ОПТИКИ - избор, монтажи и АКСЕСОАРИ към тях. Какви, откъде? Приспособления, прострелване, ремонти

peko

Редовен Потребител
ФТКС
Ако имаш ПейПал акаунт, не е проблем да ти изпратят пари само на имейла, като таксите ще искаш да ги плати изпращача. Има такава опция. Ако изпращача има опцията "изпрати на приятел" е най-добре. Тогава таксите се плащат пак от изпращача, а парите ти идват на картовата сметка, която си регистрирал. Такси = 0, освен тези на банковата ти карта после.
Пейпал ти удържат такси, само когато изпращаш пейпал фактури към изпращача.
 
Последна промяна:

peko

Редовен Потребител
ФТКС
Тя отвън ще ти излезе колкото Асаня, а тук нямам представа дали я внасят.
Прострелва се с 1-2 изстрела. Работи се с менюто ѝ, както с всеки дигитален фотоапарат.
Дали ще използваш всичките и функции от теб си зависи.
Написах ти за какво става и за какво не. Щом я искаш за ВО, освен теглото друго не виждам да ти пречи.
Накичен Херкулес с тая оптика, подсветка, двунога , модер - може и да мине 10 килца....
 
Последна промяна:

dberov

Редовен Потребител
Ако имаш ПейПал акаунт, не е проблем да ти изпратят пари само на имейла, като таксите ще искаш да ги плати изпращача. Има такава опция. Ако изпращача има опцията "изпрати на приятел" е най-добре. Тогава таксите се плащат пак от изпращача, а парите ти идват на картовата сметка, която си регистрирал. Такси = 0, освен тези на банковата ти карта после.
Пейпал ти удържат такси, само когато изпращаш пейпал фактури към изпращача.

Петко, вярно че са възможни тези варианти но не ги упоменах защото един купувач никога не би пуснал парите си с опция "изпрати на приятел", трябва да е на 10000% сигурен в човека отсреща (аз изпращам пари така само между мои paypal сметки). Тук става дума за покупко-продажба и е редно продавача да изпрати paypal invoice като вътре да опише подробно за какво плаща купувача, желателно е да се прикачат и снимки на това което се праща и доказваш че си пуснал пратката чрез вписване на проследяващ номер. Така парите на купувача са вече защитени и ако не получи пратката или получи нещо което не отговаря на описанието и снимките във фактурата може да претендира за възстановяване на парите като отвори дело.
 

methaa

Редовен Потребител
Благодаря на всички колеги отговорите :cheers:
Като гледам си е направо таралеж в гащите... Ако не ми прати парите предварително, оптика няма да види :confused:
 

barbaron

Редовен Потребител
На мен също ми е интересна, но ме притеснява много това че е едва първо поколение. Гледал съм през 1;1+; 2 и 2+. Знам какво "показват" и какви са цените. Има теория, че първо поколение с моднат фенер (допълнителен) е равносилно на трето поколение, но не съм сигурен. Настройките на оптиката са детска игра, защото е дружелюбен софтуера, но пък там се губи много от тръпката и не можеш да разчиташ в "бойни условия". Другото, което е важно да се знае от хора които не са издирвали цели в тъмното е, че само с оптика не може да се търси цел. Нужен е и уред за наблюдение с по-широк ъгъл на виждане, който обаче е хубаво да е от по-голямо поколение, за да не е необходимо използването на фенер. Не за друго, а за това, че фенера свети в тесен ъгъл (почти колкото е ъгъла на оптиката), а наблюдението е добре да се прави в по-широк обхват. Иначе на @peko обявата за този А-те-ен я разглеждах по 17 пъти на ден докато беше активна и 1 месец след това...
 

ilian

Потребител
Другото, което е важно да се знае от хора които не са издирвали цели в тъмното е, че само с оптика не може да се търси цел. Нужен е и уред за наблюдение с по-широк ъгъл на виждане, който обаче е хубаво да е от по-голямо поколение, за да не е необходимо използването на фенер. Не за друго, а за това, че фенера свети в тесен ъгъл (почти колкото е ъгъла на оптиката), а наблюдението е добре да се прави в по-широк обхват. Иначе на @peko обявата за този А-те-ен я разглеждах по 17 пъти на ден докато беше активна и 1 месец след това...
Гледам че почват от на х5,което напълно достатъчно за да си търсиш мишената в тъмното.
 

barbaron

Редовен Потребител
Гледам че почват от на х5,което напълно достатъчно за да си търсиш мишената в тъмното.
да де ама това е в идеалния случай, когато знаеш къде е целта, а не когато се предполага, че ще дойде от ляво или от дясно и трябва окото да е "залепено" за окуляра, а под него ръцете да държат пушка (средно 5 килограма) + уред 1,5 килограма. И ако целта се забави с повече от 5 минути - ръцете започват да треперят, а изстрела с такива ръце в повечето случаи е около целта. Нощното виждане от първо поколение в ясно време бива, но когато има облачност или пълен мрак, тогава задължително се пали фенера. Но пък с него не можеш да разчиташ на широк обзор. Увеличението х5 намалява ъгъла на виждане и стеснява обзора.

