Въздушна пушка Hatsan striker edge 5.5 мнения

ATO

Редовен Потребител
Gadnqra, разбрах какво ми казаха всички и защо. Има обаче нещо, което не мога да разбера. До преди няколко поста ми пропръчахте да си взема Комета Феникс, сега ми посочвате друга пушка с още 200+ лева нагоре. То е ясно, че Аншуц, Баунинг, Валтер и други са много добри производители на оръжие, но на цени, които аз не мога да си позволя.
Nikola Благодаря!
 

Kifa

Редовен Потребител
ФТКС
Кометата е пушка,но hw е по-пушка а ти сподели,че се замисляш за Комета в 4,5мм с дървен приклад а тя си е 400-500лв. ,колкото и hw 50...та за това!Погледни Мундилара пак ,имат промоция на повечето ПП,ако държиш да е Комета от бг,Сотис ги вкарват чуй се с тях,доста малки магазинчета работят с тях из страната, все някак ще стигне до теб!Иначе да,кой е взел Метеор не е съжалявал,особено,като е на цена 122лв. :)!
 

xpresident

Редовен Потребител
Кометата е пушка,но hw е по-пушка а ти сподели,че се замисляш за Комета в 4,5мм с дървен приклад а тя си е 400-500лв. ,колкото и hw 50...та за това!
Вайрауха при всички положения е за предпочитане пред Кометата. 1-во заради спусъка който е несравнимо по-добър, 2-ро заради мерните прибори които на първо време спестяват необходимостта от оптика. Нормална оптика за пружинка е от 250-300лв нагоре.
 

Hidden

Редовен Потребител
Гледай ти - каква промоция! Кометата с доставката идва 366 лв, което е по-ниско от при нашите търговци! А ти идва до вратата! Вайраух ти идва на цена на Гамо в България, но качеството при германците е несравнимо по-високо! Чак взех да се замислям за някоя нова играчка ...
Корекция: Кометата идва до България за 200,90 евро общо с доставката. Ето я:
https://www.mundilar.net/en/air-rif...e-none/caliber-4_50mm_177/optional_scope-none
 
Последна промяна:

ATO

Редовен Потребител
Вие къде ги гледате тези цени? Аз Метеор за 122 лв. не намерих никъде.
 

Hidden

Редовен Потребител
Метеорът е на промоция за тези пари в калибър 4.5мм в магазините ВИП. Само, че хората не си поддържат сайтовете и там промоцията я няма. Както и доста други неща, свързани с нашето хоби. Най-добре им се обади по телефона и ги питай.
 

ATO

Редовен Потребител
Оказа се, че Комета с дървен приклад няма никъде. Евентуално другият месец, но не се знае какви. :(
 

Veliko

Потребител
Комети наистина няма,миналата седмица търсих,беше останала само една 400 премиер с телена пружина, в 5,5 и я взех. Във Варна има една с газово бутало, но е с пластмасов приклад,който не ми хареса.
 
  • Харесвам
Reactions: ATO

ATO

Редовен Потребител
Veliko, при мен идеята е друга, украса на приклада, разбира се и стрелба, все пак няма да е музеен експонат. :)
Сотис казаха, че ще внасят другия месец, но от колеги чувам, че от много време само се говори за внос. Някои колеги си ги внасят сами, в темата по-горе даже има линкове.
 

Veliko

Потребител
Пласмасовия приклад ми се стори с отвратително качество, затова поръчах от Сотис Премиера,макар ,че търсех с газово бутало, беше последна бройка . Иначе имам и една 400 компакт,също с телена пружина, много съм доволен от нея.
 
  • Харесвам
Reactions: ATO

ATO

Редовен Потребител
Hidden, а пружините като издръжливост във времето? Важно е да се отчитат плюсове и минуси между едните и другите, за да може всеки индивидуално да си прецени кой варинт да избере.
 

Hidden

Редовен Потребител
Според потребителите на Форума, ползващи дълго време Комета, телените пружини на фирмата са смотани. Когато моята си отиде ще пробвам да я заменя с гамовска. Във Форума съм срещал мнението, че газовите пружини на фирмата се случва да дадат дефект- да изпуснат или да са напомпани твърде много. Също трябва да се знае, и че на Комета, купена с телена пружина не можеш да сложиш газова - за да се осъществи това подобрение фирмата предлага кит - газова пружина и задна тапа, която е намира из нашите магазини за около 120 лв, ако не ме лъже паметта. Вярно е и обратното- на пушка с фабрична ГП не можеш да сложиш телена просто така, но такъв кит за преход ГП-телена не се предлага.
 

Veliko

Потребител
Телената пружина може да се поръча, цената е около 15-17 лв.,взех си 4 ,не стрелям много често и ще ми стигнат за доста време.
 
  • Харесвам
Reactions: ATO

ATO

Редовен Потребител
Veliko, Мислиш ли, че толкова бързо се смачкват та си взел четири? Тази бройка ще надживее пушката, така си мисля поне. Ако си взема Комета като твоята, ще знам като ми се скапе пружината кой ще ми помогне, ако няма по магазините. ;) В друга тема някой беше споменал, че от както има пушката не е сменял пружина, но може и да не е така. Щом продават резервни ....
 

lynx

Редовен Потребител
Не съм голям разбирател на ПП, но се счита, че на нормалните пружинни пушки от средния клас, пружините изкарват около 4000-5000 изстрела.
Това е при известна доза късмет, ако междувременно пружината не се счупи или изкриви.
С течение на времето/ползуването, пружината се изморява постепенно и скорост/мощност спадат.
Качествените ГП изкарват в добрия случай поне около 3 пъти по толкова броя изстрели, което е и едно от предимствата им пред класическата механична пружина.
 

Nikola

Потребител
При Хатсаните телените пружини държат около 2000 изстрела без особен спад в скороста, а Гп около 10000, но това не е проблем ако имат клапан за помпене, защото могат да се рециклират.
 

Veliko

Потребител
Взех 4 пружини ,защото имам 2 комети, с едната ще стреля сина като позаякне още малко. Иначе имам и 1 Norica krono, купена през 2000 година, на около 4000 чашки , миналата седмица и смених пружината,старата си беше здрава,за толкова години беше слегнъла с около 2 см.
 

ATO

Редовен Потребител
Еее, аз тъкмо реших, че съм се уредил с резервна пружина при спешен случай. :)
 
Нагоре