WEIHRAUCH

xpresident

Редовен Потребител
IMG_20181104_085434.jpg
Представям новия тунинг на HW97k, който измислихме с колегата pellet. Премахнато е челното уплътнение на цилиндъра към цевта и е заместено с О-пръстен, уплътняващ странично.
Добавен е и полимерен демпфер между цилиндъра и цевната кутия. Целта е по-консистентна POI при температурни разлики.
За сега пушката показа отлични резултати пред хроното и на листа, но трябва тестване в реални условия на ФТ трасе, за да сме сигурни в резултата.
P.S. Стругарската работа е перфектно изпълнена от Dominus.
 

Кирил_K

Новодошъл
Здравейте колеги! Днес измерих началната скорост на HW 97KT, 4,5 както писах по-горе пушката е на 2 год. и има 10000 изстрела. Направи средна скорост от 156 м/с с JSB EXACT HEAVY 0,67 гр. или около 8,1 J. Точно с 50 % е намаляла началната скорост. Интересното е че разликата в изстрелите беше +– 1 м/с. Явно ще трябва нова пружина , а и трябва да се прави стенд за смяната.
 

luft9waffe

Редовен Потребител
Може да не е само пружина.Смени маншет и другите уплътнения.Не съм сигурен,че стенд ще ти трябва.Може да се справиш и без него.
 

xpresident

Редовен Потребител
Стреляй с по-леки чашки и ще отиде на десет джаула, с тези както ти писах вече отката е твърде голям, а мощността по-малка. Според мен също ще иска нов маншет.
Стенд не ти трябва, 16j пружината се свива на ръка.
 

Dominus

Редовен Потребител
Ако си фен-експериментатор бих ти предложа да ти направя уретанов маншет напълно безплатно. Интересно ми е да направим някакво сравнение с оригиналния. Материала е изключително здрав и издържлив на триене.
 

Кирил_K

Новодошъл
Да , първо ще мина на 0,510. Впрочем , колега xpresident аз съм от Търговище и много често пътувам до Варна, ще ми бъде приятно да се видим, ако и ти желаеш, по горе съм написал телефона си. Благодаря на колегата Dominus , ще помисля сериозно по въпроса. Сега остава да избера качествена пружина, ако някои има предложения ще съм благодарен.
 

xpresident

Редовен Потребител
Сега остава да избера качествена пружина, ако някои има предложения ще съм благодарен.
v-mach пружина и маншет е скъпия вариант, стотина евра + доставката. Към 30 евро излиза оригиналния комплект, който според мен върши същата работа, стига да не те дразни звънтенето при изстрел.
 
Последна промяна:

Кирил_K

Новодошъл
Смятам да купя от SwS пружина EXFED-HW-01 16 j , но не виждам само маншет отделно да продават. От къде може да се купи оригиналния комплект?
 

Кирил_K

Новодошъл
Току що сина ми намери пружината за 138 злоти в Полша , това е с около 2 евро по-скъпо от Германия (29,95 Е). Той живее във Варшава и ще я поръчам от там. Остана да намеря и маншета. Всъщност цените нямат много разлика.
 

soundmax

Редовен Потребител
ФТКС
Ако смятате да поръчвате обадете ми се и аз има какво да си взема.
Сега относно спада на скоростите освен износен маншет при мен на Армса се получава и нещо друго което също влияе. След повечко стрелба се натрупва олово около челното уплътнение на цевта както и върху него може да попадне, и скоростта хем пада пък и няма смисъл да обяснявам, че и почва да разсейва. Това се дължи на плитката входна фаска, което не знам при HW97 наблюдава ли се подобно нещо, и добре ли потъва чашката като се слага в цевта.
 

Hidden

Редовен Потребител
В поръчка и аз бих участвал - ще съм благодарян ако ме имате предвид и ми пишете.
 

Dominus

Редовен Потребител
Имам предвид филамент TPU (термо пластичен уретан) за 3Д принтиране.
Бях направил една гривничка с диаметър 40мм, дебелина 1,1мм и височина 8-10мм.
Давах я доста мераклии да я скъсат. Като я видеха всички се засилваха с голям мерак, щото изглежда хилава и после следваше един учуден поглед и изненада.
Материала наистина е много добър.
 

Кирил_K

Новодошъл
Днес извадих данните на 16 и 20 Дж пружини ТИТАН, втората е с 2,5 см. по-дълга. Реших първо да срежа 20 Дж. си пружина , тя е на 100-200 изстрела. Не ми е ясно само как да оформя срязания край. Ако нищо не се получи тогава ще поръчваме.
 

ivodianov1992

Потребител
Днес ми пристигна HW80 в 4.5мм. Направих няколко проби на 15-20м. на механични мерни прибори и се представи доста добре за моите изисквания. Прави група малко по - малка от монета 20ст. Използвах JSB Diabolo Exact Heavy. Тези дни ще пробвам и с други по - леки чашки.
 
Нагоре