Приклади - изработка и поддръжка

Ivory

Потребител
Приклада и ти лесно можеш да го поправиш,след като не те притеснява че ще се вижда залепеното.
 

Venci Valov 81

Новодошъл
Ако мога да го поправя ще е добре на първо време.Поохарчих се за пушката и сега нямам 150-200лв за приклад.
Не ме бърка особено че ще се вижда. Може ли да ми дадеш насоки как да го възстановя .Благодаря !
 

Frankeiy

Потребител
В другата тема казваш,че приклада се е счупил след 3,4 изстрела-симптом за заминал маншет.На първо време обърни внимание на карантията и задължително не стреляй повече преди отваряне и поправка.
Поздрави.
 

Venci Valov 81

Новодошъл
Благодаря за съвета,колега. Точно това ще направя.Попитах човека от който я купих от кога не я е ползвал и той ми каза че от около 10 години стои прибрана . Трябваше първо да я поочистя и дам да я прегледат и,ама пусти мерак да стрелям...
 

t.marev

Редовен Потребител

Niki

Редовен Потребител
Търси се майстор,който да направи една дръжка за пистолет.Без Локи ,човека го чакам 5месеца и още не е ,,нахвърлял ,,нещата?
 

Loki

Потребител
Локи НЕ прави, изработва, конструира, ,,нахвърля" приклади и дръжки в момента и от няколко години насам. По настоящем си сменям местоживеенето /не местожителството/ като една от причините е именно да си създам условия за работа с дървото и не само, каквито по настоящем изобщо нямам!
Чета форума и свързаното с ВО из нета, към което все още имам силен интерес, въпреки че вече съм със статут бивш колега /цитат/…. :cheers:
 

Niki

Редовен Потребител
Тук е мястото да кажа ,че Локи е със статут на Голям майстор на прикладите/ръкохватките и др/ за мен.Този следобяд си получих ръкохватката за един пищак,ами класа е.Заслужаваше си чакането!Ще направя снимки и ще пусна.........благодаря ти Локи!!

Днес се зарадвах ,като дете на подарък!Красиво,удобно,функционално.Изключително леко,на допир много приятно.Що е то??
Локи ,от какъв материал е че забравих да те питам днес?
 

Attachments

  • IMG_20191105_205053.jpg
    IMG_20191105_205053.jpg
    390.2 KB · Прегледи: 163
  • IMG_20191105_205058.jpg
    IMG_20191105_205058.jpg
    405.2 KB · Прегледи: 156
Последна промяна от модератор:

sevdaka80

Редовен Потребител
Локи не го познавам лично, но съм виждал негово изпълнение на живо, амИ голям е!
 

xpresident

Редовен Потребител
Колеги, предложете нещо подходящо за поддръжка на орехов приклад. Нещо което от време на време се третира с него. Заводски не е лакиран, а обработен така че стои матов. От Атаман казаха Birchwood Stock Sheen & Conditioner, но аз лично не го харесвам този препарат и не мисля че е най-доброто.
 

bleu81

Редовен Потребител
Ако пушката беше моя бих я напил първо с тиково масло 5-10 ръце докато спре да попива а после няколко ръце восъчна вакса за кадифено усещане при допир. за да стане хомогенно преди обработка бих я шлайфал с рандом орбит шлайф до 400. Става и на ръка с метална вълна но гледай да е неръждаема, че от другата дървото сивее.
 

xpresident

Редовен Потребител
С това си мажа лодката... за пушката мислех че има нещо по-качествено. Това определено ще промени вида на дървото, а искам да остане същия.
Ако пушката беше моя
Да, ама е моя :D
Не искам да правя ново покритие а да поддържам оригиналното.

Дано ме разбирате.
 

xpresident

Редовен Потребител
Някой ползвал ли е Birchwood Casey Gun Stock Wax?
A Ballistol Balsin?
 
Последна промяна:

dberov

Редовен Потребител
Ballistol Balsin съм използвал, но той също променя цвета на дървото към по тъмно а ти искаш за съхраниш естествения цвят.
От скромния ми опит знам че цвета може да се запази само ако се запечата, сиреч ако се лакира иначе с масло дървото става приказка, но цвета се променя.
 
Нагоре