ОПТИКИ - избор, монтажи и АКСЕСОАРИ към тях. Какви, откъде? Приспособления, прострелване, ремонти

lynx

Редовен Потребител
За Андроид-7 би трябвало най-разпространеното безплатно ACR да проработи.
Трябва да се пробва, има го в Гугъл Плей. Не знам дали не си го пробвал вече...
 

dberov

Редовен Потребител
Аз тоя андроид по лесно го рутнах от колкото да намеря читаво приложение. Два дена очите ми изтекоха, какво ли не пробвах но намерих една pro версия която прави идеален запис по линията. Остава обаче проблема, че записа отива в паметта на телефона а не в SD картата. На времето правих някакъв чалъм и лъжех програмата да изпраща в SD картата, но вече нямам спомен. Както и да е, това не ми е основен телефон а трети. И така става за сега..
Благодаря на всички за акълите!
 

lynx

Редовен Потребител
Разгледай приложението през меню "приложения", на някои има опция да преместиш приложението на картата и съответно данните се записват пак там.
На андроидските приложения не разрешава да ги местиш, но на тези от маркета няма проблеми, поне при повечето от тях.
 

joro_ihr

Редовен Потребител
Моля за мнение на колеги занимаващи се с тунинг на в.о.
Придобих булпъп spa p 15 и искам да сменя карантията на шрауда, че оригиналните са с е..ати дупките. Пъпроса е какъв дизайн да избера за максимално тихо.
 

Attachments

  • IMG_20190417_153827.jpg
    IMG_20190417_153827.jpg
    246 KB · Прегледи: 65
  • IMG_20190417_153820.jpg
    IMG_20190417_153820.jpg
    263.5 KB · Прегледи: 64

roskokn

Потребител
Първата освен малко по силно увеличение има и настроика на паралакса.Втората я имам но на 35ярда освободен паралакс....имам я и като тази която си посочил на 100ярда.100ярдовата изисква по точно позициониране на окото по вертикал и хоризонтал защото на близки дистанции ще ти мести кръста от мишената.
 

ivooo11

Новодошъл
Значи първата да взема ако е налична,пружината и отката ще повредят ли електронната скала,пише че е с батерия.
 
Последна промяна:

ivooo11

Новодошъл
Да и аз видях но късно :),трябва ми някаква оптика около 100 лв за въпросната пушка
 

addicted

Новодошъл
Здравейте. Интересуват ме негативите и позитивите от олекотяване на буталото на пружинна въздушна пушка? Какво би се променило ако го поорежа?
 

Sen

Редовен Потребител
Привет, колеги. Не намерих конкретна тема, затова питам тук: някой изпращал ли е ВО зад граница? Интересува ме в границите на ЕС. Като физическо лице ще ми позволят ли и има ли някой представа каква документация ще ми искат, сложно ли е изкарването й, и т.н. Предварително благодаря на отзовалите се :cheers:
 

didarai

Редовен Потребител
Такааа ! Имам следният проблем . Ще си правя водопад . 2 м висок като този долу от клипа . Проблем ми е помпата . Такива от масовите за шадравани не могат да вдигат до там . Мембраните трябва да почиват по 15 мин. на час , а и не работят дълго и не стават също .
Подходяща по характеристики е потопяема помпа от този тип : upload_2019-5-2_20-40-9.png
Спрял съм се на тази :
https://www.emag.bg/potopjaema-vodn...50460/pd/DNXPJYBBM/?ref=hdr-favorite_products
Проблемите ми с този тип , са ми два .
Първият е , че не намирам информация колко дълго може да работи .
Вторият е , че прочетох ревю в което един пише , че си топлел с нея 8 м3 басейн , а моето корито ще е малко . Т.е. ако толкова силно топлоотдава , бързо ще загрее водата над 35 гр . каквато температура и дават като максимална .
Идеални като характериситики са ми циркулационните помпи , но на тях им дават около 20 см. дълбочина на засмукване , което заедно с обезвъздушаването създават проблеми .
Обикновените помпи за поливане са шумни и с голям разход на ел. енергия и пак не са подходящи .
Като характеристика ми трябва нещо тихо , с минимум 20 л/мин (1200 л/ч) дебит на височина 2 м . и мощност до 300 W и да е около 100-тина лева , имайки предвид , че може да е консуматив . За предпочитане потопяема , като би трябвало да работи 10-тина часа на ден без проблем .
Преди няколко седмици , онзи от клипа ползваше друга , по-евтина и слаба , но явно е дала фира , защото сега е дал друг модел . Този на снимката :
upload_2019-5-2_20-54-33.png
Ето и клипа :
 

joro_ihr

Редовен Потребител
Прегледай по-големите помпи за аквариум, не знам дали ще стане просто идея.
 

addicted

Новодошъл
По голяма помпа за аквариум или за градинско езеро. Ако си от София може да провериш в aquarium.bg какви помпи имат.
 

didarai

Редовен Потребител
Погледнах . Малко на ръба са с височина от малко над 2 м , но изглеждат обещаващо . Приличат на тази , която беше използвал онзи в клипа първоначално . Ще поразгледам и по-подробно . Благодаря ! :)
 

kng

Потребител
Ако целта е водната завеса от клипа не виждам проблем да е циркулационнна помпа, монтирана на стената на съда от външната страна. Така ще е залята и няма нужда от обезвъздушаване на системата. Та ако отговаря по характеристики аз бих сложил такава. И от нея нагоре тръбата към "душа". Естествено с някаква кутия за да не се пръска от водни капки.
 

Иван Колчев

Новодошъл
Здравейте,
нов съм във форума, скоро си взех Daystate Airwolf - по-стария модел. При стрелба с помеднени проектили, които трудно се зареждаха, въпреки че бяха правилен размер, от пушката започна да се чува някакво изпускане на въздух при осъществяване на изстрел. Предполагам са уплътнения на цилиндъра. Може ли да се поръча някакъв кит за подмяна на пръстени, или да изпратя някъде за ремонт? Някой, който може да помогне?
Дано не питам на неправилното място, но разчитам на магазините, ако могат да помогнат, и при нужда да се доставят части.
 

peko

Редовен Потребител
ФТКС
След като там са те " посъветвали " да ползваш помеднени проектили, дали би се доверил отново?
Не пъхай проектили, които не са за ВО, и забрави за медни или помеднени чашки Виж да не си издухал уплътнението на дотиквача.
Свали си схема на пушката от нета, намери нужните уплътнения, после си купи о-пръстените от специализираните магазини - Микромакс, Хубата, или други такива.
 
Последна промяна:
Нагоре