Въздушна пушка Hatsan striker edge 5.5 мнения

ATO

Редовен Потребител
Здравейте,
Чисто нов съм тук. Поразрових из форума, но такава тема не намерих.

Въздушна пушка Hatsan Striker Edge 5.5 мм. - предимства и недостатъци.
Искам да Ви помоля да се обсъжда само въпросната пушка от хора, които я притежават или имат впечатления от нея, ако има такива, както в английските и немските форуми.

Предварително благодаря на всички за мненията!
 

DeadShot

Редовен Потребител
Стрелял съм с такава. Спусък-леш, рита зверски много (лека е) , кънти брутално при изстрел,точност-зле.Предимства-лека е.Говоря за пушка от кутията без тунинг. По-добре друг модел (марка) .
 

ATO

Редовен Потребител
Благодаря за отговора!
Под тунинг се има предвид какво и кой или къде може да се извърши?
 

Karlito/Man

Редовен Потребител
Имам такава пушка от 5-6 години на около 5000 съчми още си работи безпроблемно. Приклада съм го напълнил с две туби санитарен силикон. Кънтенето доста намаля и баланса на пушката се подобри.Моята цев стрела много добре с JSB 1.03gr. Пушката е с монтирана оптика Валтер 4 * 32 на моноблок. Спусъкът наистина е отвратителен. Аз не стрелям много добре с пружинна пушка, но един приятел със моя Хасан от положение прав на 25м. Събира 10 съчми в 2 железни лева. Несъм имал никакви проблеми досега с пушката. За бюджетна пушка мисля е ОК. В крайна сметка всеки сам решава какво ще му върши работа в зависимост от целите за които ще ползваш пушката!
 

ATO

Редовен Потребител
Благодаря ти и на теб!
До тук имаме две различни мения.
 

ATO

Редовен Потребител
Благодаря на всички за отделеното време и внимание!
Аз разбирам, че качеството е според парите, но пак влизаме в момента на вица: :)
- Купи си BMW защото е трепач кола
- Ама аз имам пари само за ОПЕЛ
- Нищо, вземи си BMW, това е колата

Не ме разбирайте грешно, аз исках като нов модел пушка да се обсъдят предимства и недостаъци по-обстойно.
Какво представлява въпросния тунинг? Може ли всеки да си го извърши самостоятелно или ...?
Къде може да се направи или към кого да се обърне един нов потребител, за да се подобри стрелбата?
Предполагам, че има такива, които вече са си купили въпросната пушка и тогава са открили този форум.
Всеки съвет в случая ще е много полезен.
Още веднъж благодаря!
 

ivodoc

Модератор
Модераторски Екип
да се обсъжда само въпросната пушка от хора, които я притежават или имат впечатления от нея
Голям човек си. Ако си някой тинейджър, мога да допусна защо не разбираш.
Не ти трябва мнение от човек, който притежава пушката. Особено, ако тази пушка му е единствената.
Тогава, нашето магаре си е най-убаво и точно от него можеш да получиш грешен съвет.
За теб по-добрият вариант е да получиш мнението от хора, през чиито ръце са минали много пушки.
За поправяне, за дооправяне, за модификации и т. н. туниг. и ако някой от тях ти каже, че пушката не става, просто няма смисъл да търсиш мнения от собственици на такава пушка, за да получиш мнение, което да ти хареса.
Ако още не си купил пушката, просто бягай от нея.
Ако обаче си я купил ,можеш само да съжаляваш и да чакаш някой да ти я похвали, за твое лично успокоение.
А че няма тема за нея, е по обясними причини.
Тук таме из темата за хатсаните има писано малко, но който е направил грешката да я купи, бърза да се отърве от нея или упорито продължава с опитите да я вкара в пътя.
Какво представлява въпросния тунинг? Може ли всеки да си го извърши самостоятелно или ...?
Щом някой го прави, значи може, но дали всеки може, няма еднозначен отговор. Някой може, някой не може. Инструментална екипировка, знание, сръчност. На коляно не става.
При някои пушки след тунинг се получава добър резултат. При тази просто не се получава. И не е никак нов модел. Просто орязана отвсякъде бюджетна версия.
 

DeadShot

Редовен Потребител
Хатсан за бюджетен вариант не е чак толкова зле. Просто този модел е адски скапан(Striker Edge) . Послушай колегите, които имат различни пушки и са пробвали и тази. Потърси нещо втора ръка (комета, норика, че дори и метеор),Ще доплатиш още 50,100лв. Ако държиш на хатсан, гледай да е друг модел. Тоя Striker може да те откаже от хобито много бързо.
 

ATO

Редовен Потребител
Не съм купил въпросната пушка, беше ми интересна като модел. В други /небългарски/ форуми има не толкова крайни коментари. Исках да зная като качество що за пушка е като за тези пари от хора, които я ползват или са я ползвали.
Благодаря на всички за коментарите!
Администраторите, ако сметнат за нужно може да изтрият темата.
 

t.marev

Редовен Потребител
Не съм купил въпросната пушка, беше ми интересна като модел. .....
Няма да коментирам въпросната пушка, защото съм я виждал само на снимка.....Както колегата по-горе написа - зависи от предназначението. Ето при него работи безпроблемно. При другите, дето гонят други цели, тази пушка е безполезна. Със всичко е така. Едно е сигурно обаче - набързо дадените съвети могат да откажат човек, ако не от хобито, то от посещаването на форума. Типичен форумски синдром - лека-полека територията се обсебва от неголяма група "знаещи" и форумът се превръща в нещо като секта за посветени. От това никой не печели.
Аз мога да те посъветвам така - вземай предвид различните мнения и съвети, но избора си го направи сам.
Между другото, не знам дали Страйкъра е най-скапания Хасан, но със сигурност е един от най-продаваните модели.
 

