HATSAN - всички модели пружинни пушки на фирмата.

nikolela

Потребител
Просто на 15 метра механичните мерни прибори закриват кабарчето. На 20 изобщо не се вижда и стреляш интуитивно. Всъщност на 20 метра, механичните закриват и мишена колкото железен лев.
Ще ти е трудно да повярваш, но на механични съм стрелял на 100м. по кенче от бира. Значи се вижда и момента е подходящ за издаване на тънкости с мех. мерник.
IMG_20190331_150450.jpg
Това червеното на мушката се подравнява в ниската част на мерника и така се прострелва пушката с празен процеп. Във този празен процеп ще ти стои мишената и никога няма да се крие. На мястото на червената точка ще имаш кабарче.
Можеш ли да видиш в празния процеп мишената, ще можеш да я уцелиш ако ти е точна пушката. Само подравняваш върха на мушката с долната част на канала и си готов.
Оплаквате се и от дебело кръстче на някоя оптика, която също ви закрива мишената. Там също има чалъм. Пушката се прострелва, като малката мишена се позиционира в ъгъла на кръстчето. Така можеш и по топлийка да стреляш без да ти закрива мишената кръстчето.

Ей за тия ти приказки, вече може да се отвори тема за РАЗБИВАЧИ НА МИТОВЕ.
Направи видео и докажи, иначе не вярвам и салта да ми правиш, че с тоя катър на механични ще целиш нещо с диаметър на чашката и то на 20 метра.
Отдавна не ми се занимава с мишени. Сложил съм телена пружина, пушката е обилно намаслена против корозия и я използвам рядко. Дори от хубавите чашки отдавна не съм купувал и нямам.
Не си заслужава да разглобявам за да изчистя маслото, да сложа газовата пружина, да купя чашки, които знам че харесва пушката и трябва едни 100 изстрела да направя за да се промаже цевта с правилното олово. Чак тогава пушката ще е готова за групи.
В момента имам 1.37гр. Баракуда. на кратко, пушката ми е направена за други цели - не за групи.
С телената пружина групи не се правят.

Опитвал съм да правя видео, но не ми се получава. Слагам телефона при мишената, но не се вижда от де стрелям. Сложа телефона при мен, но не се вижда по какво стрелям. Снимките са същата работа.
Иначе, все още пазя едни стари снимки, по които може да се потърсят разликите по клончето, което е на 20м.

Последната снимка я направих преди малко на същото клонче, че не намирам снимката от онова време. :-[
 

Attachments

  • 1.jpg
    1.jpg
    785.9 KB · Прегледи: 122
  • 2.jpg
    2.jpg
    354.2 KB · Прегледи: 116
  • 3.jpg
    3.jpg
    353.2 KB · Прегледи: 113
  • 4.jpg
    4.jpg
    1 MB · Прегледи: 113
Последна промяна от модератор:

gogan64

Потребител
Уважаеми колега .механичните мерни прибори се настройват по три начина-долно основание-горо основание и център!
Долно основание -мишената ти каца на върха на мушката без просвет!
Горно основание -закриваш мишенета с мушката
Център- захапваш мишената на половина
Това е АБ. в стрелбата за начинаещи!
Май от там трябва да започнеш!
УСПЕХ!!!!!!
 

Ctan4o

Потребител
Казах си че няма да пиша повече ама е неделя и скучая на 3000км от пушката си. Всеки знае че не всичко скъпо е качествено, но всичко качествено е скъпо. За мен хасан 125 не влиза в графа качествено съдейки по всичко прочетено. Другото което е за 100м стрелба по- простите се оборудваме със скъпи пушки, скъпи оптики, хубави монтажи, цеви, фаски, подбрани чашки, хронографи, далекомери, двуноги, рестове, заешки уши, мерим вятъра, търсим траектория, балистичен коефицент и не винаги се получава това което показваме във форума. Не вярвам нито в теб нито в хасана да има нещо необикновено. Всички сме минали през пружинни пушки и знаем какво и колко могат.
 

Gadnqra

Редовен Потребител
А аз не вярвам, че колегата някога ще спре с измишльотините и ще покаже това, което твърди пред други колеги. Освен това, ако ще се стреля на механични по кенче на 100 метра и ще го виждаш през процеп на мерника, това означава пушката да е простреляна на 100 метра при равна мушка и да бие право напред. Оставям колегите да кажат дали това са болни съновидения и дали е възможно да се постигне с пружинна пушка. Също твърдя, че на 100 метра мерните прибори закриват кенчето и то няма да се вижда. Да, възможно е да го е уцелвал, но по случайност.
 

СмерШ

Новодошъл
Привет колеги!Тъй като съм любител аматьор и си пуцам по двора само с пищовчета,та да се допитам до вас.Та,имам два въпроса: Някой има ли впечатления от Hatsan Air Tact, май е нов модел и е в най бюджетния клас и дали може да се монтира ГП на нея.Благодаря предварително за всички отговори!
 
6

6.35

Гост
Колеги,маншета за 100х торпедо същия ли е като на другите по малки Хатсани.Никаде не намирам точно за модел 100.
 

Tbrandiyski

Новодошъл
Колеги взех си хатсан страйкър едж - 5.5 с телена пружина. Изстрелял съм около 2000 чашки с нея , но оптиката на всеки 10 изстрела се размества. Четох доста във форума и реших да сложа ГП и оптика лийпърс , както и да утежня приклада. Поръчах ГП вортекс и днес отидох при оръжейник да я смени. Отговорът му беше че няма смисъл и дори и с тези подобрения пушката ще си остане неточна ,отката няма да намалее и ще счупи оптиката. Не съм имал никакви проблеми с хатсана и съм много доволен. Ако има колега който е правил тези процедури , би ли ми казал има ли ефект?
 

xpresident

Редовен Потребител
Има ефект, отката ще намалее значително, изстрела ще стане по-тих без дрънчене на пружината, пушката ще стане по-точна и по-приятна за стрелба, по-малко ще чупи оптиките. Очевидно "оръжейника" не е наясно с материята и ти си прецени дали да му се доверяваш.
Но и не очаквай като сложиш ГП, от Хасан да стане класна пушка, пак ще си остане Хасан.
 

