ОПТИКИ - избор, монтажи и АКСЕСОАРИ към тях. Какви, откъде? Приспособления, прострелване, ремонти

didarai

Редовен Потребител
Значи....във Варна със сигурност имате пазар за турски, китайски, "маркови", български и сЕкви други стоки. Та на този пазар, между резачките за дърва, електрожените и часовниците има едни сандъци с много копчета по тях. Има малки - педя на две, по-големшки и съвсем сериозни - като за циганска сватба! Има по-сериозно изглеждащи, като за селско читалище и по-шаренки, светещи, мигащи, бляскащи.....Има с радио, с диск, с касета даже /викат им винтидж/, но повечето са с юесби или карта. Имат си караоке смесител, даже някои имат и за два микрофона, ниски, високи....пълни екстра. Мисля, че не се намират с вграден приемник за безжичен микрофон, но не съм сигурен. За сметка на това, безжични микрофони с приемници има навсякъде - там на сергиите или даже в Технополис или други Техно...нещо си . Комплектоваш си според нуждите, джоба и предпочитанията на клиентите и всички са доволни. Пробваш на място ....глей ся бате - стъпяш на копчето....и кеф! Око да види, ръка да пипне!
Знам какво е караоке колона и разбира се има с безжични микрофони в комплект . Интернет е пълен с модели :)
Питах за конкретен модел , ако някой си е купувал или се е интересувал подробно (т.е. чел ревюта ...примерно ) .
По принцип ...В.Търново ми е по-близо .. :)
 

t.marev

Редовен Потребител
Ревюта всички са чели....но понеже става дума за "тъпо и упорито теле", най- добре е проба на място. Хем телето ще се увери само, хем само то си знае "за кво му е туй нящу", хем като нагази в дълбокото, ще понаучи туй-онуй....Но ако става дума за сериозна работа, добре е да се консултира със специалист, истински не форумен, да се формулират изисквания и определят параметри, да се начертае работеща схема, да се конфигурира оптимално и да се намери кой да работи с нея. Бизнесът си е бизнес!

П.П. Мислех че си от Варна!
 

didarai

Редовен Потребител
Е горе споменах . Трябва за пиански песни . За тез пари кой знае кво не може се иска , ама и не трябва . Чак па специалисти ...нема нужда ;)
За проверката на място ....сигурно съм се сетил , но благодаря за съвета . :)
Питах тук именно заради голямото разнообразие на модели в нета ( а не на място ) и защото вярвам повече на хората във форума , отколкото на четене на характериските .
Благодаря за помощта :)
Със сигурност все ще се справя и сам . ;)
 

ivodoc

Модератор
Модераторски Екип
Определено, каквото и кароке до 300 лв. да купи, няма да остане очарован от микрофоните.
Хубав безжичен микрофон струва пари.
Ние купихме едно кароке за 300 лв. Внучката ходеше с един дезодорант из къщи и пееше.
На един рожден ден пя с микрофон.
В момента, в който и купихме обаче, загуби интерес. Качеството на микрофоните е отвратително.
Купих един с кабел за 40 лв, който е на светлинни години от безжичните по качество на звука и е прекрасен за тези пари.
Така че пробвай, за да не останеш разочарован, ама и аз не мога да съм ти критерий за качество на микрофон, защото на "пияниците", пък и на публиката, може по да им хареса, ако не чуват грачещият "певец" чак толкова добре.
Работил съм с истински Shure 515 и 588 SB с пулт Kenneth и по времето, когато това се случваше, всички музиканти ползваха такива. Предимно 588 SB. 515 e DJ-ски, предимно за говор. И двата модела са насочени. Сега не са вече толкова скъпи. Китайците продават реплики на 588, но и при тях има ментета на ментетата. Shure имат производство и в Мексико и качеството също е отлично.
 

