РИБОЛОВ - МОЯТА Е ПО-ГОЛЯМА...

st_beer

Редовен Потребител
Ловя ги от каяка на джиг ама не точно на стандартен монтаж. Ловя на така наречения каролински монтаж. Освен ,че на куката слагам силикони в някои случаи слагам на мястото на силикона жива стръв. Прекрасно работи и дава резултати винаги. Ето видео за тези ,които имат интерес.
 

st_beer

Редовен Потребител
Днес направихме един прекрасен риболов. Имах над 20 хванати бели риби и един трофеен костур. Всички риби бяха върнати обратно във водоема с изключение на тези ,които взех за тигана. Такъв кеф скоро не си бях правил. Почти нямаше проводка без удър


 

Бочко

Редовен Потребител
ФТКС
Браво, Миро!
Сулките заслужават да пораснат по-големи и да се върнеш другата година за тях. Костура е прекрасет и вероятно най-вкусната сладководна риба според мен.
 

ivodoc

Модератор
Модераторски Екип
Така, като гледам отстрани и на мен ми се струва жестоко и бих искал да го пусна, ама не съм го хванал аз.
Дори и аз да съм го хванал, пред мен пак ще застане дилемата : дали аз да прибера едни две хилки, или да се откажа от тях и утре някой друг да си ги прибере, без угризения на съвестта. Все пак, това са рибари и работата им е да ловят риба и да я продават.
Според мен, крайна фаза на жестокост е, когато заколиш агънцето, на което няколко месеца си се радвал, обичал си го, прегръщал и целувал си го и въпреки това, на Гергьовден му резваш главата.
Така, по силата на съжалението, трябва да плачем за всяка мръвка, която купуваме от магазина, защото, видиш ли, всичко е било едно живо същество, на което е отнет живота, за да се нахраним. Жестоко е но ... c'est la vie.
 

st_beer

Редовен Потребител
Тая платика освен за правене на кеф за друго не става. Всъщност става за консерви ,но на мен не ми се занимава. За тигана си отделяме едни други рибки ,които ги има само на тази река. Казват се мандренска брияна. Прилича доста на уклей ,но е съвсем друга риба.
 

Attachments

  • IMG_20190204_144652.jpg
    IMG_20190204_144652.jpg
    585.3 KB · Прегледи: 58
Нагоре