Моят автомобил.

lynx

Редовен Потребител
Вивакомците имат договор да продават полици на ДЗИ, за конкретен автомобил може и наистина да е най-евтината оферта.
Най-добре е който търси най-евтиният вариант, да си направи справка в сайта на SDI (те са брокери).
Там си залагаш параметрите на автомобила и ти показва при повечето от лицензираните Застрахователи каква ще е цената и вариантите за вноски.
https://www.sdi.bg/onlineinsurance/showQuestionnaire.php
Ако си харесаш вариант, натискаш бутона "купи" и ти носят полицата на място с куриер.
 

andi

Редовен Потребител
Най-добре е който търси най-евтиният вариант, да си направи справка в сайта на SDI (те са брокери)
Това и направих . За 3 различни Автомобила . И трите предния път застраховани в SDI . И за трите вивакомската цена беше по-ниска . Минималното беше с 20 лв .
 

Jorom

Редовен Потребител
Предполагам че тук повечето сте с джипове. Аз обаче имам други предпочитания. Мен винаги ме е влечал адреналина, първо с моторите - 15-тина години, после зарязах двуколесните заради жена ми и се прехвърлих на 4 гуми. Понякога изпитвам огромно желание отново да си взема мотор, но успявам някакси да се удържа вече повече от 10 години. Тъпо ми беше с кола 80 коня, после минах на 100 коня, и това не ме устройваше! От 2008-а имам тази А3-ка 1,8Турбо, фабрично е 150 коня на предно, позасилил съм я до около 260! Повече на предно е безсмислено, сега върти гуми до края на втора, тоест до 100! Колата има ГИ, включвам на бензин само в случай на нужда!
P_20140818_152006++.jpg Допреди година изглеждаше така, сега изглежда така DSCF6775+.jpg

0-100 за 5,8сек , 0-200 за 20 сек, и 0-230 за 28 сек по уред, точен уред: G-Timer! Докато имахме масово гонки в Бургас, особено на пистата в Равнец, бях доста активен! Нямам загуба от летящ старт от коли с подобна мощност! На Леон 1,9 TDI 250 коня му правя пет коли от летящ старт до 200 някъде! Малко клипчета:
Audi A3 1.8t+ 0-230:
www.vbox7.com/play:598e5dd5bd
Audi A3 1.8t+ vs Audi S3 chip:
www.vbox7.com/play:63513a971c
Audi A3 1.8t+ vs Seat Leon Fr 1.9tdi+:
www.vbox7.com/play:515ac60727

Има някакъв бъг, не се вижда линка, затова давам имената на клипчетата, ако някой иска да ги гледа
Понеже ме дразнеше че другата ми кола е астматик 100 коня, и при изпреварване трябва да сменям скорости, през 2012 се хванах на майтап повече и за месец някъде монтирах на другата ми кола - Фокус мк1 1,6/100 коня. стоковата турбина от аудито +инжекторите...това на улицата, след нощна смяна! Поръчах си широколентова сонда Innovate от щатите, без нея нямаше да мога да си настроя смесите на колите...това е също толкова необходим уред при тунига на коли, както хроното за някои от пишещите тук. Мотора на фокус 1,6 със стоковата карантия държи 200 коня! Е, аз миналата година успях да го счупя на 1,2 бара налягане от турбината! Биелата излезе навън да види кой дава газ! Последва смяна на мотора...отново на улицата. Вече избягвам турбото да надува над 1 бар! Нормално мощността на фокуса ми е около 170 коня, зависи колко съм затворил кранчето на буустконтролера и заради маалко по-късите скорости прави 200 за времето за което прави 200 чипната на 192 коня А3 1,8Турбо тоест за 30 секунди, 0-100 за 7,6-8,2 секунди, устройва ме как върви!
Колите ми са №1 като хоби, стрелбата е след това! Имам всички категории, без Д, и представете си...имам златен талон ! :bravo:
Та така, както са казали хората - всеки луд с номера си, а някой и с цяла програма! :D
 