DGman

Редовен Потребител
Реших да си направя печат с картинка на мишена
Дайте схема с размери и предложения
За стрелба на 50-70 метра
 

sts1969

Редовен Потребител
Реших да си направя печат с картинка на мишена
Дайте схема с размери и предложения
За стрелба на 50-70 метра
Имаше много качени образци за разпечатване, не съм сигурен точно къде...потърси в темата за мишените.
 

Павел Петров

Потребител
Извинявам се предварително за въпроса, просто не намерих отговор, а и незнам точно какво да търся. Трябват ми шепа от тези елементи където са на връзката, искам да са толкова красиви като това на снимката и да са от неръждавейка. Може и на лично, линк, име на магазин, каквото и да е. Благодаря
 

Attachments

  • IMG_20190115_073137.jpg
    IMG_20190115_073137.jpg
    244.6 KB · Прегледи: 103
  • IMG_20190115_073130.jpg
    IMG_20190115_073130.jpg
    266.2 KB · Прегледи: 98
  • IMG_20190115_073124.jpg
    IMG_20190115_073124.jpg
    265.5 KB · Прегледи: 99

sa6o

Потребител
пи4 ако си от шумен ще те пратя в то4ния магазин ако ли не тьрси в магазините за елементи за мартеници мисля около 75 за лев
 

petkof

Редовен Потребител
В момента по Wild HD започна предаване с Джим Чапман от серията Американ аиргънер за лов с въздушна пушка на........мечки! :eek:
 
7

7842

Гост
В момента по Wild HD започна предаване с Джим Чапман от серията Американ аиргънер за лов с въздушна пушка на........мечки! :eek:
Зависи от пушката.Виж клипове в Тубата на Epox Badger .40,стреля с проектили 11 гр,500 J.Ако я има в БГ ще си я купя,но само в САЩ.Само 850$.
 

didarai

Редовен Потребител
И да се отчета на финала де , може да е полезно на някой .
След ровене , четене и слушане лайф , в крайна сметка се оказа , че сред голямото многообразие но нейм колони , се открояват няколко китайски марки . Тъндър , МБА и Зефир . Ценита варират и трябва да се търси .
Качеството на звука :
Слушах 12-ка тъндър и беше добро .
Слушах и 12 МБА и също беше добра , но не колкото тъндъра .
(Това на фона на цената им от около 240 лв )
Слушах и някаква друга брандирана 12-ка за 300 лв и беше с чувствително по-качествен звук , но не и запомних бранда . За първи път го чувах .
По принцип 12-ките вървяха със около 100 вата РМС , а 15-ките със 150 , независимо кво пише отзад (от 300 до 1500 :D:D)
В крайна сметка взех 15 Зефир

res_d7d4912a66421682ea68405fa9233cae_450x450_a12p.jpg

https://www.emag.bg/karaoke-tonkolo...SA67eSAOTvliFgxJu6LMKLyICbRSzJAhoC5hcQAvD_BwE
защото я намерих близо 100 лв . надолу от повечето места на които се предлагаше . Моделът също беше и с най-силната батерия , както и с 24м . гаранция , което си е рядкост . Обикновено масово вървят с 6-12 м гаранция (но нейм колоните).
Зефира и Тъндъра , са с управления отпред и отгоре , което е удобство . Зефира който е в мен , може да прави и запис върху флашка .
Има доста силен звук . Не е кой знае какво както качество . Високите са доста силни . Басът е някак странен . Хем силен и "друса" пода , хем някак "постен" стои . Като се намалят високите , е по-добре , но пък от тях зависи значително силата на звука .
При ползването на микрофоните , звука на песента автоматично се намаява , което мен не ме кефи .
Има радио , без антена , но от 25-6 станции , поне 18 се хващат чисто .
Има още един модел , разликата в името на който е само една буква "Р" . До колкото видях , освен близо 100 лв . разлика в цената , ЗП-модела е 9 кг , а този който взех е 20 кг . Предполагам , има защо .
https://www.emag.bg/prenosima-karao...xk-4oivymrz0fs-C.c17_a189.S.VP_AP_CMD-09edro8
Книжката е ....колкото да я има и дори не е коректна (относно зареждането ) и тук ми дойде един проблем . Има некъв бутон OK PRI който само е отбелязан и не е обяснено за какво е . Гуглето също не знае .
Някаква идея ? ???e962af7df1950c5d67a0859eaeb967e7.jpg

.......................
ПП
Бутонът се оказа за караокето . При изключването му , звукът от песента и микрофона се смесват с еднаква сила , без да се намалява силата на фона .
 