Kifa

Редовен Потребител
ФТКС
по скоро е Очевидно че "оръжейника" не е подписал договор със Здравната каса за да реанимира всеки "мъртвец'...Пък и тук има достатъчно "отворени бизнесМени",които да разсънят,че се печели... все пак се печели от търговия а не от труд...който ти е продал частта да ти я сложи...нищо лично колега,това е грозната реалност... :cheers::rambo:
 

Hidden

Редовен Потребител
Eдно РЕКЛАМНО клипче за феновете на мощните пружинки:
Поствам го защото пушката вече е налична и в България. Но и напомням, че е рекламно клипче, а пушката е правена за американския пазар, не за нашия - не мисля, че може да се очаква пушка от кутията, купена от България да стреля така.
 

добри

Редовен Потребител
Колеги, това клипче трябва да е рекламно не за пушката, а за някоя очна клиника или за някоя програма „дядо се радва на внуче”. Забелязвате ли, че „снайпериста” стреля без да си свали очилата и се прицелва през цялото време, като мига и гледа с двете очи. Аз бих озаглавил клипа „Стреляй, дядовото, не бой се”.
 

soundmax

Редовен Потребител
ФТКС
Колеги, това клипче трябва да е рекламно не за пушката, а за някоя очна клиника или за някоя програма „дядо се радва на внуче”. Забелязвате ли, че „снайпериста” стреля без да си свали очилата и се прицелва през цялото време, като мига и гледа с двете очи. Аз бих озаглавил клипа „Стреляй, дядовото, не бой се”.
Аз също мога да стрелям с 2 отворени очи, а това, че има и стреля с очила пък не мога да го разбера какво странно има. И с хатсанчо съм целил подобони мишени на 90 метра, случва се. Защо всичко трябва да е под съмнение колеги, или защото вие не можете и никой друг не може?
 

pchelarq

Потребител
Привет на всички колеги!
Аз също стрелям с две очи. Наистина клипа на 99 процента е реклама, ама не е невъзможно това, което е показано. Прави ми впечатление, че новите пушки на Хатсан, особено пружинните, имат доста подобрения. Като например цевите. Старите, грубо нарязани цеви са вече в историята. Последният Хатсан, който си взех е модел 135. Някои от възлите му като базата за оптическия мерник, цевната кутия и корпусът са направени много по-добре от тези, които бяха преди години. Да не говорим за приклада. Той е от истински класен орех. За разлика от европейските производители на ВО, турците не използзват евтин бук, дори и за най-простите модели при тях орехът е основната суровина.
Подкрепям колегата Saunmax. Аз също на големи дистанции, като например на 50 метра с оптика Лийпърс с увеличение от 3 до 9 пъти, съм мерил орехи 8 от 10.
Нека не се учудваме на стрелбата с въздушна пушка на голяма дистанция. Разбира се, зависи от задприкладното устройство и качеството на пушката.
 
Последна промяна:

Nikola

Потребител
Преди време, когато баща ми, който е ловец, ме учеше да стрелям, ми обясняваше, че с едното око трябва да се прицелваш, а с другото следиш за движещи се ,,мишени,,.
 

Ivory

Потребител
[QUOTE="pchelarq, post: 270830, member: Да не говорим за приклада. Той е от истински класен орех. За разлика от европейските производители на ВО, турците не използзват евтин бук, дори и за най-простите модели при тях орехът е основната суровина.
/QUOTE]
Замен си е чиста загуба на дървен материал за пройзводството на Хатсаните.
 

llcoolj

Редовен Потребител
[QUOTE="pchelarq, post: 270830, member: Да не говорим за приклада. Той е от истински класен орех. За разлика от европейските производители на ВО, турците не използзват евтин бук, дори и за най-простите модели при тях орехът е основната суровина.
/QUOTE]
Замен си е чиста загуба на дървен материал за пройзводството на Хатсаните.

Тях не ги бърка. Орехи колкото щеш там ;)
 

добри

Редовен Потребител
Защо всичко трябва да е под съмнение колеги, или защото вие не можете и никой друг не може?
Уважаеми колеги, ако знаех, че ироничният ми пост ще предизвика такава реакция, никога нямаше да го направя. Очевидно съм целил едно, а то се получи друго. Нямам намерение да внасям яснота в този определено несполучлив мой пост. Моля, приемете написаното от мен като невежество от моя страна в пространство на комуникациите между нас. В мое извинение, предлагам Ви този материал изразяващ се в следното: В края на втората световна война /44 год/ гениалният Хуго Шмайсер конструира и в производство е пуснат този автомат. Прицелното устройство го виждате от снимките. Този автомат /с „кривата” дъгова представка/ бързо е спрян от производство и забележете, защото е с много висока производствена себестойност. Цели 27 DM. При този мерник може да стреляш и да се бръснеш в окопите. С което мисля, че темата с прицелването за мен приключи. Желая Ви, приятна вечер на този Светъл празник.
 

Attachments

  • P1080509.JPG
    P1080509.JPG
    432 KB · Прегледи: 122
  • P1080511.JPG
    P1080511.JPG
    402.5 KB · Прегледи: 115

TUZARO

Новодошъл
Някой може ли да ме ориентира към човек за тунинг срещу съответното възнаграждение
 
Нагоре