Оптики ползвани за Фийлд таргет FT (Модели, цени, характеристики и др.)

soundmax

Редовен Потребител
ФТКС
Ех Марине, такива глупости написа ..... ама айде няма да съм краен. На кратко ти казвам какво се случва в предните постове - ти си водил някаква комуникация с производители (хубаво споделяш я) всеки си хвали стоката и се мъчи да заблуждава, добре познат трик при търговията и същевременно се казва ние сме алтернативата. Хубаво може да стане така, но може и да не стане има все пак и други доказани ФТ оптики да не говорим, че и на старо се намират макар и рядко Никота които вършат все още чудесна работа. Аз няма да казвам какво бих направил това си е мое мнение, но като цяло бих проучил кое ще ми върши по-добра работа, а не да ми краси само пушката, нали разбираш! Инженер си би трябвало да разбираш разликата между красота и ефективност. Ако може и двете най-добре разбира се, но там и цените са други и не всеки от раз би се разделил с тази сума.

Представете си сега една друга картинка.. гласува се нов правилник на ФТ за България.. Допускат се само пушки с марка Шаер и Анщуц,
Оптики Биг Нико или Сайтрон
чашките трябва да са ЖСБ, Якетата сиви, Участниците да са между 180 и 183см, 80кг с прическа номер "2". Ако направите под 40 точки губите право за участие "ЗАВИНАГИ" Всеки, който не се съобразява с правилата да си търси друг спорт …

Вижте сега снимката от закриването на миналия сезон, хора различни, високи, ниски, слаби, едри.. различни пушки, оптики различни, дрехи различни, аксесоари различни но най- вече усмихнати, защото са правили нещо което им доставя удоволствие. През соца оплювахте еднообразието, сега плюете по правото на избор и правото да си различен. Все пак това е спорт за удоволствие, не печелим квоти за олимпиадата и единственото мерило за успеха по време на всяко "участие" е удоволствието от "играта", което сме изпитали. Да не говорим, че нито пушката, нито оптиката стрелят сами и печелят точки.
Какви са тия писаници ? Ако искаш си вземи Хатсан с оптика таско 4х20 и чашки GAMO ама поне да е 16 J, и яла да стреляш така, твоя воля, никой няма да те върне. Ама да се обиждаш, че хората искат да ти помогнат след като си ги питал, и не си се вслушал в съветите им ( даже упорстваш, и си взимаш все пак каквото ти е кеф, което си е твое право разбира се) явно са си губили времето, то малко така излиза да ти кажа, защото те не са ти казали нещо ново от това което е писано из форума и което си чул когато си ни питал лично. Ама и на хората малко кофти вече им става след като си поредния които пита кое да вземе, а после обяснява, че е било безсмилено да му говорят за еди какви си пишки оптики и ще си вземе каквото е решил. Нима и тези хора нямат право да се засегнат. Попиши из форума няколко години ще дойдеш на нашия акъл уверявам те. Аз бях един от хората, които си стреляше с каквото си иска, китайски пушки с оптики с ниско увеличение, самоделки, спортни пушки с по-ниска мощност и т.н. ама никога не съм претендирал с тия работи, и не съм питал правилно или не е, защото съм бил наясно какво трябва да имам, но в ония времена не съм можел да си ги позволя, пък и ми бе интересно какво може да стане с по бюджетен вариант пушка и оптика, но не съм го натяквал, че така е правилно....правилно е за мене си и точка. Ако някога тия неща се случат, които ги пишеш уверявам те не само и аз ще се откажа от този спорт, но това са безумия които си писал, и може да засегнеш някои хора!
Гари Чз-то стреля чудесно и с жсб хеви групира великолепно. С биг нико он топ ще повали много зайци и катерици. Имам го благодарение на теб енд ай рили ъпришиейт дат. Тейк ит изи май френд. Йор ъпиниън ис импортант фор ми бът айм а литл крейзи. Нот май фолт, блейм май хюмън нейча.
Те за това тука нямам думи вече :wall:
 
Последна промяна:

xpresident

Редовен Потребител
Леуполдите Competition x35 и x40 гледам че са спрени от производство. Има само x45, ама той за ФТ ми се струва неудобен. Дали някъде се намират още от тези с по-малкото увеличение?
 

bleu81

Редовен Потребител
Леуполдите Competition x35 и x40 гледам че са спрени от производство. Има само x45, ама той за ФТ ми се струва неудобен. Дали някъде се намират още от тези с по-малкото увеличение?