Gadnqra

Редовен Потребител
Ти откъде разбра, че със сигурност е от най-продаваните модели? Защо го плюят в руския и украинския форум? А това, че тук сме го обърнали на секта за посветени може само да ти е от полза. Има и друг форумен синдром - хора дето нямат никаква представа за нещо, да пишат и да дават съвети, точно за това нещо. Сега конкретно - нито си имал, нито си държал, нито си отварял въпросната пушка, тогава с какво право пишеш плява и коментираш неща, които не са ти ясни? Ами за да напишем толкова негативни отзиви, според теб дали няма причина? По-назад в темата за Хатсан съм описал подробно дали е боклук Страйкъра и защо. Написал го е и Никола - подробно, в какъв филм е влизал с тази пушка. Никола е имал 2 страйкъра. Ти колко си имал? Писали са и други колеги, които са имали. Дай някакви аргументи, защо колегата да послуша теб, а не тях. На базата на опит ли го съветваш или го караш по усет? Страйкърът е страшно проблемна пушка откъм механика. Най-проблемната на Хатсан. В темата за Хатсан е написано защо. Ама хем не си чел, хем съвети даваш, хем нямаш досег с този модел. И това е форумен синдром, нали - всеки който влезе си пише темата, където му е най-лесно и го боли оная работа има ли писано по неговия въпрос другаде, че да го прочете. И като му го кажеш, ти отговаря, че търсил ама не намерил, или страниците били много.
 
Последна промяна:

t.marev

Редовен Потребител
......Сега конкретно - нито си имал, нито си държал, нито си отварял въпросната пушка, тогава с какво право пишеш плява и коментираш неща, които не са ти ясни? ......
Нещо май се изнервихме?!
Както виждаш не съм писал нищо за Страйкъра, нито хубаво, нито лошо. Обясних и защо. Нещо повече - посъветвах го да вземе предвид мненията - в случая вашите...Къде е тука плявата?!
А за това кои са най-продаваните модели, можеш да се информираш от много места, достатъчно е да се поинтересуваш. Разбера се броя на продажбите не говори нищо за качеството, но говори за това дали продукта отговаря на предпочитанията на потребителите. Това обаче е друга тема. В крайна сметка, Страйкъра хубав или лош, ще си остане достатъчно популярен модел, независимо дали това ти харесва или не.
Благодаря за вниманието!
 

Gadnqra

Редовен Потребител
Не съм се изнервил. Уважавам теб и въпросите ти, когато питаш и винаги ще помогна с каквото мога. Неприятно ми е обаче да чета за форумни синдроми и секти, от хора, които не могат да говорят технически по темите и не са наясно с елементарни неща, като фаска, струг, нож и т.н.
 
Последна промяна:

ivodoc

Модератор
Модераторски Екип
А за това кои са най-продаваните модели, можеш да се информираш от много места, достатъчно е да се поинтересуваш.............. В крайна сметка, Страйкъра хубав или лош, ще си остане достатъчно популярен модел
В тоя ред на мисли се сещам за един виц, който всички са чували и няма да го пресъздавам целия, за да не прозвучи досадно.
Та става дума за избор на кола.
"Гледам, че Мазерати , Порше , Ламборджини нещо не се купуват много!"
А колкото до "популярния" модел, да. Всеки, който е решил някога да си купи въздушна пушка, влиза в оръжеен магазин и ползва мнението на "продавач-консултанта" от магазина, няма представа какво точно иска, определя някаква пределна цена, която в повечето от случаите е достатъчна само за един Страйкър, а продавачът е длъжен да му прибере парите.
Имам познат, който има магазин за осветителни тела.
На въпросът ми - коя лампа е най-хубава? Ми отговори.
-Продадената.
Дано вече е станало ясно, защо Страйкъра е продаваната куца пушка на Хатсан, пък нека мазохистично настроените да я купуват и да се борят с нея, след като им е казано в прав текст, че не си заслужава борбата.
 

lynx

Редовен Потребител
Всички знаем, че най-евтиното, най-много се купува. Винаги е така и има логика, заради беднотията и желанието винаги да минем най-евтино.
В София имаме направен Страйкър и навремето стреляше добре.
Обаче, колко време, нерви и пари са дадени, за да проработи пушката добре, а и колко изстрела ще изкара, са съществени теми за размисъл.
 

njatanasow

Редовен Потребител
Не я знам тази пушка ,но щом колегите пишат ,че е проблемна значи е така.Знам друго.Ако направиш компромис в избора,имаш проблеми.Колкото е по голям компромиса ,толкова по големи са проблемите!
 

Kifa

Редовен Потребител
ФТКС
АТО не се измъквай ,както правят мнозина,взема инфо и "бега"...като купиш пушка(каквато и да е ) драсни някой ред.А до тогава може би това ще ти е полезно:
https://forum.airguns.bg/index.php?threads/Каква-въздушна-пушка-да-избера-написване-на-статия.148/
също и това:
https://forum.airguns.bg/index.php?threads/Въздушно-Оръжие-Терминология.3340/
 

ATO

Редовен Потребител
Kifa, не се измъквам, но ми неприятно, че се получи свада, вместо приятна тема. То верно винаги ще има спор за Мерцедес или БМВ.
Чета по-внимателно другите теми, препоръки и забележки за Хадсаните. Моите изисквания не са кой знае какви, стрелба по капачки, мишени най-вече и т.н. Просто така за самия кеф.
В този ред на мисли коя мишена се използва за стрелба на 25 м. и от къде може да се дръпне читав векторен файл? Аз имам една на GAMO 185 мм, но незнам дали става.
 
Последна промяна:
Нагоре