Не искам да си натрапвам мнението и не твърдя, че всичко казано от мен е вярно... просто аз така мисля.
 

Нуцо

Новодошъл
А няма ли и други освен тая оптика, които са комбинирани дневни и нощни и могат да се купят от България?
 

andi

Редовен Потребител
Понеже много често тук се коментира с много "компетентен" тон за оптики за 50м , за 100 м , за над 100 м , да напиша нещо пробвано съвсем скоро.
Нямам много опит с 4,5мм - досега имах само едно Фани 300 , но то е с диоптрик , а и почти не стрелям с нея . Миналата седмица си взех първото ми 4,5 с което ще стрелям само с оптика .
Приятелите ми по-голям мерак от мен да я пробваме , и в неделя ми дадоха зор да монтирам някаква оптика и да стреляме .
Ами сега : нямах време да чета всички авторитетни постове със съвети за оптика над 100 м и отворих шкафа да видя какво имам свободно. Липърсите ми в момента са или монтирани , или с уивъри . Само едно Гамо 4-12х44 седи самотно с 11ки монтажи - ползвам я за контролна като ми дойде клиентско ПЦП с "много хубава и скъпа оптика за 40лв от Руския пазар" .
Кво да правя - монтирах я , и поемайки огромния риск да бъда порицан от някой форумен 12 годишен специалист сложих стойката с хартиените мишени на 150 м .
Един от приятелите каза : абе я за всеки случай и аз ще гледам през моя Вортекс 6-24х56 , и застана до мен на капака на джипа .
След първите изстрели му казах къде точно по мишената са ми попаденията и се убеди , че и без Вортекса на 24х се виждат 4,5 мм дупчици на 150 м . И то с Гамо ( но истинско) на 12 х .
За невярващите : имаше още трима свидетели от форума .
 

sts1969

Редовен Потребител
Бистрата оптика си заслужава винаги, но много добре знаеш че при 16J (FT), се ползват големи и мощни отпики най-вече за прецизно измерване на растоянието до мишената. Тук вече е от решаващо значение обектива и зуума да са по-големи, иначе попадението...то може да се види и на х10.
 

arnaudov80

Новодошъл
Здравейте колеги !
Аз от около 7 години стрелям с въздушни пушки в 5.5, но отскоро разбрах за форума и се регистрирах !
Стрелял съм с китайски оптики до 16х увеличение !
Но мисля за финансиране на някоя добра оптика за растояния над 130 метра !
Стрелям само по хартиени мишени !
Цената да е до 250-300 лв.
Има ли добри оптики за тези пари ?
 

st_beer

Редовен Потребител
И моята е от USA и дори е внесена от там. Въпреки всичко на нея си пише made in China. Това в никакъв случай обаче не прави оптиката лоша или некачествена. Години наред си ми служи вярно и носи много радост. Така,че няма значение къде е сглобено едно нещо ако е направено от качествени материали.
http://www.leapers.com/prod_detail.php?mitem=Optics&itemno=SCP3-U312AOIEW
 

sts1969

Редовен Потребител
Мнение за тази оптика и изобщо за тази марка, уж са италиански
С каква оптика по-точно си в момента, с фиксирана или променлива корекция на паралакса? Повечето хора с който съм разговарял, в момента в който чуят че трябва да избистрят допълнително образа (от тумблера за паралакскорекция) преди всеки изстрел, се отказват от оптики с променлива корекция на паралакса. Ако все пак си решил да си вземеш такава, то съвета ми е да си избереш модел със странично разположен тумблер, а не с предна врътка като на модела който си отбелязал (по-неудобен е за работа).
 

Jorom

Редовен Потребител
Не съм ловец да ми трябва страничен паралакс за по-бърза корекция, а и мисля със страничен паралакс са доста по-скъпи оптиките Мисля че тази оптика е подходяща за мишени, нали стрелям на фиксирана дистанция...защо преди всеки изстрел да се налага корекция? в началото на стрелбата коригирам увеличението и паралакса и откарвам така до края на стрелбата...
 

soundmax

Редовен Потребител
ФТКС
Мнение за тази оптика и изобщо за тази марка, уж са италиански

http://pushka.eu/product/Оптика_KONUSPRO-6--24x44-MIL--DOT

http://konuspro.com/site/product_description/6x_24x44mm
Аз имах такава, даже имах две но едната я продадох защото ми стана излишна че си взех по-висок клас оптика която ми бе необходима за ФТ. Добри са оптиките години наред ги ползвах, за цената са си прекрасни. Свиква се с предния паралакс не е чак такава болка за умиране ;)
 
Нагоре