Последна промяна:

dberov

Редовен Потребител
...Има някакъв бъг, не се вижда линка, затова давам имената на клипчетата, ако някой иска да ги гледа...
Това за бъга с vbox7 вече го коментирахме, та за да можем да гледаме директно а не да търсим, поставяй като препращаш линк, че е неприятно да гледаме огромни празни полета в постове с линкове от vbox7. Копираш линка от лената на браузъра, но премахваш https:// и остава www.vbox7.com/play:598e5dd5bd вурху който вече може да се кликне и да се гледа.
2019-12-14_082923.jpg
 

Jorom

Редовен Потребител
Нещо съм пропуснал коментирането на този проблем, но разбрах как става. Благодаря!

Още малко снимки:
1.jpg 2.jpg 3.jpg ей го и фокусчето ми: 4.jpg на морето само с него, че аудито е доста ниско, то се вижда на снимката до нормалната А3-ка, всъщност моята е 2см по-висока от синята С3 с която правим летящи стартове а тя е максимално свалена.
 
Последна промяна:

barbaron

Редовен Потребител
Имам едно старо туристическо ремарке с жълт номер, че наскоро му намерих и талона даже. Някой знае ли как и дали може да се регистрира с нов номер в кат?
 

rivan

Редовен Потребител
Преди 4-5 години купих подобно и го регистрирах без проблем.Все пак провери в КАТ!
Ще се наложи да минеш каналите, така че всичко трябва да му е шест.
 

barbaron

Редовен Потребител
ще проверя - разбира се предварително, в КАТ и ЗДП нещата се сменят от всеки който и каквато идиотия му хрумне... Иначе КАТ не ме притеснява, защото съм изряден от всякъде. Благодаря за успокоението!
 

Whale

Потребител
Здравейте,
В процес съм на закупуване на нов автомобил.Странното е,че ме карат да им подпиша приемо-предавателният протокол преди да я регистрират в КАТ.За тази услуга съм им платил и съм им направил пълномощно.Обяснението им е,че без този протокол не могат да я регистрират.Във сайта на КАТ изрично не се изисква такъв документ.Накой имал ли е подобен казус скоро?
 

peko

Редовен Потребител
ФТКС
Говориш за нов а-л или "нов внос"?
Ако е нов, платен кеш, трябва да си го получил, за да може да регистрираш. Защото ти си Упълномощителя.
Ако е на лизинг, приемо-предаване се прави преди регистрация между дилъра и лизинговата компания, а след регистрация между лизинга и лизингопулучателя - ти не си собственик а ползвател(лизингополучател) .
Ако е нов внос е същото като кеш при новия - Собствеността се доказва с фактура, договр и ППП(приемо-предавателен протокол) между Продавача и Купувача .
 
Последна промяна:

Whale

Потребител
Става въпрос за нов автомобил нe на лизинг,но смятах че ППП не е необходим,а само фактурата и договора са достатъчни за регистрация.И двете хипотези ми изглеждаха еднакво вероятни,но явно са прави.Благодаря за отговра.

P.S Извинявам се- сбъркал съм една буква,но смисъла се промени.До сега и аз съм купувал на лизинг и за там ми е ясно.
 
Последна промяна:

emci74

Редовен Потребител
Скоро купувах кола от Мото Пфое и протоколът го подписах след регистрацията на колата,когато я получавах. Колата е на лизинг като в твоя случай.
 

didarai

Редовен Потребител
Абе я дайте някакъв акъл за кола ! ???
7000-9000 лв. след 2005 г.
Гледаме да е "гъзарска" за младеж , ама пък Ко можем и тънко с ремонтите да минем .
Френски , италиянски и японски отпадат.
За сега нещата отиват към два избрани Мерцедес спорт купе С160 и С220 . Ама дизелът е с уж "фабричен чип" от 150 на 190 кс . пък с тез чипове ....o_O
Може и некъФ голф 5-6. Там доколкото разбрах 1,9 тди и бензинките 2.0 били с читави двигатели .
БМВ 1 също става , ама така и не разбрах читава ли е колата или не , иначе има доста примамливи оферти .
 
Нагоре