Недоволни или измамени

scandalo

Редовен Потребител
ФТКС
Аз като един от най-младите ще си позволя и аз една констатация само. Не може да поемеш отговорност пред колега, да му изчезнат пушките за 2000лв сигурно и да кажеш извинявай. Несериозно е и не е мъжко. Дори да не си направил някаква врътка и да е истина всичко, ще си мъж и ще си възстановиш сумата пари на човека. От тази история си вадя изводите, че всичко др написано от другите колеги си е чиста истина.
 

kiborga

Потребител
Аз казах, както са били нещата при мен,и че Анди решил да си ги изопачи по неговия си начин ,това говори още по зле за самия него.Това за мен лично е човек без грам и капка съвест,много колеги от форума който са знайни и хора с възпитание и тях ги оправи набързо, ама нормално трябва да се защитава, че да продължава да си вади прехраната с парите от неговите колеги.Това беше от мен по темата...!!!
 

staif

Редовен Потребител
Аз като един от най-младите ще си позволя и аз една констатация само. Не може да поемеш отговорност пред колега, да му изчезнат пушките за 2000лв сигурно и да кажеш извинявай. Несериозно е и не е мъжко. Дори да не си направил някаква врътка и да е истина всичко, ще си мъж и ще си възстановиш сумата пари на човека. От тази история си вадя изводите, че всичко др написано от другите колеги си е чиста истина.



сори колега.. написах го а цел да престанем с кавгите ама явно не съм се изказал правилно или съм бил криво разбран (без лоши мисли)
 
Последна промяна:

oblaka

Редовен Потребител
ФТКС
Хайде поредния заядливец станал накриво. Заключете я тая тема за известно време. То се обърна на битак. Всеки плюе кои си иска и как му е удобно. Криво нибе днес чакай да захапя някой. Спрете се де.
 

soundmax

Редовен Потребител
ФТКС
и ти ли.. и на тебе ли ти се пише много в темата(при условие че туй което е написано вече го четем няколко пъти ) ? ай като си най млад тогава- напиши нещо по значимо из темите във форума вместо тук че да се накефим и ние по старите
Ами той е писал бе колега, и то даже доста преди тебе в тоя форум много полезна информация и е помогнал на голяма част от колегите с неща които няма кой друг да ги направи! Или прочете, че бил млад и айде да го нахраним щото си е позволил да пише след теб и поста който направи да се спрем, и е редно наистина да го направим, но трябва и да спрем да се заяждаме на посоки. Отделно Скандало това му е единственият пост в темата за разлика от много други хора.
Спирам се вече и аз.
 

andi

Редовен Потребител
Анди, имаш една огромна грешка и тя е, че след кражбата на пушките поне да бяхте писали във форума за съдействие. Това щеше да е някакво доказателство, извинение или подобно.
Огромната ми грешка беше когато оставих за първи и последен път колата за малко без надзор . В рамките на около 40-45 мин , 3 или 4 пъти отивах до входа за да я погледна . Не е било по хронометър , но наистина имаше поне 2 периода по 10-15 мин без директен надзор. Беше на паркинг , на супер оживено място . Но щом е станала белята , явно това не е имало значение .
После няма как да пиша тук и да искам съдействие , защото тогава не знаех точния модел на едната и серийните номера на двете (имах само номерата на 2 те пратки - на кашоните) .
И тогава и сега бях помолен да не коментирам случката от човека пред който съм виновен .
Ние между нас сме се разбрали още тогава . Имате неговото мнение , имате моето - нямаме разминаване в това което сме написали .
Обявени са в полицията , и в момента вървят необходимите процедури.
 

cdman

Администратор
Заключвам темата , и като ми остане повече време ще изтрия всичко което няма отношение по въпроса. Факт е че такава тема не помага на никой освен да се чешат езици.
 

