Въздушна пушка Hatsan striker edge 5.5 мнения

Don

Потребител
На вилата има една ИЖ-38 докарана от СССР края на седемдесетте години. Забравяна е заредена в продължение на месеци и изстреляла десетки хиляди съчми с оригиналната пружина. Миналата година намерихме оригинален ремонтен комплект, но след смяната на пружината нямаше промяна в скороста. Стреля на 7-8J. Мисля че една направена с качествени материали пружина и закалена както трябва би трябвало да има много по-голям живот от няколко хиляди чашки.
 

Hidden

Редовен Потребител
Качеството е едно на ръка, но има и друго нещо - на по-слабите пушки пружините им карат много по-дълго, отколкото на силните. Пример: Славия с 20-годишна пружина прави около 2 дж по-слаб изстрел, от колкото с нова. Влияние оказваи конструкцията на пушката - дали като се сложи тапата пружината е леко натегната или не.
Към другия колега - 4 пружини няма как да надживеят една Комета: те ще издържат около 12 000, а пушката доста повече. Е, освен ако не отидеш за риба с пушката и не ти се обърне лодката в средата на язовира, както се беше случило с един колега. :) :cheers:
 

ATO

Редовен Потребител
Аз си направих шега, но явно тук не се разбира. :cheers:
 

Frankeiy

Потребител
Писал съм и в темата за Комета-откакто”дефектира” ГП-то(по ”телефонния хронограф” изпусна до към 18 джаула,групите ми се свиха в сравнение с мерените пак със същото приложение- 22 джаула с 1.03 гр.Този дефект за мен се оказа страхотен ефект и се получи след три януарски излизания за повече от половин ден,като и пушката е прекарвала и по няколко дни в багажника.
А ,че ГП заминава за около 10000 изстрела-спрях да водя статистика след 22000,но може да съм късметлия.
П.П. аз да си кажа де,то и с тея 18 джаула групите са ми...нямам широк обектив да ги снимам,ама пък от 10 метра почти всеки път целя гума на Камаз.:D
Поздрави.
 

ATO

Редовен Потребител
Важното е да си правим кефа, кой с каквото има. Аз като чета тук темите, то няма пушка неоплюта, къде спусък, къде баланс или точност ... Ние едно време стреляхме с въздушна на тир 10 метра, тук 50-100 метра ги нямате за нищо. Ей тук като гледам колегата си е класик с тая Камазова гума. :D
 

soundmax

Редовен Потребител
ФТКС
Важното е да си правим кефа, кой с каквото има. Аз като чета тук темите, то няма пушка неоплюта, къде спусък, къде баланс или точност ... Ние едно време стреляхме с въздушна на тир 10 метра, тук 50-100 метра ги нямате за нищо. Ей тук като гледам колегата си е класик с тая Камазова гума. :D
Разбира се, че преди всичко е важно да си правим кефа, и точно заради този кеф които през годините става все по взискателен, малко се увличаме с негативните мнения за определени пушки. Колегите споменаха, не случайно, че почти всички сме почнали с ВО от около 200лв аз даже с китайка от 40 лв :D и до като на нея и сложих оптика Таско 4х20 да целя капачка от буркан прав на 40метра сега си имам 2 мечтани от мен пушки, и на АА ТХ200МК3 съм сложил NS 10-50x60 и ми се случва да правя групи около 10 мм на 50метра макар и много рядко, но кефа и вълнението си е същото, като с китайката просто целите се свиха. И тъй като повечето, които се занимаваме с ВО от бая години сме си накупили вече доста качествени пушки, няма как да не звучи като плюене, като почнем да коментираме пушки от ниския клас. Живот и здраве пожелавам на всекиго да мине по нашия път, и накрая да си има поне 2 страхотни пушки, които му доставят кеф ;) ( и ще почнете и вие да пишете като нас :D) Именно за да не минат 5-10години в смяна на какви ли не пушки и правене на наши грешки, може и малко крайно да звучим.
Успех с избора на нова пушка, дано е по-добра от старата. :cheers:
 
Последна промяна:

ATO

Редовен Потребител
Понеже никой нищо не казва сачмите, аз питах по-нагоре де, колко важен е грамажа и защо, аз почвам да клоня все повече към RWS Superfield 1.03 гр. Резултата при мен е по-добър от колкото с JSB Jumbo Diabolo 1.03 гр. Не съм пробвал с други грамажи и нямам впечатления.
 

DeadShot

Редовен Потребител
Ами те не са много вариантите. JSB 1.03,1.17 H&n baracuda (мисля, че ще са тежки) H&n FTT. И тези които си пробвал. Общо взето това са читавите чашки. Но винаги има изключения. Трябва да пробваш, че всяка цев е различна.
 

ATO

Редовен Потребител
Ок, мерси!
Видях, че има тема в раздела, но тя е толкова разтегната вече, че е прилича на телефонен указател в който трябва да се търси главния герой.
Може би трябва да се пусне една тема в която накратко да се упоменат - грамж от Nгр. до Nгр. за джаули от/до.
 
