KalibrGun

Б.Богданов

Потребител
Аз полирах вътрешната повърхност на втулката на шрауда защото беше доста грапава и при демонтиране на шрауда имаше шанс да надраска повърхността на цевта. След тази процедура шраудът се плъзга по цевта като по масло ... :)
 
Последна промяна:

dberov

Редовен Потребител
Нова пушка закупена от Холандия, KalibrGun Cricket .35
Не мога да ги разбера Чехите защо точно на .35 cal. са направели тия срезове където са набити шпилките. От тегавото зареждане две от тях са подали, от там механизма с езика за превъртане на барабана се е изметнал и е започнал да напъва горната част на модула с държача на барабана и крайния резултат се вижда на клипа - сцепена релса дето слайд левъра я дърпа и отчупено парче от модула с езика.
На всичко отгоре лоста който издърпва държача на барабана е не доработен, има само един отвор а трябва да са два за да може да закопчее в задна позиция да не превърта барабана а езика който превъта барабана беше блокирал, това го поправих ама кел файда. Такъв Крикет не съм виждал и на видео, цялата цевна кутия е куца! Какви ли не въртели правих, е не става и това е. Добре че собственика беше свидетел на всичко това.

 
Последна промяна:

andi

Редовен Потребител
Така става когато търговеца надделее над инженера.
Тази мания с големите калибри стана като приказката където жабата видяла че коват вола, и тя вдигнала крака.
 

dberov

Редовен Потребител
Хайде да не почваме да плюем, не това беше целта на клипа ми.
Всяка марка си има здънки а KalibrGun имат вече хиляди продажби и продължават бълват продукция и от там контрола по качеството дава фира, аналогично JSB. Еее че баш на колегата се случила тая с дефекта това е кофти но мисля че ще му ремонтират или сменят цевната кутия. Хайде виж тия две видиа ТУК и ТУК на FX Impact дето всички сме захласнати по нея, хем това е нов модел чийто количествени продажби са още на никъде ама и там стават грешки. В случая барабана мачка чашките и от там красиви спираловидни полети на чашките...
 

peko

Редовен Потребител
ФТКС
Кой е фабричния номер?
Този проблем с недозавъртането се решава само с добрата настройка на механизма, и главно натяга на съчмата под барабана.
Тези разлики спрямо твоята не ги гледай, производителя си запазва правото да прави технологични промени. Между другото, моята е също с един жлеб.
ПП. Пращайте кутията насам.
 
Последна промяна:

dberov

Редовен Потребител
Нарочно скрих фабричния номер на клипа.
Да, съчмата под барабана беше пренатегната но я коригирах, не там е проблема а в шината която се задвижва от слайд левъра. Там където е набит последния щифт се е сцепила, щифта е подал леко в посока към барабана, върху него ляга модула в който е държача на барабана а в същия тоя щифт ляга прореза на езика за превъртане на барабана и издърпвайки лоста за презареждане езика се води по този щифт а когато той е крив води на криво езика и затова опираше в челото на модула докато не го строши.
Колегата чийто е пушката е технически грамотен човек и неговото мнение е същото, заедно правихме опити да я настроим но със спукана шина това е невъзможно.

CIMG0206.JPG CIMG0207.JPG CIMG0208.JPG

Току що разговарях с колегата и искам да изкажа благодарност от негово име за предложената от Петко помощ!
 
Последна промяна:

Kifa

Редовен Потребител
ФТКС
По принцип ако имам проблем с Крикета и аз бих се обърнал първо към теб или Пеко(но моя е втора ръка), все пак колегата си е взел чисто нова пушка предполагам от сериозен търговец, защо не си е потърсил правата там...дори да му я заменят с нова това едва ли би ги затруднило много...
 

dberov

Редовен Потребител
Търговеца е много точен и не е отказал да я обслужи гаранционно но чрез Петко нещата ще станат много по бързо.
 

andi

Редовен Потребител
Всяка марка си има здънки а KalibrGun имат вече хиляди продажби и продължават бълват продукция и от там контрола по качеството дава фира
"Издънките" в механизма предимно се случват на Крикетите 9мм - "случайност" ли е или конструктивна слабост ?
 

dberov

Редовен Потребител
"Издънките" в механизма предимно се случват на Крикетите 9мм - "случайност" ли е или конструктивна слабост ?

