ОПТИКИ - избор, монтажи и АКСЕСОАРИ към тях. Какви, откъде? Приспособления, прострелване, ремонти

Dominus

Редовен Потребител
Химтекс продават разфасовки 5л. сярна киселина. Около 10лв. Проблема е в транспорта. Подобни химикали са под ограниченията на ADR и се транспортират със специализирани транспортни средства. Електролит за акумулатори не отговаря на този за елуксация.
 

ssn

Потребител
Колеги, някой да има електрическа косачка с изгорял мотор. На моята е здрав, но превъртя шайбата на вала който върти ножа иначе всичко е здраво, но не мога да я оправя. Опитах с лепила не става, след едно-две косенета пак превърта. Кося малка площ и подобна косачка ми е напълно достатъчна.
Косачката е Budget с ремъчна предавка, който е отварял подобна знае за ккаво става въпрос.
 

ssn

Потребител
Шайбата е пластмасова. Не е с шпонка. На самия вал има нещо като шлици, но по скоро е ситно като накатка. Не знам как се казва, много са ситни. Явно е набит на топло в пластмасата. Загрях го малко и превъртя.
 

lynx

Редовен Потребител
Има ли място да му изрежеш каналче за шпонка?
Или цигански ремонт: Навий 2-3 рапиди между шайбата и вала...
 

ssn

Потребител
:D:D:DМного ми хареса идеята ама проклетата пластмаса пак ще се стопи сигурно. Ножа като стопли, загрява и вала. Мисля да махна вътрешната част със пружинния демпфер и да си направя нова вътрешна от шпертплат. Ще набия новата на вала и ще я фиксирам с два стопорни болта, а към външната част има как да се закрепи (с нова ламаринка).
Няма да има демпфер, ама сега нищо няма. И да се скапе няма да ме е яд и ще търся друго решение.
IMG_20170321_165211.jpg IMG_20170321_140925.jpg IMG_20170321_140936.jpg
 

didarai

Редовен Потребител
Не съм и помирисвал косачка , за да знам каква е конструкцията , но до колкото разбрах от написаното , не може да предадеш въртящ момент от вала към пласмасова шайба . Тва на снимката много афиф ми изглежда и не видях да има свободен фланец , но вместо шпонка (трудна работа ) , може да пробиеш отвори и в тях щифтове (лесна работа) . Най-вероятно един проходен отвор и с подсигурен щифт (тип двустрано закривен пирон ) , ще стига . Ако няма достатъчно широк фланец за това , пак същото , но щифта да се подава малко над вала(1-2 мм) . Ако може да се нагрява , нагряваш и прасваш шайбата върху тях да се стопят легла за щифтовете .
 
Последна промяна:

rifle

Потребител
най-лесно: -пробий шайбата заедно с вала и сложи болт с гайка....
 

staif

Редовен Потребител
шайбата към фланец -(втулка с периферия) , после -фланеца към вала ..с щифт болт или каквото пасне
 

staz

Редовен Потребител
Тази косачка е фабрично сбъркана.
Задай си въпроса защо се е счупила и има ли смисъл да ремонтираш.
 

Sen

Редовен Потребител
https://www.olx.bg/ad/optika-s-lazer-ID6rWXE.html#d5b34b2c36 ,колеги имате ли мнение за тази оптика? Изглежда ми малко калпава, но искам да чуя мненията ви.
Никола, ти разбра ли изобщо каква е тази оптика? Аз никъде не видях марка и модел, само ръжда по болтовете на нещо, което прилича на моноблок. Според мен ще сгрешиш, ако решиш да я вземеш...
 

Sen

Редовен Потребител
https://www.aliexpress.com/store/pr...s-Compact-Scope-with/1805309_32351926320.html ето я. Сега съм с един Бушнел, но ми идва голям и тежък. На Липърс 4x32 и 6х32, пък ми идва малко увеличението.
Аз съм от Варна и не ми е проблем да я видя на живо.
Май по-добре само да я видиш, нова е по-евтина от цената в olx ;)
 

Nikola

Потребител
Аз и нова мога да я взема. Просто искам мнение от някой, който има или е стрелял с такава.
 

bateelmo

Потребител
Че попитаи за нещо свястно да ти дадем мнение. За сега се спираш само на боклуци.
 

dberov

Редовен Потребител
@Nikola, мнения можеш да получиш много но е най добре сам да си изградиш такова а това става след като започнеш да купуваш. Така ще виждаш плюсове и минусите във времето и един ден като минат няколко оптики през ръцете ти вече ще знаеш какво искаш.
 

Nikola

Потребител
Добре вдигам бюджета на 200 лева. Искам мини оптика с поне 3-9 увеличение.
Благодаря на отзовалите се.
 
Нагоре