Gadnqra

Редовен Потребител
Здравейте, колеги. И аз днес искам да се включа в тази тема, заради добре познат колега от форума. Казва се Янко, никът му е cilindura. Дълго време с въпросният колега се уважавахме, или аз така съм си мислил. Дълго време сме си звънели да си обменяме опит и да си говорим за тунинг на пушки. Много пъти, когато са ми звъняли колеги и съм нямал възможност да поема пушките им, аз съм ги изпращал при този "колега" да се заеме с тях. Когато са ме питали за работата му, съм казвал, че е на нужното ниво и ще направи всичко каквото трябва. Въпреки това, въпросният колега не е спирал да ме плюе пред всеки новодошъл, свързал се с него за поправка или тунинг на пушка. Всички от форума знаят, че аз и Янко тунинговаме Суматри. От там идва и проблемът, аз му преча да упражнява дейността си и да въргаля хората с ненужно високи суми, тъй като аз взимам за въпросния тунинг много по-малко пари и работя много по-бързо. За качеството на работата си аз няма да говоря - нека това да направят колегите - ако има недоволни, моля да пишат тук. Пиша всичко това тук, защото чашата преля и непрекъснато приятели и колеги ми казват какви неща говори този "майстор" зад гърба ми. Стигна се дори дотам, да кара човек, който си няма хабер от нищо, свързано с пневматиката да пише простотии в темата за Суматра. Пиша това, без никакви притеснения, защото предпочитам да го кажа в очите, а не зад гърба. Нито в спорта, нито в живота съм бил мишкар и не мога да го премълча, нито да обсъждам въпросния човек тихомълком. Правил съм грешки в работата си, което мисля, че е естествено и нормално и го признавам, но никога няма да направя грешката да съм курва или интригант. Затова предпочетох да ти отговоря тук, Янко. Пред целия форум. Написах ти го на лични, пиша ти го и тук - бъди мъж и пич. Не допускай повече такива работи. Хората не са агнета и кокошки - могат и сами да преценяват на кого работата колко струва. Един ден тия хора са неуки в пневматиката, а на следващия са вече знаещи и разбират кое как е. Пиша тези неща единствено и само за новите потребители, които не са наясно с материята и хората в този форум. Старите се знаем, Янко.
 
Последна промяна:

lynx

Редовен Потребител
А пък аз дълго време ти се чудех, как не иска да ти светне лампичката ;):no:
Но по-добре късно, отколкото никога.
Не искам да взимам отношение в спора, въпреки че и аз сърбах една попара само заради същата чест и слава.
 

Gadnqra

Редовен Потребител
Рачо, лампичката ми светна, но не исках да говоря за това. Беше ми обидно, но мислех, че ще се спре с тия неща. Вместо това този "колега" мина всякакви граници и започна да ме плюе пред колеги, които после ми казват - това е още по-обидно и жалко. Мъже сме все пак. Изобщо не исках да пиша тук, но това се случва от много време и аз съм длъжен да се защитя. Не пред вас, а пред новите колеги във форума - те все пак още не знаят кой какъв е. Не искам да коментирам работата му, но тя не е по-добра от моята с нищо. Нито пък е такава, каквато я описва на някои нови колеги - с винтоверта и чука. Няма нищо вярно и в това, че не си изпипвам детайлите. Единственият проблем е, че доста хора идват и при мен и това явно му обърква плановете за печалба. Той тунингът е един. Накрая пушката си казва дали е направен както трябва. Взимам по-малко пари не за да му преча, а защото на толкова оценявам тази работа и защото това не желая да ми е основен доход. Проблемът идва, когато нов колега, който не разбира ме попита за работата на Янко. Аз му казвам: да, ще ти я свърши по същия начин както и аз. Ок, до тук добре, но Янко не прави така, когато него го попитат за мен - Янко казва: недей, ще ти осере пушката. Разправял на колеги, колко пушки, след като са били при мен, след това отивали при него, за да ми оправял работата. Това не е вярно, но аз си мълчах и оставях работата ми да говори. Няколко колеги ми казаха, че не желаят това да продължава, а и аз не се притеснявам да говоря в очите на хората.
 
Последна промяна:

Dominus

Редовен Потребител
Не ви разбирам драмите на вас младите. По мой адрес са плюли толкова хора и въпреки всичко продължават да ми търсят услугите и хич не си го слагам на душата. Въпреки всичко аз продължавам да им изпълнявам поръчките. Просто вече умножавам всичко по pi. Те продължават да си плюят аз аз да си смятам и така. На някои не върща никакви услуги и ми търсят обяснение. Пращам ги да пътуват, а те си продължават с плюенето и кервана пак си върви.
Не ви разбирам драмите. Чуйте се по телефона като мъже. Теглете си по една майна и зарежете обществените циркове. Никой няма да излезе по-мъж от ситуацията.
 

