KalibrGun

bleu81

Редовен Потребител
Пеко, Оцелота произвежда ли се с цев 4.5мм? Навсякъде виждам само 5.5
 

peko

Редовен Потребител
ФТКС
Освен да питам дал нема да ми направят един???
Ама и той ша е с надпис Peko.
 

strelqmto4no

Потребител
Малко да събудим крикетската тема. Явно имам проблем с модератора. 5,53 чашки не минават, търкат се някъде в преградите, и не групират, а чашки 5,52 групират по добре, сиреч не се търкат в стената. Въпроса ми е, с какво да бръкна за да разширя отвора на модера без да се мъча да го разглобявям? Аре, въпрос с повишена трудност!
 

joro_ihr

Редовен Потребител
Според мен отговора не е в субкалибъра. Ако закача някъде проблема е в модела и без разглобяване няма да минеш или пък с бъркане с нещо вътре. Първо се увери, че лошото групиране е от модера пък тогава ще го умуваме.
 

Gadnqra

Редовен Потребител
Възможно е и цевта да харесва 5,52. Причината може да е шок, фаска, модер, канали, чашки и т.н. Една по една, трябва да елиминираш възможностите.
 
Последна промяна:

joro_ihr

Редовен Потребител
Възможно е и цевта да харесва 5,52. Причината може да е шок, фаска, модер, канали и т.н. Една по една, трябва да елиминираш възможностите.
Прав си принципно, но личното ми наблюдение от крикетите за, които знам са с цеви чз и харесват именно 5.53. Но знае ли човек на каква бройка е попаднал. Наистина проблема трябва да е избистрен преди интервенции.
 

strelqmto4no

Потребител
Възможно е, Гадняр, ако е така, хубаво, ама с 5,53 до едно време си правеше хубави групи. Също така, като погледнах вътре, на последната преграда си личи удъра от чашката. Оня ден гърмяхме и мерихме с хроното , но чашките бяха 5,52. Целеше мн хубаво, днеска с 53 неще. Пробвах и без модер, групирва малко по широко, ама си личи групата. Единствено 53 ги хвърля безразборно.
 

joro_ihr

Редовен Потребител
Като му дойде времето ще разбереш и как се отваря или колко струва.(Аз вече знам от личен опит)
Крикета е като швейцарски часовник. Работи като такъв, но не търпи грубо отношение.
 
Последна промяна:

dberov

Редовен Потребител
Това попитах и аз момчето и ми каза че е стреляно с едни и същи чашки и преди и сега.
Според мен не трябва да се тръгва с пипане на най не подлежаща за ремонт система като модератора.
Разбрах че никога не е чистена ударна група и цев, ами нека почне от най елементарното, да си изчисти цевта.
Чашка JSB в 5.52 е с много по тънка пола от 5.53 и затова по лесно се раздува и врязва в каналите на цевта и може би затова с тях стреля точно а с 5.53 не така добре. Ако цевта е затлачена, с олово от различни видове чашки трябва да се изчисти и ако пак има проблем, трябва едно по едно да се елиминират възможните причини, както писа и Никито/Гадняра.
 

Ctan4o

Потребител
Мислих че си внушавам ама след като се е започнало да си кажа и аз. При еднакви скорости и всякакви други условия с 5.52 групирам маааалко по-добре отколкото с 5.53. Възможно е да е от партидите които имам. Каква е разликата в групите ти с едните и другите?
 

peko

Редовен Потребител
ФТКС
Винаги цевта и настройките си казват думата при избор на чашки(когато всичко си е наред). Моят Щурец(от на Ицко подписа) ВИНАГИ, откак се е родил е харесвал само 5,53 и при 1,03 и при 1,175, независимо от партидите през годините.
Въпросният на Светослав е стрелял с най-различни партиди и субкалибри.
След тестове с налични 1,175 каквито имаше, подпрян на колче, показа задоволителни резултати на 50 м при лек ветрец. Реално бяха дупка в дупка на две места на разстояние 2-2,5 см една от друга от 7-8 изстрела.
В моите ръце от ФТ и прав, на Троян показа завидни резултати с 0,93 на 50 м(група около 15 мм). Вальо и той я хвана и след няклко изстрела заключи, че "по-точно няма накъде".
За мен и оптиката си оказва доста голямо влияние. Предният и паралакс явно не е много коректен и много трудно фиксира. От това са възможни паралаксни грешки, при което на 50 м сантим-два са нещо нормално. А и стрелбата за група с х10 увеличение и дебеличък кръст не е най-удачното.
За мен(и не само) пушката си стреля. Просто Светослав след като му я обслужих преди известно време, е свикнал да е дупка в дупка, без да я бара. Но от време на време си иска почистване поне.
Пускайки неизвестен брой двойни изстрели, може и да е нарушена някоя тарелка вътре и в модера.
 
Последна промяна:

Sen

Редовен Потребител
View attachment 81010 Май ще пускат нов крикет
Здрасти, адаш.
Прегледах набързо темата в AGN.
Не е нов Крикет - виетнамец е преработил Крикета, като е интегрирал части на Вулкан в него и си го е именувал Крикет Х. Има и видео.
 
Нагоре