РИБОЛОВ - МОЯТА Е ПО-ГОЛЯМА...

st_beer

Редовен Потребител
Това съм го виждал на живо с очите си и където и да съм го разказвал никога никой така и не ми повярва.
Баща ми преди години беше оставил живи каракуди в торба пълна с вода под стряхата. Хвана голям студ и цялата торба с водата и рибата стана буца лед.
След повече от седмица торбата се размрази и рибите си заплуваха живи и здрави.
В тоя клип гарантирам ,че няма никаква лъжа или манипулация.
 

peko

Редовен Потребител
ФТКС
Те рибите си изпадат в хибернация (криогенна) и в природата.
Но каракудата е страшно издръжлива. Преди години(по-точно 2001-ва Август), с един англичанин ходихме за риба на река Ахелой, на завоя след моста, и за 4-5 часа напълнихме 2 кофи.
Едната я дадох аз на хазяина, а другата той я отнесе в къщи.
Жена му обаче, не и се занимавало с рибата(учеше за държавен изпит по английска филология) и така я зарязала на терасата, че да не мирише. След 2 дена и повече - в 3 през ноща го карам до тях в Бургас и тъй като тръгвах директно за Карлово, ме покани едно кафе да пия и тогава да пътувам.
Стана въпрос за рибата, и жена му я домъкна от терасата. Изсипахме я във ваната и половината мърдаха, пуснахме им и вода и си заплуваха - над 60 часа без вода, само по-долните слоеве в кофата бяха целите в слуз покрити.
 

Djack

Редовен Потребител
Рано сутринта в събота жена се събужда. Става,oблича се и отива в кухнята. Взима ножа и накълцва въдиците, нарязва влакното, полива с киселина плувките, с ножицата нарязва гумените ботуши на лентички, отваря прозореца и изхвърля стръвта. Удовлетворена от извършеното тя ляга отново в леглото и прегръща спящият си блажено съпруг...Остават и още два часа живот...!
 

st_beer

Редовен Потребител
Днес имах малко свободно време до обяд и реших да окъпя малко силиконите. То взе се оказа много успешен ден с много удари . Имах 6 закачени риби,но водоема е с много трева под водата и се откачат често. От тези 6 удара имам 4 откачени,1 прегризан и откраднат такъм и 1 реализирана риба,която след фото сесията е върната обратно във водоема.За съжаление тия крокодили са излапали май костурите на това място и ги няма изобщо вече.Ето го и уловеното крокодилче 54 см на силкон аваруна , монтаж с офсетна кука и повод FK 30. Не ползвам тройки и стоманени поводи затова и имам повече изпуснати риби.
 

rifle

Потребител
Много хубав рибок!!!! То само ударите които си имал си е чиста проба адреналин. А местото кое е ,ако не е тайна?
 

peko

Редовен Потребител
ФТКС
Риболовът в общо 11 големи държавни язовира в България минава под частно управление.
Министерство на земеделието и храните е открило процедура за възлагане на управлението на рибните ресурси в язовирите на сдружения. Това са:
"Копринка", "Жребчево", "Пясъчник", "Огоста", "Огняново", "Сопот", "Шишманов вал", "Бебреш", "Малко Шарково", "Мандра" и "Порой".
Досега в тези водоеми се ловеше само срещу риболовен билет. След като бъдат отдадени на някое сдружение, то ще бъде в правото си да изисква допълнителна такса за риболов, както и да определя собствени правила за извършване на улов на риба във водоема.
 

staif

Редовен Потребител
ако съдя по нашите раздънени язовири в североисточна България,хич не ми се вярва да е за хубаво..частника си обира рибата с мрежи а ти си клечи за таранка кът си нямаш работа и никой след това не зарибява а и да зарибява дерзай 3-4 години после......... ебаха майката на всичкоооооооо това е истината...
 

lynx

Редовен Потребител
Не съм много съгласен, при нас е обратното.
Бъкано с големи риби във водоемите, ама на финала минаваш през кантара и цените са като в рибарския магазин :confused:
 

ivofox

Редовен Потребител
Здравейте ,колеги..
Рибата е уловена от днес в България.Хванахме общо 6 пъстърви горе долу с големина на скумрия.Снимките са правени от високо на 10 метра височина.Ловени са на плувка.

036876859.jpg


036876863.jpg


036876857.jpg


036876855.jpg


036876849.jpg
[/quote]
 
Нагоре