cilindura

Редовен Потребител
Здравейте, колеги! Втрещен съм от написаното от "колегата" Гадняра.
Въргалял съм хората с големи суми. Вероятно този "колега" се подразни от една доста отдавнашна публикация за негов "тунинг" на Суматра. Този така наречен тунинг от него се състоеше в следното: претриване с шкурка на клапанната камера от 8 мм на 9,12 мм и разпробиването на оригиналния трансферпорт от 5 мм на 5,7 мм. (всичко това съм го записал прилежно в тефтер). Целият този "тунинг" беше съпроводен с грозна заварка, прикриваща осраното клапанно тяло, разпробито в областта на първия крепежен болт. За цялата тази "огромна" манипулация , "колегата" Гадняра беше взел на момчето 250 лв. Този същият - Гадняра, дори не си беше направил труда ( може би поради незнание или невежество) да направи на момчето нов боен клапан.
В какво се състои моят тунинг : 1. Направа на нов заряден клапан, състоящ се от клапан, пружина и капачка. 2. Изработка на нов боен клапан. 3. Изработка на нов трансферпорт с определена конфигурация. 4. Промяна на сечението на клапанната камера.5. Изработка на нова дроселираща капачка на клапанното тяло от дуралуминий.6. Направа на нов буфер на регулиращата гайка. 7. Направа на нова дулна фаска. 8. Обработка на входа на цевта с цел приемане на проектила без неговата последваща деформация. 9. Зачистване на заосенъците на фрезовите отвори в областта на работния участък на ударника. И цялата тази "скромна" работа съм я оценил на 300 лв. срещу 250 лв. за разширен трансферпорт и прешкурена клапанна камера при Гадняра.
Така че всеки да си направи извод кой кого търкаля в цената.
Направил съм около 5000 снимки на тунинги , направени от мен, като подробно съм заснел детайлите, собственоръчно направени от мен. Така че съм готов да ги публикувам и сравним моята работа с тази на Гадняра.
Думата "плюене" въобще не ми харесва и тя не е в моя речник. Много хора са ме питали за тунинга на Гадняра. И естествено, казвам им това, което съм видял. Това не е плюене, а изнасяне на факти.
Тунинг не правя от около 2 години. Работя единствено за себе си и за двама-трима приятели. Така че не виждам каква конкуренция може да бъде за мен Гадняра. Готов съм да се "състезавам" с въпросния Гадняр на която и да е металорежеща машина при изработката на определен детайл. И на 100 % гарантирам, че след 40-годишния си стаж в тази област, ще го победя и с вързани очи.
Относно качеството на моята работа съм готов да се съревновавам с когото и да било, камо ли с Гадняра.
Тук Гадняра намесва колегата Пчеларя, като го изкарва абсолютно невеж в областта на пневматиката. Да, ама - не. Същият този Пчелар работи на три типа металорежещи машини. И това че много рядко участва във форума, не значи , че няма хабер от материята. Той е конструктор на един от първите редуктори за въздушна пушка в България. И има още десетки разработки на клапанни тела и конфигурации бойни клапани, за които Гадняра не е и сънувал. Жалко че занимаваме колегите с: една жена каза....
Аз "колегата" Гадняра не го познавам лично. Когато му е трябвало нещо, той ме е питал по телефона и съм му обяснявал. Очи в очи не сме се виждали никога. Така че, Гадняр, можеше преди да направиш тази просташка публикация - да ми звъннеш. И на твое място, защото съм културен човек, бих заменил думата "лайна" с "фекалии". Защото, който хвърля лайна, рано или късно - те падат на гърба му.
 

Bay Mitko

Редовен Потребител
За Янко/Цилиндъра/, мога да кажа че тунинговането на пушки е хоби, а не бизнес, а тунингованите от него Суматри в последните 2 години доколкото знам,не са много!

Така, че няма война за територии!

Основният му "бизнес" е реставрация на археологически и музейни ценности и експонати от национално значение! Не пушки!

Поради тази причина наистина бави работата по пушките, но си струва чакането.

На мен ми е тунинговал една Суматра и стана перфектна, но тази пушка не ми допадна като избор на модел и се разделих с нея!

За мен и хората които го познават лично , е уникален с това, че със силно нарушено зрение, на практика само с периферно, без централно, прави неща които и хора с 4 очи не могат да направят! Имам доста пушки не точно тунинговани, но "коригирани" от него и винаги съм се изумявал от старанието и възможностите му! Като колекционер на пушки, мога да кажа, че ми изпипва антиките до последния детайл, сега не съм готов но бих пуснал снимки на "пипнати" с мерак пушки!

За "Гадняра" - също Респект! Чел съм от него и за него, нямам никакви лични впечатления, но много прибързано и емоционално обвини Янко в предполагаеми некоректни действия, което не биваше!

Някой те е подвел колега с това, че бизнеса на Янко е тунинговане на Суматри! Да, те са му слабост но нищо повече.

В предната чест на темата за Некоректни или измамени, съм писал неща за Анди, но и съм говорил с него, не съм го стрелял "от упор", той знае, и едва ли ще ме обвини в некоректност!

