Въздушна пушка Hatsan striker edge 5.5 мнения

Gadnqra

Редовен Потребител
Свада не е имало. В спора се ражда истината. Kifa имаше предвид, не че се измъкваш от темата, а когато купиш пушка, да споделиш впечатленията.
 

ATO

Редовен Потребител
Разбира се, че ще споделя.
А по въпроса за мишените?
 

ATO

Редовен Потребител
Аз още пушка не съм купил. Мишените за пушка, за растояние 25 м., за точки мисля.
Ако някой иска много чисти мишени, може да ми изпрати сканирана, като ми даде само крайния размер на картончето. Аз ще я изчертая векторно и ще върна pdf готов за отпечатване на принтер. Ето така, като закачения файл
 

Attachments

  • MISHENA.pdf
    110.8 KB · Прегледи: 48

ATO

Редовен Потребител
Вече имам пушката, но е Vortex по съвет в магазина. Малко по-скъпа, дано да има защо. Надявам се да не ме плюете много.
Оказа се, че в моя град няма никакъв избор. Пет въздушни пушки и всичките турски, като една доста по-скъпа от моята, другите по-евтини.
Lynx, Този файл немога да го отворя, дава ми "This website has been reported as unsafe"
Не е проблем, аз пречертах две оригинални мишени на GAMO.
Показвам първи мишени от прострелката, тези са последните от общо пет:
Разстояние - 25 м., Диаметър на черното кръгче - 5 см., Стрелял съм от коляно.
 

Attachments

  • MVIMG_20190619_183712515.jpg
    MVIMG_20190619_183712515.jpg
    222.1 KB · Прегледи: 95
  • MVIMG_20190619_183719533.jpg
    MVIMG_20190619_183719533.jpg
    223.4 KB · Прегледи: 92

Hidden

Редовен Потребител
Разконсервира ли пушката преди употреба или от магазина си спестиха обяснението, че има нужда? Преди да я разконсервираш трябва и да знаеш как стои въпросът с гаранцията.
Хубаво е и да напишеш какви чашки си ползвал.
 

ATO

Редовен Потребител
Казаха ми само да избърша смазките, от друго нямало нужда. Мой познат ми помогна с почистването защото аз нямам опит с нови пушки.
Чашките за прострелката бяха JSB EXACT Jumbo 1.03 гр., пак по негов съвет.
На първата мишена съм стрелял с такива, на втората RWS Superfield 1.03 гр.
Неможахме да стреляме повече, че заваля.
 

SvilenP

Редовен Потребител
Здрасти колега АТО, външното забърсване е само козметика. Трябва да се отвори пушката и да се се почисти вътре от смазка и други турски "изненади". А то ще има почти на 100%...

Изработката на турците е много лоша и се налага полиране и прочие. Моят Хатсан когато го взех го занесох на единственият оръжейник в моя град, направо от магазина.

По една или друга причина той даже не беше я отварял и след няма и стотина чашки я занесох на Иван - Иводок. Когато я отвори пред мен - Шок и Ужас! Естествено се наложи да се смени маншета (вече), уплътнението на цевта, полиране, фаски и т.н.

За чашките правилно си се насочил - JSB и H&N. Не ти трябват Гамо и прочие. Използвай Diabolo вместо тъпи, остри, помеднени и т.н. При смяна на бранда чашки чисти цевта, не използвай нищо метално за нея!, и изстреляй някъде 15 - 20 чашки преди стрелба по мишени - за да се "обмаже" цевта с новите чашки. Естествено не очаквай кой знае каква точност.
 

ATO

Редовен Потребител
Да, така ще стане. Говорих с един човек тук в моя град да я види. Едно време се занимаваше с подръжката на пушките в клуба. Дано да свърши работа.
Благодаря!
 

anibis

Редовен Потребител
Колега помни, винаги цената говори за качеството,колкото е по-ниска толкова е по-зле пушката. /то се отнася и за всичко/
Аз ти препоръчвам един Метеор АР 1000 и ще си доволен,а пък ако го вземеш в 4.5мм ще си още по-доволен.
Успех в избора ти
 

t.marev

Редовен Потребител
Миро, той вече грабна Хасаня, късно е да му се помогне.
Е да де, ама кой да чете!?:)Освен това, ако е вярна тезата, че колкото е по-евтина една пушка, толкова е по-зле....:confused: Метеора май е по-евтин от Страйкъра.....
Но това е без значение, човекът си е харесал Страйкъра, взе си го, изборът му очевидно е бил добре обмислен, едва ли решаваща е била цената. Да му пожелаем безпроблемни стрелби и ако може след някое време, да драсне някакви впечатления, за другите които се интересуват от тази пушка.
 

xpresident

Редовен Потребител
Да му пожелаем безпроблемни стрелби и ако може след някое време, да драсне някакви впечатления, за другите които се интересуват от тази пушка.
Сетих се че и за един Brouning в 5.5 чакаме впечатления и снимки на групи.
 

t.marev

Редовен Потребител
Че то си има представяне на Браунинга....Сега групи няма, щото аз не стрелям за групи, пък и не съм разхождал Красавицата от около два месеца, от както ми изгоря парцела, ама тия дни, ако е рекъл Господ, ще пробвам да покажа нЕкои мишени....белким не се смеете много!:)
 

ATO

Редовен Потребител
Вижте, аз няма да ставам майстор на спорта по стрелба, въпреки, че на млади години съм тренирал. Взех тази пушка, защото такъв беше избора от всичко, което се предлагаше в магазина. Не е лоша като за начално обучение. Синът ми стреля предимно с нея и много и се радва. Аз и жена ми от време на време. За мен лично е непоравдано да се харчат 1000+ лева за стреба по капачки и мишени. Поправете ме ако греша. Вероятно ще помисля и за вариант 4.5 мм., но ще е на по-късен етап, евентуално към Коледа. :)
 
Нагоре