ПОМПИ, БУТИЛКИ, КОНЕКТОРИ, МАРКУЧИ, РЕЗЕРВОАРИ, КОМПРЕСОРИ, МАНОМЕТРИ - как, откъде и всичко за високо налягане.

pifcoo

Потребител
Оправяне е трудно ,не че не става ,но се разглобява и се шлайфа подобно на клапани за кола-едно в друго с паста и въртене.Другия вариант е смяна около 60 лева са крановете,ако е стандартен 25х2
 
  • Харесвам
Reactions: 5ko

dberov

Редовен Потребител
Дайте идея, къде мога да си оправя крана на бутилката? Скоро ще почне да изписка
И при силно затягане едвам държи, леглото се е смачкало
Това не е кранче за мивка да го райбероваш за да спреш теча. При проблем с крана на бутилка, не писан закон е да се замени с нов щото белята веднъж става.
 

st_beer

Редовен Потребител
При проблем с крана на бутилка, не писан закон е да се замени с нов щото белята веднъж става.
Това не е точно така Берка. Кранчето се разглобява и се подменят вътре частите. Имам приятел,който работи в пожарната и се занимава точно с това да им пълни и поддържа бутилките. Присъствал съм когато е разглобявал кран и подменял вътре нещата. Дори не се налага самия кран да се сваля от бутилката и беше много лесна операция.
В случая трябва обаче колегата да си намери място където да му го оправят и подменят вътре нещата,но стига да не са износени до такава степен ,че наистина да се налага вече смяна на самия кран. Това ще му го кажат компетентните хора занимаващи се с това.
Това е карантията на един кран:
http://podvoda.bg/userfiles/product_images/98d3ffa3ccb8d13761bd0d2f45552830.jpg

Като спре да затваря го прати да му видя неземната конструкция и да го пробвам.
Нищо особено ,което може да те затрудни. Това е ремонтен комплект за бутилка.

http://podvoda.bg/cat/cena-opisanie/remonten-komplekt-za-kran-na-vodolazna-butilka-scubapro-3262/
 
Последна промяна:

Dominus

Редовен Потребител
Като спре да затваря го прати да му видя неземната конструкция и да го пробвам.
 

dberov

Редовен Потребител
Това не е точно така Берка. Кранчето се разглобява и се подменят вътре частите.

Ако има налични части за крана, ДА и дано колегата има късмет да намери такива.
Но ако трябва да се правят, на дали ще му излезе по евтино от нов кран >> http://secondive.net/Kran-za-vodolazna-butilka-p-525.html?ssid=a2910jkmbopi0s7cel1kkar5q2. Има го и фактора стругар, дали ще попадне на читав такъв за да изработи частите от правилния материал и с точните размери и после трябва да намери точните уплътнения. Именно затова писах че "Това не е кранче за мивка да го райбероваш...." и да се оправи. Един добър стругаро фрезист винаги е ангажиран с работа и трябва да я спре че да се занимае с изработката. На мен често ми е било отказвано и вместо да търча ден след ден при стругаря и да го моля за да спестя 20-30лв, предпочитам да си закупя нужната част и да не хабя време и нерви.
 
Последна промяна:

pushka1

Потребител
Здравейте,
някой може ли да каже каква е причината, помпа хатсан да къса често о-пръстена на третата степен. В събота го смених, след като беше изкарал около 2 пълни напомпвания на резервоара( пръстена е на няколко месеца, но помпата е ползвана малко), и след като успях да направя няколко помпи от 0 до 150 бара( докато изравни налягане с това в пушката) и пак се скъса...
 

st_beer

Редовен Потребител
Има две отворчета в горния край на тръбата където вкарваш пръчката за третата стелен. Най-вероятно имат мустаци и порязваш пръстена още при вкарването. Трябва да намериш начин да ги оправиш от вътрешна страна и освен тях да прегледаш целия път на пръстена да не би да има нещо друго ,което да го поврежда.
 
Нагоре