Така, че, имате си телефоните, чуйте се и се и после се пишете във форума, макар, че вече пуснахте духа от бутилката!
 

gary m

Редовен Потребител
Switch on google translate.;)

Yanko and Nicolai, this winter we want harmony not conflict. Sometimes flippant comments come back distorted or twisted.:(
My mind is often crippled by what others have allegedly said about me, but never to my face. Life goes on.:eek:

A proposal, totally at my expence. I have 2 rifles that need tuning. Evanix AR6 hunting master and a Daystate Huntsman Regal. Both 5.5 calibre. Who wants what first? Who is the master. Who calls names. Who spits the dummy?

Who wants to have a bulgarian "tune off" viewed on the world forums? Let us be men amongst men. Not just gossips.

Nicholai, you started first. Heads or tales?
 

Gadnqra

Редовен Потребител
"Някой те е подвел колега с това, че бизнеса на Янко е тунинговане на Суматри! Да, те са му слабост но нищо повече." За съжаление никой не ме е подвел нищо, бате Митко. Нито ме интересува бизнесът на Янко, нито моят бизнес е да тунинговам въздушно оръжие. Който ме познава, знае с какво се занимавам и с какво разполагам. При положение, че щом имам пушки и оптики за над 15 000 лв, вероятно не умирам от глад. Всичко, което написах е наблюдавано от много време от мен и мои колеги - над 10. Просто сега чашата преля, когато поредният колега ми се обади и ми каза какво му е говорено по мой адрес. Аз съм човек, който е възпитаван да говори в очите и открито, а не зад гърба. Ако това не харесва на някой - това си е негов проблем. Янко, нямам намерение да правя някаква дискусия с теб в тази тема, защото всичките ти простотии и измишльотини са изяснени по-назад в темата за въпросната пушка от Петьо Стоянов. Отговорено е в детайли за въпросния тунинг и всичките ти твърдения около него. Който има нерви да чете по-назад в темата. Моята цел е единствено да ти отговоря в очите и новите колеги да знаят с кого си имат работа, а не да споря с теб, Янко. Тази просташка публикация я правя след просташките ти изказвания пред много хора, които още не са ти сърбали попарата, Янко. Лайната ги хвърля ти, в продължение на много време и сега е ред да падат на твоя гръб. Защото когато мен са ме питали хора, как да оправят твои грешки, аз не съм те плюл Янко, а съм им помагал даже от разстояние и съм ги оставял сами да си вадят изводите. Дори и наскоро имаше пресен пример, но ако колегата иска, нека той да си реши дали да се включи. Въпросния тунинг, който описваш го правя и аз и съм го правил пред колеги, така че и аз като теб имам стотици снимки и съм ги качвал в темите и съм ги пращал на всеки, на когото съм правил пушка. Ти, ако имаше малко от това ниво, което искаш да кажеш, че държиш, нямаше да твърдиш, че съм стъргал даден детайл с шкурка от 8 мм до 9.12, защото се излагаш. Точно за въпросната пушка е направено всичко, което описваш в "твоя" тунинг и то пред свидетел - собственика на пушката. Той - Петьо Стоянов го описа в темата достатъчно ясно. Тогава нямаше доблестта да ме оплюеш открито, а използва друг човек-ортакът ти , с който заедно изработвате и продавате проектилите за Суматрите - Пчеларя. Единственото, за което се чувствам виновен е, че насочих Петьо Стоянов към теб, защото ти имах доверие и смятах, че ще му направиш хубав клапан, след като той изтърва 300 бара в пушката и премаза своя клапан. На теб не ти беше достатъчно да му вземеш пари за клапан, а реши да му обясниш как нищо не е направено по пушката и как ти ще оправиш нещата. Петьо ако желае също може да се включи. Приключвам разговора с теб, Янко и ти казвам и сега - бъди мъжкар и пич. Не на думи, а на дела.
 

supervizor

Потребител
Сменил съм две Суматри, което за някои колеги е малко. Първата я продадох,понеже бях още на първа страница относно пневматичните пушки, и до ден днешен много съжалявам! Продадох я защото ми се струваше голяма. Двете ми пушки ходиха на гости в дома на Янко.След това абсолютно задължително! всяко мое ново желязо минава през него/до сега около 5-6 бр /,защото знам какво получавам след това! Ами какво да кажа- нямам думи! Човекът за мен е ФАКИР в тая област! Нищо лично към Гадняра,не съм му ползвал услугите в областта на тунинговането. Но каквото и да съм пращал на cilindura, всичко се е връщало превъзходно. Всичко качествено струва пари и труда трябва да се отплаща! Има доста колеги във форума,които са ми помагали и ще прозвучи като клише- "не искам да споменавам имена,защото може да забравя някой!" Но е така! Затова заставам зад Янко и качественият му труд!
 
Нагоре