Последна промяна:

roskokn

Потребител
Колеги може ли малко помощ....досега не съм ползвал оптики с варио,само фиксирани с различни увеличения.Даите ми мнение кое според вас е по добрия вариант...липърс или Дискавъри...за толкова е бюджета.Говориме за оптики със сравними параметри примерно 6х24. Страничен Паракас 30мм. тубос.Питанката ми е по скоро за чистотата на образа предимно на големи увеличения.
 

jorko_bg

Новодошъл
здравейте, изчетах почти цялата тема, но все още се колебая. От прочетеното разбрах че bushnell 3-9x32 e по-добра от леаперс. Намерих в продавалника едни оптика на bushnell 3-9x40 с подсветка за 50 лева, което ми се вижда много съмнително :D може ли и вашето мнение в ценови диапазон до 150-180 лева за оптика на пушка gamo shadow igt 5.5 (газово бутало).
 

xpresident

Редовен Потребител
От прочетеното разбрах че bushnell 3-9x32 e по-добра от леаперс.
Продължавай да четеш. Бушнел е много по-добър от Липърс, ако е оригинален, японски. За тези пари само Липърс може да намериш който горе-долу бива.
 

roskokn

Потребител
Колега забрави за този бушнел от 50лв...преди време подлъгах един приятел да си купи пушка заради оптиката...подобен бушнел.Знам че бушнел са хубави оптики само че оригиналните......250лв нагоре,зависи откъде я вземеш.Тези бушнел под 100лв е трагедия...нито увеличението е реално нито държи прострелка.Липърса е в пъти по добър вариант от псевдобушнела.
 

dreamdreamt

Потребител
здравейте, изчетах почти цялата тема, но все още се колебая. От прочетеното разбрах че bushnell 3-9x32 e по-добра от леаперс. Намерих в продавалника едни оптика на bushnell 3-9x40 с подсветка за 50 лева, което ми се вижда много съмнително :D може ли и вашето мнение в ценови диапазон до 150-180 лева за оптика на пушка gamo shadow igt 5.5 (газово бутало).
Здрасти колега, само да кажа и аз моя опит от сменянето на оптики - не искам да чуя повече за UTG (Leapers), защото може би тези, които се продават тук въобще не са оригинални и няма такива боклуци - моята беше фиксирана 10х , стъклата бяха супер долнопробни, страшна дисперсия и мазане - струваше ако не се лъжа 385 лв, Konus-ът за 120 лв. гледаше в пъти по-добре. Сега съм с Discovery 6-24 и е доста добре, тествана е и на огнестрелна пушка и държи прострелка. Сега.... един приятел си взе от тези Vortex Viper 6-24 MRAD и сега чака и да му докарат и IOR Crusader 5.8-40x56 FFP 40mm , та ще ми е интересно да погледна и през него. Чудеше се между IOR-a , Vortex Razor или Kahles. Но вече измеренията тук са други.
 
Последна промяна:

roskokn

Потребител
Аз имам 2липърса и са с много добър образ...
Единия е от Русия другия от Бг.Скоро гледах в един магазин през един варио липърс .......почти трагедия.Така че маи при липърсите всичко е до партида.
 
7

7842

Гост
Извинявай колега,но тази оптика струва 3000-5000 лв,зависи от модела.Той е гледал оптика за 50 лв,вероятно пушката му е 700-800 лв-да ме извинява защото не зная каква е пушката му,а ти между какви шамари го вкарваш...........
 
Нагоре