ОПТИКИ - избор, монтажи и АКСЕСОАРИ към тях. Какви, откъде? Приспособления, прострелване, ремонти

lynx

Редовен Потребител
Препаралаксирай го и ще върши горе-долу някаква работа за ФТ.
В заводски вид е мъка над 40 метра да мериш с такава оптика.
 

didarai

Редовен Потребител
Препаралаксиран е . То и като нов толкова работа вършеше , ама внушението е страшна сила . :D
Може би искаш да кажеш да се измести "сигурното" мерене в големите метри , но ..... тогава малките отиват на кино . Бях го нагласил да "хваща" от 10 до 50 м , но 40 от 45 и 45 от 50 трудно се отличават .
 

Hidden

Редовен Потребител
Имам въпрос към колегите от София. Някой слагал ли е скоро решетки на прозорец? Търся човек за такава работа.
 

lynx

Редовен Потребител
Аз съм слагал преди няколко години.
Бих ти препоръчал да сложиш стоманени охранителни ролетки/решетки, предимствата пред стационарната решетка са наистина много.
http://saav.bg/galeria-ohranitelni-roletki/
Вярно е, че цените са различни но според мен си заслужава.
 

Hidden

Редовен Потребител
Moже да кажеш кои техни плюсове те накараха да ги избереш? И стационарните не са ли по-сигурни?
 

lynx

Редовен Потребител
Принципно стационарните би трябвало да са по-сигурни, но ти знаеш как ги монтират у нас :rolleyes:
Забиват 4 пръчици в стената и заваряват решетката за тях.
А айдуците съответно си носят ножица за арматура, тихичко подстригват 4-те пръчици и решетката се демонтира за 2 секунди.
Когато живееш зад стационарни решетки, чувството за затвор не е много приятно :)
В България ние, гражданите, живеем зад решетки, а крадците не! :D
Охранителните стоманени ролетки имат най-различни варианти, както на дизайн, така и за механизмите.
Преодолимо препятствие са, но се вдига много шум при разбиването им и затова айдуците ги избягват...
Може да изброявам още много неща, но ще стане цял ферман :D
 

anibis

Редовен Потребител
В Провадия имате дистрибутор на щил и хускварна. Погледни им сгъваемите триончета; по спомен струваха макс 40 лв., и повярвай ми режат доста добре.
п.п.
като видиш бош със зелен цвят - плюй и бегай!
Наистина колега,не съм в час кой цвят на"BOSH"трябва да гледам на инструменти,дрелка ъглошлайф, и др. да са оригинални?
Благодаря ти!
 
Последна промяна:

Venco

Редовен Потребител
Ами честно казано има го и това, как го употребяваш и поддържаш инструмента...Аз имам зелен перфоратор Бош от 2007 г.,преди се занимавах с ремонти и доста работа е свършил, но го почиствам(на компресор с въздух) и смазвам редовно, дори и сега когато не го ползвам толкова много. Иначе наистина синята серия се води по-добрата, съответно и по-скъпа, но аз съм доволен и от зелената :) В едната фирма работихме с Хилти, перфоратори, винтоверти и т.н., дори и свредлата...супер машинки са, но и цената е супер...та и Боша, не е зле, за парите си :)
 

sts1969

Редовен Потребител
Уж зеления- хоби, а синия е за професионална употреба.
Не е "уж"... синият Бош струва 3 пъти повече от зеления, и има защо. В завода ни се ползва от сутрин до вечер само син Бош, никога не съм виждал зелен. ;) Лично аз предпочитам нашето Спарки. :cheers:
 

ilko_dim

Потребител
Много зависи какво ще се пробива и с какъв диаметър свредло. За профи перфоратори за мен са Хилти, Макита, Бош . Работил съм много и с всички, като Хилти пробива с най-голяма лекота и бързина. Макита също е добра, но да не попада в неподходящи ръце. За домашни работи всеки перфоратор извън горните може да свърши работа, само усилието на работещия ще е повечко... :D:cheers:
 

The_Incredible

Потребител
Скромния опит, който имам с машините мога да кажа че по горе изброените нямат нищо общо с това което са били до преди 10г. В момента не се робува на марка а на цена,характеристики и добър, бърз и дълъг гаранционен сервиз! И въпреки всичко за каквато и да било машина бих заложил на DeWalt!
 

ilko_dim

Потребител
Всеки има право на избор. И качеството наистина не е същото, но това се отнася за абсолютно всичко! И от пет години работа в Германия , само една група поляци съм виждал да работят с Девалт. Тежка и небалансирана машина.... Но какво ли аз разбирам.....
 

njatanasow

Редовен Потребител
До Kifa

http://forum.airguns.bg/index.php?threads/Самоделни-pcp-та.185/page-62 От темата на Anibis ми стана интересно :та за тези ли Марсианки става въпрос...много добра работа има ли пушки ,които още да се ползват и някой да ги прави и въобще какво се е случило с проекта?
Марсианките ги има и са при мен.Технологията не е загубена!Не се продават!:cheers:
 

The_Incredible

Потребител
За пословичния немски и английски национализъм не споря.На мнение всеки има право, както и на вкус. Аз говоря за съотношение цена, качество и производителност. И да кажа не работя с тези машини - продавам ги. Виждам кое как влиза в сервиза и защо
 

staz

Редовен Потребител
Явно останах недоразбран, но така става, когато се изказвам лаконично:
Качеството носи своята цена, брандът също. Качество плюс бранд и хоп цената по две. Отдавна марките залагат надживяване на продукта + 1,2 години.
1. Бош - няма кой да ги бие в иновации, сервиз, гаранционна политика, цени. (разчитат на история и продават успешно)
2. Хилти - всичко много хубаво, но защо трябва да си оставя машината само в техен сервиз без право на “личен избор”? ( не разбирам ценовата политика и до ден днешен)
3. Макита - от години са на Българския пазар и все нещо има за доизкусуряване.(то не бяха японци на визити тук, то не бяха смяна на персонал)
4. Девалт - сравнително нова марка, залагаща на няколко здрави продукта във стратегически сегменти (евала на регионалния мениджмънт за това) другото е плява.
Райдер, Спарки, Елтос, Парксайд, Бюджет и още незнайни куротресини, ИСТИНАТА Е ЕДНА - машината не се плаши от работа, а от от лоша подръжка. НО, когато машината е сглобена от трици - иди доказвай на себе си, че не си си забил поредния “дебел”, купувайки си нещото...
 
Нагоре