Мнение за Browning X-Blade Hunter 5.5 / UMAREX/

ATO

Редовен Потребител
DeadShot, нямам възможност в момента за упора, трябва да си направя торбичка и тогава, че сега наистина си шава пушката, по-точно аз де.
От досегашните ми впечатления мисля, че за парите си тази пушка дава повече. Неможе да се мери със спотрните модели разбира се, все пак си е с универсално предназначение, тоест хоби модел. Бих искал да пробвам 4.5 мм., просто от интерес. Мисля, че ще е по-добре.
 
Последна промяна:

Nikola

Потребител
Ако цевта, изработката и материалите са добри, остава само спусъка.
 
  • Харесвам
Reactions: ATO

t.marev

Редовен Потребител
И аз засега съм с положително мнение за пушката.
E да, ама други са на друго мнение....
Днес се видяхме с колегата andi на халетата. Преди няколко дни, той предложи да се видим, хем той да пробва спусъка на Браунинга, хем аз да пострелям с Комета, че той имал два броя за прострелване, можело и да ми харесат. Викам си - таман ще види и моята пушка дали е добре простреляна, пък и да видя аджеба, как стрела тази Комета, щото съм я виждал само по магазините. Речено- сторено!
Още от самото начало andi не хареса Браунинга.....каза че изобщо не можели да се сравняват двете пушки, били в различни класове, цилиндъра бил по-малък, цевта била по-тънка, цевната кутия била от пластмаса, финишът бил несравним....Е, имала някаква входна фаска и предпазителя бил хубав, но останалото....За доказателство сложи двете пушки една до друга и направи няколко снимки. После гръмна два пъти в шубраците, констатира че спусъка е много твърд, а пък зареждането - ужасно трудно и се отказа.
Заключението беше: - Тази пушка е малко по-добра от Хасан, почти като Норика и Гамо, но Кометата е три класи отгоре! - Край на цитата.
Иначе срещата беше интересна - поговорихме си надълго и нашироко за това и онова, научих, че има ловна пушка за гонка, andi ме запозна с основните правила за боравене с оръжие и разликата при стрелба с оптика и без нея. Разбрах, че някога той е уредил въпросните халета и че всъщност стреля предимно с огнестрелно и ПЦП-та, а с пружинки - само когато трябвало да уреди някоя Кометка за мераклии. Всъщност Кометите се намирали трудно, но за него не било проблем - той бил продал над 250 броя. От него разбрах, че вероятно имам проблем със сърцето, щом потта ми е много разяждаща....
Изобщо, много интересен човек! Жалко че трябваше да тръгва, щото му се обадиха негови познати, да отиде да прегледа някаква кола, дали си заслужава дя се купи и така всичко приключи набързо.
Независимо че срещата беше зле подготвена - липсваха задължителните за сравнението напитки и мезета, а масите пустееха делнично, за мене определено беше полезна, защото:
1. Научих че прекият път към халетата е отново отворен.
2. Докоснах се до енциклопедичния свят на andi.
3. Научих че да се стреля седнал е по-удобно и се уцелва по-често.

П.П. Това последното май xpresident-а го беше написал някъде....
 

ATO

Редовен Потребител
Първа прострелка с оптика.
Пушка - Browning X-Blade Hunter .22
Оптика - Liapers 4x32
Дистанция - 18м.
Положение - седнал без упора. Уточнявам позата - седнал на земята, пушката в ръце, само лактите опряни на коленете
Мишена обща големина - 14 см.
Сачми - JSB Diabolo Exact Jumbo 1.03 гр.
Това е последнта трета мишена. Другите не са за гледане. ;) Утре ще се опитам да довърша, че се стъмни и мишената вече се виждаше лошо.
Вече с малко повече впечатления смело мога да кажа, че за мен тази пушка стреля добре. Не е спортен модел, но си покрива мишената супер, като се има и предвид, че е 5,5 калибър.
 

Attachments

  • IMG_20190903_192827324.jpg
    IMG_20190903_192827324.jpg
    697.8 KB · Прегледи: 125
Последна промяна:

t.marev

Редовен Потребител
......
Вече с малко повече впечатления смело мога да кажа, че за мен тази пушка стреля добре. Не е спортен модел, но си покрива мишената супер, като се има и предвид, че е 5,5 калибър.
Браво! Ти си готов за състезания!
Само дето с тая пушка няма да те пуснат....мощна е! Изстреляй 7-8 хиляди чашки и като и омекне пружината - отивай да обираш медалите!
 

