от отвора за вентилация. писах им и хората ми пратиха части за тяхна сметка. След ремонта не съм имал проблеми. Бих му сменил манометъра с по-голям но и този върши работа. За да се регулира налягането го развиваш от бутилката и завърташ полиамида с отвертка в нужната посока. Погледни и тоя на Хума. Малко е по-скъп но май може да се регулира налягането без да го развиваш от бутилката което може да е плюс ако ще сртеляш с правотокова пушка от бутилка.
 

dberov

Редовен Потребител
ако е този : https://www.altaros.cz/en/altaros-filling-adapter/89-external-airgun-regulator.html
Аз имам такъв. Ползвам го по-често като зарядна станция на 200 бара отколкото за стрелба от бутилката.
...и точно това е предназначението му а не за монтиране на пушка. И един съвет, ако приемаш разбира се. Полиамидният детайл който служи за регилиране на налягането, не го върти често. Именно там е слабо място, понеже челото на буталото удря в полиамида и с времето от ударите на буталото се образува каналче в полиамида, което може да се нарани при често развиване/завиване на поличмида и ще почне да натича. Относно марката, слагал съм няколко. Работи що годе добре, но на моя пушка не бих сложил такъв. Ето и Румбата какво е писал за тая марка...
Купих за Надя алтароски редуктор и вчера го върнах на производителя. Редуктора работи в 5-6 бара коридор в различните налягания. Не съм барал нищо по него, просто от 150 бара до 80 бара започва да затваря на 86 и като налягането стигне 90-тина бара затваря вече на 79 80. За мен това не е нормално и писах на пичагата с уговорката да му го върна . Като съвет мога да кажа Аудриус редукторите са по-добри.
 

bleu81

Редовен Потребител
От както съм го нагласил на 200 бара не пипам :) и си работи. Иначе под стрелба от бутилка имах предвид да го свържа към правотокова пушка и да стрелям "клас водолаз". Тогава имах още само едно кралче със 100 см3 резервоар и ми беше тегаво да зареждам всеки 30 изстрела.. После обаче накупих куп редукторни пушки и идеята си остана в зародиш и сега външния редуктор ми е само зарядна станция с ограничител по налягане. Леглото на полиамида иначе мисля че може да се полира и да продължи да си върши работа.
 

dberov

Редовен Потребител
Да, за правотокова пушка вързана към бутилката през регулатора е перфектно. Ако си на въздух, пак е много удобно когато трябва да пълниш до 200 бара, както е настроен в момента, но ако си на метан (както съм аз например и много други), просто няма смисъл понеже бутилката не може да се напълни повече от 230 бара. И за полиамидното тяло си прав, може да се полира, но ако се хванеш да го правиш ще разбереш, че нямаш ли нужните познания и пособия/индтрументи, няма да се справиш. Сърбал съм я тая попара и вече мога да ги поправям, но не ми е любимото занимание. То затова всеки който го може, рядко би се наел да поправя, щото е въшкава работа.
 
Последна промяна:

zograffa

Редовен Потребител
Здравейте,да питам знещите,че имам тук една чуденка.Днес реших да замеря скоростта на вулкана и се оказа,че е паднала доста,от 275 на 260м/с.Последно я настройвах зимата на около 10 градуса и даже очаквах да се е вдигнала предвид горещото време.Зимата я настройвах когато монтирах нов редуктор Хума(оригиналния леко натичаше)настройките станаха перфектни,желаната скорост 275м/с (поръчах го настроен на120бара) при доста охлабена пружина на ударника.Сега при натягане с половин оборот скоростта се вдигна на 270,но при още натягане промяна почти няма,върнах я на половиния оборот на 270.Чуденето ми е дали новия редуктор се е "слегнал" и тогава вдига ли се или пада задредукторното налягане.Пушката имаше периоди от по месец да не е ползвана,но гледах да я държа на около 100-120 бара уж да не натоварвам тарелчатите пружини.
 

lynx

Редовен Потребител
Понеже нямаш стенд за проверка на налягането на редуктора, може да се опиташ да разбереш през хронографа, да видиш дали не се е променило налягането на редуктора. Напълни пушката примерно до 140 бара и започни стрелби през хроното, стреляш и записваш данните. В един момент ще забележиш, че скоростта ще се повиши или понижи(пушката ще мине на правоток), там ти е настроен редуктора да затваря.
 

zograffa

Редовен Потребител
Предполагам,че се е вдигнало,пружината на ударника ми е доста мека и леката промяна нагоре се компенсира с половиния оборот,а задредукторното явно не се покачило чак толкова,затова повечето натягане на пружината не вдига скоростта.Засега ще я оставя така на 270м/с,иначе скоростта си е закована и редуктора работи идеално.Настройки ще има,като се сдобия със стенд от хумата или ако някой тук ми изработи за вулкан.Поръчката на редуктора беше да е 120 бара,както го дават по книжка,те са го настроили на толкова и след слягането предполагам сега е на 125-130.Твоя съвет не е лош,но на знам колко може да се вярва на малкото манометърче на пушката и дали ще отрази въобще такава малка разлика.
 

zograffa

Редовен Потребител
Настройваме Хуми всякаквииии.Днес пристигна,ей така да има,засега ще отлежава.Като дойде време за ревизия или експерименти със скорости ще е много полезен.

IMG_20201106_173349.jpg
 

Pana

Потребител
Колеги, знаете ли какъв е този редуктор, че е на 10 години и вече нямам спомен.
И как се регулира с врътката? Аз мисля, че като я развивам увеличавам задредукторното ама дали съм прав? Просто ще ми спестите излишно помпене.
Тарелчатите пружини са с външен 12.2мм и вътрешен 6мм. диаметър. Как да ги наредя за 90-110 бара задредукторно? При разглобяването ги пръснах и не знам как бяха. Иначе камерата е 7,62 кубика и за 16-
20 джаула мислите ли, че е добре?
 

Attachments

  • IMG_20210218_085200.jpg
    IMG_20210218_085200.jpg
    191.6 KB · Прегледи: 65
  • IMG_20210218_091021.jpg
    IMG_20210218_091021.jpg
    358.6 KB · Прегледи: 63
Последна промяна:

lynx

Редовен Потребител
Този е от така наречените латвийски редуктори. Но без стенд няма как да разбереш дали правилно си наредил пружините.
Не е трябвало да го разглабяш. Питай Румбата(Scandalo) дали е от неговите. Той изработваше навремето и ако си пази нещата, може да ти го провери дали работи добре и да го нагласи на исканите барове. Успех!
 

Pana

Потребител
Стенд се оказа, че имам. Маха се иглата на БК и се завива стенда. Понеже за момента нямам бутилка(трябва да я мина на водна проба) и ще се настройва с помпата и пълен резервоар с боб:D ,та затова питам накъде се намалява и увеличава задредукторното и да ми дадете примерна подредба на пружините, ако знаете.
 

lynx

Редовен Потребител
Обикновено се нареждат по двойки (()) (()) (()) , а само понякога по единички () () ()... в зависимост от дължината на пакета, който ти е нужен.
Виждал съм даже и по тройки наредени за по-къс пакет, някои подлагат и шайби.
Когато развиваш винта се увеличава налягането, а при завиване съответно се намалява. (това е по спомен, не съм 100% сигурен)
DSC00363.JPG
 
Последна промяна:
Нагоре