МИШЕНИ - снимки. За мунициите и групите.

peko

Редовен Потребител
ФТКС
Явно не схвана, че става въпрос за два различни начина на стрелба с различни цели.
Целта е да се минимализират и най-малките грешки от прицелване с оптиката, за да остане какво цевта, настройката, скоростта или чашките ще си покажат.
Система от уравнения със примерно 8 неизвестни, има доооста възможни комбинации от резултати за вярно решение, но когато поставиш 5 константи и оставиш само 3 неизвестни, по-лесно ще намериш правилното решение.
Никой не казва, че не може да се стреля по една дупка само. Но след няколко попадения я доразширяваш само, и вече нямаш сигурна прицелна точка, а и малката грешка от прицелване, ще ти развали дупката.
Трябва да погледнеш през оптика за да разбереш, че на 50 м кръста ще ти покрие точката и не виждаш и дупката. И милиметър само мърдане в кръста, не е вече същото на листа. А като се замислиш, това което ти казваш - да си правиш друга точка и да се целиш в нея, че да имаш нарисувана мишена???- не е ли същото. И къде е смисъла, като целта е друга.
Когато стреляме за група, целта е да видим каква ще е по размер, и точно къде ще се мести -при тестване на различни партиди чашки примерно или при различнис корости.
Постиженията в центъра на бенчрест мишената са търсени да са там, и понякога с доста и различни корекции за всяко попадение. Но това си е друга дисциплина.
А когато почнеш с корекции да правиш група, това вече не е стрелба за група. Можеш и да си рисуваш по листа, някои го правим, но това пък си е друг вид стрелба/забавление.
При някои колеги, явно емоционалния и ментален сърбеж се лекува с чесане по клавиатурата.
Чесането с пръст на спусъка е по-успокояващо, води и до полезни отговори на сърбежните проблеми.
 
Последна промяна:

kosmev

Редовен Потребител
Дори и всичките попадения да са в една дупка, мишената остава непоразена.:confused:
Приеми го за стрелба по движеща се цел с необходимото предварение! ;)
Иначе наистина отместване строго по вертикалата или хоризонталата изглежда по-красиво, но тогава линиите и отметките на оптиката закриват попаденията...
 

Бочко

Редовен Потребител
ФТКС
Май заради това на много колеги им е омръзнало да обясняват въпроси и решения по проблеми от най-различно естество. Търси се мнение и отговор на даден въпрос, биват давани отговори по един или друг начин и в повечето случаи са абсолютно верни и адекватни като такива. В последствие се почва идин спор или опит за оборване на отговора и това съвсем обезкуражава желаещите да отговорят и да обяснят за някой "проблем" занапред.
С две думи, вярвайте на опитните и знаещи колеги, които не са малко тук и ще се отзоват на не дотам разбиращите.
 
6

6.35

Гост
Отдавна не съм стрелял и реших и аз да се похваля.На 50 метра във Варненското стрелбище.Снех и скромната ми пушка.
 

Attachments

  • IMG_20190812_161933.jpg
    IMG_20190812_161933.jpg
    171.1 KB · Прегледи: 99
  • IMG_20190812_161923.jpg
    IMG_20190812_161923.jpg
    241.1 KB · Прегледи: 101

dberov

Редовен Потребител
На предната страница имаше мишена с 25 цели поразени в центъра. Това не е ли повторяемост!? Двадесет и пет центъра - цък, цък, цък...
Ако беше напълнил кръгчето, голямо колкото две стотинки с дупки, щях да дойда до Русе да ти стисна ръката и да донеса бутилка уиски.

Към Добрич ако идваш, обади се да "нацъкам" пред теб 25 мишени с размерите на Никито. Остава да уточним марката на Уискито.
 
Последна промяна:
6

6.35

Гост
Че кое точно не им хареса.Според мен са си добре.Просто аз толкова си мога.Пък и оптиката е 4× а аз съм на 46 лета и много не виждам.Абе де да знам.Ще пробвам и с други.Ти какви предлагаш.
 

llcoolj

Редовен Потребител
Че кое точно не им хареса.Според мен са си добре.Просто аз толкова си мога.Пък и оптиката е 4× а аз съм на 46 лета и много не виждам.Абе де да знам.Ще пробвам и с други.Ти какви предлагаш.
Смени марката с JSB. Резултата ще е по добър!
 

Gadnqra

Редовен Потребител
JSB 1,64 гр. или JSB 1,070-leed free. Това, ако правилно съм разбрал, че пушката ти е кал. 6,35.
 
6

6.35

Гост
1 грам .То другото не става

Пушката е 5.5 .Другото ми е любимият калибър но в момента нямам такава.
 
Последна промяна от модератор:

t.marev

Редовен Потребител
Съвсем скоро, Ники:)
Гадняра го може - просто трябва някой да го предизвика!:)
......................................

Късно надвечер....Към огневата позиция се приближава джип и от него нервно слиза командира на батареята, майор Чудомиров. От укритието чевръсто изскача наперен боец и си изпъва уставно.
- Гус"ин майор, старши сержант Габърски - командир на II-ри разчет....
- Свободно сержант, свободно. Докладвайте!- нетърпелив е майора.
- Гус"ин майор, стрелбата приключи успешно. Погребите останаха незасегнати, но затова пък ударихме 17 пъти съседната плевня!
- Отлично сержант, отлично! - отдъхва си батарейния и бодро се мята на джипа. - Продължавайте все така!
...................................................

:bravo::bravo:
:cheers:
 

soundmax

Редовен Потребител
ФТКС
Една добра група и от мен 10 изтрела на 30 метра (и в горната са толкова но единия изстрел замина в страни от грешка в спускането) пушката е АА ТХ200МК3 кал.4,5 с JSB exact от ФТ поза.
 

Attachments

  • 20190815_201035.jpg
    20190815_201035.jpg
    134.1 KB · Прегледи: 92
  • 20190616_115435.jpg
    20190616_115435.jpg
    576 KB · Прегледи: 89
Нагоре