Последна промяна:

Licho

Редовен Потребител
И аз навремето,като новобранец в пневматиката,се подлъгах по ниската цена и хубавите отзиви(тогава) в руски форуми.Един руснак така я превъзнасяше,сякаш е чудо на техниката-била лека,прикладиста,точна и ,най- важното-евтина."Берите,друзья мои,не пожалеете...!"
Продавачът в пловдивския магазин се разтапяше от любезност докато ми я продаде,а после,когато отидох да му кажа какво става с нея, ме гледаше така,сякаш съм дошъл да му обирам магазина...Идваше ми да му стоваря рамковия приклад на Страйкър Ейдж-а по кратуната.Гаранцията на пушката била 1(един!!!)месец,а аз я бях просрочил ,и, макар да бях изстрелял не повече от 2 кутии съчми ,луфтът на цевта бе налице,болтът на спусковата скоба отдолу се саморазхлабваше и веднъж,увлечен от стрелбата, не го усетих и пушката се разчекна в ръцете ми при зареждането.Фаската отпред също се оказа,че има нужда от корекция...Мислех си ,че нарочно са ми пробутали боклук,бях зъл и готов да се разправям,но от тукашния оръжейник разбрах,че качеството на всички тези пушки е такова.Фаската бе коригирана,но луфтът така и не се оправи ,колкото и да го притягаше оръжейникът.Според него,резбата била наранена(меко желязо).От "разчекването"едната дупка на приклада се бе "изяла"(разширила)и главата на болта не държеше.Наложи се да му слагам уплътняваща,възпираща халка,предпазителят също взе да дава дефект...Сега си лежи в кутията,уведомена(за съжаление),бездейства,и ми напомня за "щастливи"времена" и за това,че"Кьорав карти не играе".Знам,че дори и да я оправя съвсем, тя пак ще си остане просто Хатсан .
 

Licho

Редовен Потребител
Тогава беше Тошко Бонев,но май,че сега вече не работи.
 
  • Харесвам
Reactions: ATO

t.marev

Редовен Потребител
......Сега си лежи в кутията,уведомена(за съжаление),бездейства,и ми напомня за "щастливи"времена" и за това,че"Кьорав карти не играе".Знам,че дори и да я оправя съвсем, тя пак ще си остане просто Хатсан .
Кофjи работа....:(Защо не я продадеш на някой? Той ще си я оправи и ще и се радва. Вместо да стои в кутията....:confused:
 
  • Харесвам
Reactions: ATO

Gadnqra

Редовен Потребител
Защото, Тоше за да си я оправи, този на когото я подари, трябва да налее време и средства, колкото за още една нова пушка. Понеже по конструкцията на този модел, почти всичко трябва да се преправя. Затова темите набъбват по няколко страници, защото 10 човека казват да не си купува някой дадения модел, ама на никой не му се вярва. Или не му се чете.
 

t.marev

Редовен Потребител
Защото, Тоше за да си я оправи, този на когото я подари, трябва да налее време и средства, колкото за още една нова пушка.
Ники така е, но всеки има различна представа за нещата. Това което говориш за тази пушка, сигурно е вярно, на същите неща говорят и собствениците на автомобилите, когато остареят, затова ги продават, ние ги купуваме и им се радваме. Негодното за един, е все още годно за друг. Това важи и за хладилниците и за пералните, за телевизорите, за велосипедите, вероятно важи и за пушките.
Не се ядосвай, всеки има право на своите грешки,както и избор как да научи нещата, дали па лесния или по трудния начин
 

Licho

Редовен Потребител
Ники е отговорил и за мен достатъчно точно Всъщност,допреди година, постегната от оръжейника, даже стреляше добре(има хубава цев) и бе готова за продажба.После направих стотина изстрела,предпазителят даде дефект, луфтът се появи отново и се отказах да се занимавам повече с нея.
Колега,Марев,сега даже съм доволен,че не съм я продал-без да искам,щях да ощетя и огорча някого,който да ме пустосва после цял живот...Не съм от тия ,дето гледат да прецакат...
По-натотък ще помисля,ще видя какво да я правя.
 

Hidden

Редовен Потребител
Може да я продадеш за части - за този модел има търсене :)
 

Gadnqra

Редовен Потребител
Така е при някои хора. Искат съвет - дава им се. Казва им се информация наготово, обаче не им харесва, защото не е това, което искат да чуят. Ставаш виновен, комплексар и т.н., защото човекът търси одобрение на неговото мнение, а не аргументите на твоето. Започваш да обясняваш в детайли, включват се и други колеги - пак не му се вярва. Затова не е хубаво да се настоява пред новите колеги. Това си е харесал - да си го купи. По принцип всички в този форум сме започнали с такъв тип пушки. Във времето сме понатрупали опит и сме понаучили това-онова. И в един момент в стремежа си да помогнем на някой колега, явно прекаляваме. Акъл не трябва да се дава ей така, защото има хора, които го разбират по друг начин и те изкарват, че сънуваш групи и хартиени мишени, че се правиш на много важен, че искаш да се изкараш нещо повече или пушките си и т.н. Но не е така. Тук няма пневматични гурута и комплексари, а колеги със страшно много опит, от които и аз съм се учил и съм взел от всеки от знанията му. В момента четат, но не пишат. Защото отдавна им е омръзнало да спорят и да обясняват. И така и трябва - акъл не се дава ей така. Защото няма, кой да го оцени.
 
Нагоре