Хвърли едно око и на Falcon T-35. Не съм я виждал на живо но всички отзиви за нея са много добри а цената и е в пъти по ниска.
П.п. (разбра ли какво му е на бушнела или са монтажите ?)
 

xpresident

Редовен Потребител
За този Falcon съм си мислил, но дали е подходящ за ФТ? Фиксираното увеличение не ме плаши, ама как мери и как гледа не знам.
 

oblaka

Редовен Потребител
ФТКС
забрави за този фалкон. инвестира в хубава пушка. не прави компромис с оптиката. фалкон Т50 е минимума за ФТ. NSD е оптималния вариант.
 

sts1969

Редовен Потребител
Ще пробвам с Бушмилс другия път :)

И аз започвам така да си мисля, но ми се щеше да погледна и Леуполда, само че май микой тук няма x35 или x40
Удари едно съобщение на Миро, той имаше такъв Леополд, и гледа идеално. Как мери незнам, не е правил оразмеряване на паралакса, нито има добавено от него колело, до колкото знам го ползва само за БР. ???
 

Ludjev77

Редовен Потребител
ФТКС
За този Falcon съм си мислил, но дали е подходящ за ФТ? Фиксираното увеличение не ме плаши, ама как мери и как гледа не знам.
Васко за Т35 съм чел само хубави неща.
Най-голямия плюс е теглото и съотношението цена-качество.
Факта, че много рядко се появяват на пазара втора ръка, ме кара да си мисля че са Ок.
В момента в шутинга има една за 220лири
 

rashko

Редовен Потребител
@ xpresident... Вземи си Нико, при липса на пари и Сайтрон, за осветеност и кеф по време на стрелбата.
Мое мнение...гледал съм и през по- скъпи.
 

bleu81

Редовен Потребител
поне един Никко Хорнет ЕД вече и в България ;-)

Снощи я сравних набързо с японското никко и като образ не видях да и отстъпва. В меренето японското никко вероятно ще има превес, най малкото понеже ъгъла на паралакса на хорнета е 180 градуса а на никото на око е около 270 градуса но ще . Механиката е много стегната без никакви луфтове. Турета се нулира с повдигане и завъртане без ключове. Кликовете са много отчетливи и прецизни 1/20мрад.
Скалата е точно по моя вкус и е вярна при 25х което си е голям плюс според мен. 6 милдота при 25х, 12милдота при 12.5х Много фина централна точка. Подсветката е супер много деликатна без заслепяване и светлинно шоу типично за евтините оптики. Метални капачки, сенник и колело 100мм в комплекта. Чудесна универсална оптика за фт, бр, далечни стрелби ! За ФТ ще я видим след седмица :)
Като ги сравня на светло и пробвам как мери ще кажа повече.

Поздрави
 

Attachments

  • IMG_20190401_210532.jpg
    IMG_20190401_210532.jpg
    413.8 KB · Прегледи: 101

astra

Редовен Потребител
Колеги, не видях в темата да е обсъждана оптиката FALCON X50 10-50x60 with FT reticle
http://www.thegunsworld.com/item/1248-falcon-rifle-scope-x50-ft-10-50x60.html
Търговецът, когото питах за NIKKO DIAMOND ми я препоръча, като "по-добра и по-евтина"...
НЯкой с такава оптика или поне впечатления от същата?
 

Dominus

Редовен Потребител
На този търговец като му гледам цените ми призлява
 

Dominus

Редовен Потребител
Звъни и питай. Навремето си спомням, че бяха дистрибутор и на сайтрон, ама не видях нито един.
искай оферти на модели, скали и т.н.
 
Нагоре