ОПТИКИ - избор, монтажи и АКСЕСОАРИ към тях. Какви, откъде? Приспособления, прострелване, ремонти

lynx

Редовен Потребител
По принцип Комета не правят оптики, най-вероятно някой друг им ги произвежда и брандира, за което клиента плаща допълнителна и безмислена сума.
Тази посочената в първия линк доста прилича на Липърс, но те са доста по-евтини.
Дискавърито е FFP и със страничен паралакс и би трябвало да е в по-високия клас.
По добре напиши какъв ти е бюджета и на каква пушка ще се монтира оптиката, за какви цели ще се ползува.
Така може да получиш по-подходящи съвети.
Мисля, че за подобна сума(около 400 лева) ще може по-хубава оптика да се вземе.
 

vasikata

Новодошъл
Пушката ще е някакво леко булпапче в 5,5, ще се ползва за стрелба за развлечение по мишени и каквото се намери за трошене. По принцип не ми трябва оптика с толкова голямо увеличение но не пречи да го има. Лошото е че в повечето сайтове не пишат размерите на оптиките а ако е много дълга ще стои грозно на такава къса пушка. Дискавърито е 34 см. и предполагам ще дойде почти наравно с цевта.
 

peko

Редовен Потребител
ФТКС
Мдааа. То и от два метра фокусира, което също не е за вярване, ама и други по-млади очи гледаха през нея, та могат да потвърдят.
Има и друга оптика 3-12, която също гледа и фърга на 150 м - само че иска специфичен монтаж и е с разстояние до окото 3-4 см само.
 
7

7842

Гост
Има и друга оптика 3-12, която също гледа и фърга на 150 м - само че иска специфичен монтаж и е с разстояние до окото 3-4 см само.
Имам я.MTC Viper Connect 3-12x32.Точно от peko я купих,отначало ми беше некомфортно с това очно разстояние,докато свикна.Перфектно гледа.Правил съм стрелби на 140 м и имаше коментари как ги правя с увеличение х12.Превъзходно гледа и скалата и е много добра за далечна стрелба-дотове с половинки.:cheers:
 
Последна промяна от модератор:

vasikata

Новодошъл
Случайно да имаш такава за продаване? Хареса ми с този размер ще стои идеално на булпап. От този търговец от линка ли си пазарувал, защото я има в още няколко продавача на различна цена, но предпочитам проверен пред по-евтин.
 

dberov

Редовен Потребител
С преден паралакс, за булпап кое му е хубавото. Ако излезе нещо да я кундиш за да избистиш образа, не ми се чини удобна.
 

peko

Редовен Потребител
ФТКС
Про този размер на оптиката, разстоянието до предния паралакс е дори по-удобно. Това не е дългуч за да се присягаш.
Това е линка, от който аз съм я поръчал, но дойде след 67 дена.
 
7

7842

Гост
Днес си поръчах авточасти втора употреба от автоморга.И бях много изненадан когато ми заявиха,че не искат да работят с Еконт.Казаха че ще ми ги изпратят с някакви куриери пак с наложен платеж.При въпроса какъв е проблема с Еконт ми отговориха че големите куриери са ги задължили когато има наложен платеж да изпращат в НАП копие с документа за сумата на продавача.От моргата ми казаха че техни колеги са получили от НАП писма с които ги канят да внесат 20% данък печалба върху сумите.Бат Бойко се канеше да удари и електронните сайтове за търговия и явно е вече в ход акцията.
 

pavloff

Редовен Потребител
ФТКС
ФТДМ
Ставката ДП е 10, а не 20 процента. ДП се внася след изтичане на календарната година при съпоставка на приходите и разходите и ако си на печалба внасяш данък. Текущо може да се внася само авансов ДП и то, ако предварително си го декларирал в НАП. Няма как да внасяш текущо ДП за всяка сделка. Така мисля аз, може и да греша.
 

kid

Редовен Потребител
ФТКС
Когато общата сума на наложените платежи надхвърли определена сума/ по спомен 3300лв. годишно/ По закон са длъжни да информират. Всички куриерски фирми, не само големите...
 

Termina4

Потребител
Да и данъка е 15% за физически лица... Имаха да ми връщат заем и човека ми го върна на няколко пъти чрез еконт Еми звънаха ми от нап че дължа 15% от парите които съм получил Историята е безкрайна и няма да ви занимавам, лошото е че ни смачкват нежно и с лекота...
 

Милко

Редовен Потребител
ФТКС
Лошото е че и ние имаме горчив спомен с това. Лошото е че и в нап не си вършат коректно и съвестно работата и макар че всяка година плащаме по 5 6 хил за данъци от пратки нещо явно им се струват малко и разследват дали нещо не сме декларираши по малко от 2016 до сега. Ходим до еконт за извлечения, ходим по банки за извлечения,ходим до нап да им носим че накрая да видим. Тъй че колегата е прав. Мачкат си ни без да се замислят дори. Това с интернет магазините също е вярно там им е по трудно обаче от еконт лесна работа директно им дават имена със суми.
 

barbaron

Редовен Потребител
Някой слагал ли е оптика discovery от HD серията на огнестрлно.
 

Niki

Редовен Потребител
Дайте идея за бързомерец,възможно най лек и компактен.Да оборудвам едно 2240 за стрелба до 20-25м.Предпочитам тоя плоският щото е по компактен,да е някоя реплика ,да не го мисля ,като го хвърлям под седалката
 

nikolai89

Редовен Потребител
Колеги, эа эануляване на оптика с огледало паралакса и вариото в какви положения трябваше да бъдат
 

llcoolj

Редовен Потребител
Аз моята оптика на Крала като я нулирвах с огледало, четох тази тема от форума, плюс жокер обади се на приятел :) : https://forum.airguns.bg/index.php?threads/Настройка-на-оптиката.6574/
"Друг "хитър" метод е , да се центрира с помощта на неподвижно огледало пред обектива , паралакс на безкрайност и минимум зуум и да се търси съвпадение на кръста със сянката му. Проблемът идва с това , че не на всяка оптика може да се открие сянката на кръста , а ако оптиката не може да фокусира на безкрайност , сянката ще има голямо отместване при поглед през окуляра."
Много добре е описано всичко!
 
Последна промяна:

Sen

Редовен Потребител
Колеги, эа эануляване на оптика с огледало паралакса и вариото в какви положения трябваше да бъдат
Паралакс на безкрайност, вариото е на най-малко увеличение. Понякога става по-лесно и по-ясно ако включиш подсветката на скалата, ако оптиката има такава.
 
Нагоре