ATO

Редовен Потребител
Тошо, не ми е останало време да донастроя оптиката. Добре, че има цяла тема, та от там чета и я правя. :) Иска още да се донагласи. Изненадващо в случая е, че за хоби клас тази пушка дава добър резултат. До състезания няма да опра, нямам такива идеи. Като гледам тук, има хора със завидни резултати. Ще ми е много приятно някой път да отида и да погледам. :)
 
Последна промяна:

t.marev

Редовен Потребител
......Изненадващо в случая е, че за хоби клас тази пушка дава добър резултат........
Изобщо не е изненадващо! Известните фирми, не си слагат името на какво да е! Просто стои встрани от полезрението на спортните стрелци, понеже очевидно е с друго предназначение.
Добрите резултати, са 80-90 процента заслуга на човека, а на инструмента се падат останалите. Иначе всеки щеше да се изръси 10 бона за "шампионска" пушка и да обира медали....Да, ама не!
 

soundmax

Редовен Потребител
ФТКС
Изстреляй 7-8 хиляди чашки и като и омекне пружината - отивай да обираш медалите!
Ако знаеш от кога чакам тоя момент :) Ще се радвам да се появи някой да ме победи ;) За съжаление Васко се отказа от пружинния клас, иначе имаше шанса да ме победи, правил го е даже в едно две състезания по-спомен, но не и в крайния резултат. Калоян и той стреляше добре ама и той се насочи към ПЦП. Ама с такава пушка ако успее ще му подаря моята :D
Ще ми е много приятно някой път да отида и да погледам. :)
Не се притеснявай колега ела някой път, и няма само да гледаш ами и ще постреляш с наще пушки, пусни се в едно състезание някой ден, може и двамата да сме заедно и ще ти помогна със съвети и каквото знам да подобриш още стрелбата до колкото е възможно с тази пушка :cheers:
 

ATO

Редовен Потребител
soundmax, много бладодаря за съветите, които и до сега си ми дал. За състезание надали, но ще ми е приятно, лошото е, че не съм шофьор.
t.marev, Browning имат асортимент от въздушни оръжия, аз поразгледах доста в сайта им. Фирмата е характерна по-скоро със стрелково и ловно оръжие от което аз имам бегли впечатления, но явно пазара диктува друго. Явно става въпрос за продадени лицензи, поне от това, което прочетох.
 
Последна промяна:

ATO

Редовен Потребител
Да посъбудим темата. :)
От днешната стрелба две мишени. Резултатите - почти еднакви.
Първата е със сачми JSB Heavy 1.175 гр.
Втората със сачми H&N FTT 0.95 гр. Разбира се и корекция по друга мишена за прострелка.
Разстояние - 20 м.
По 15 изстрела във всяка мишена
Неможах да стрелям повече защото излезе лек ветрец
Моите впечатленея - JSB като, че ли дава една идея по-добра повтаряемост. Имам предвид и предходни стрелби. Ще пробвам с Baracuda, но нямам в момента.
Според мен по-тежката сачма за тази пушка е по-добра.
 

Attachments

  • IMG_20200319_154538406_HDR.jpg
    IMG_20200319_154538406_HDR.jpg
    726.5 KB · Прегледи: 65
  • IMG_20200319_163855888.jpg
    IMG_20200319_163855888.jpg
    521.5 KB · Прегледи: 64

batnan

Редовен Потребител
На мен втората мишена ми се вижда по добра,има 4-5 изтървани изстрела обаче другото си е ок.Може би с по леки JSB??
 

ATO

Редовен Потребител
batnan, Благодаря ти за коментара!
С по-леки JSB Express резултата не беше по-добър, както и с RWS 0,91 гр. Предишните мишени са с JSB 1.03 гр. Изтърваните са си мои пропуски, защото аз не стрелям от възглавничка, държа си пушката в ръце и се опирам само с лакти на коленете ми.
 
Последна промяна:

xpresident

Редовен Потребител
batnan, Благодаря ти за коментара!
С по-леки JSB Express резултата не беше по-добър, както и с RWS 0,91 гр. Предишните мишени са с JSB 1.03 гр. Изтърваните са си мои пропуски, защото аз не стрелям от възглавничка, държа си пушката в ръце и се опирам само лакти на коленете ми.
Аз казах ли ти, че бързо ще се научиш да стреляш ;)
 
Последна промяна:
Нагоре