Подплати си думите, колко Крикета в 9мм с издънки в механизма си виждал на живо или на водео или някъде по форуми.
 

ivodoc

Модератор
Модераторски Екип
Логично е.
По-високият калибър, изисква по-силен удар върху клапана.
Оттам следва по-силна пружина, съответно по-голямо усилие при зареждане.
При положение, че това не е предвидено в конструкцията за високите калибри,
а се използва наличната конструкция на СМ, разчетена за ниски калибри и ако конструкторите не отчетат факта
и не променят нещо, след време ще има още такива случаи.
Засега, може би поради малкото количество продадени пушки във високите калибри, случаят е един , или ние знаем само за един.
 

dberov

Редовен Потребител
Да, логично е така, аз не съм съгласен с твърдо изказаното мнение на andi че "Издънките" в механизма предимно се случват на Крикетите 9мм", сякаш имаме 20 Крикета в .35 cal и половната са дали фира точно в конструкцията на ЦК и УСМ-то.
 

ivodoc

Модератор
Модераторски Екип
Да, логично е така, аз не съм съгласен с твърдо изказаното мнение на andi
Прва си.
Категорично не може да се каже, че е така.
Конкретно за калибър и марка.
Силно се надявам, че конструкторите на фирмата ще отчетат факт, който незнайно поради каква причина са пренебрегнали
и съвсем скоро (според мен ) ще го отчетат и ще внесат промени.
 

andi

Редовен Потребител
Да, логично е така, аз не съм съгласен с твърдо изказаното мнение на andi че "Издънките" в механизма предимно се случват на Крикетите 9мм", сякаш имаме 20 Крикета в .35 cal и половната са дали фира точно в конструкцията на ЦК и УСМ-то.
Митак , знам че имаш много добър крикет , и си ревностен и предубеден фен на марката .
Крикет в 22ти е добър , в 25ти е още по-добър . Ама големите калибри не са лъжица за всеки производител и всяка конструкция . И скоростта (208 мс) която ти си измерил го потвърждава . Сам знаеш че за 9мм използват същата цевна кутия и механизъм , проектирана за 5,5мм . Знаеш че е препоръчително да се направи нова конусна входна фаска, за да се предпази механизма от счупване .
Аз не водя статистика на рекламациите на Калибъргън . Не знам и колко 9мм има в БГ - не вярвам да са повече от 10-15 , но знам за 4 счупени - доста голям % се получава . А това вече е показател за конструктивна слабост .
 

peko

Редовен Потребител
ФТКС
Проблем с входната фаска имаха частично само пушки от първата серия(моята е с номер 003 и беше една от тях), след това LW са си взели поука и цевите които идват са ОК.
Другите проблеми възникват главно при неправилно боравене с оръжието.
Поради високите енергии, недозатварянето на лоста за зареждане може да пренесе енергията назад чрез дотиквача. И това се случи на моята и на още една.
Това засега са само "проблемите" които е имало с 9-те.
Последният също е можел да бъде предотвратен, но трябва при първи симптоми на недозавъртане на барабан или усещане за
стържене или задържане или затруднено зареждане, да се спре използването на пушката и да се прегледа отвътре.
Настоятелните опити за последващи зареждания могат да доведат до последващи проблеми като този. Когато барабана не се е дозавъртял, дотиквача спира в него и продължавайки с натиска върху лоста вътре в механизма се пренасят усилия. които реално не са предвидени. Също, когато има проблем с някоя ос, било то на "бегемота" или "папагала" или друга, естествено е механизма да не функционира както трябва и е редно да се отстрани проблема, и тогава да се използва пак. Много често се забравя, че бързо свършва налягането в резервоара и стрелбата с ниско налягане или спускането насухо(без налягане) довежда до спукване или скъсване на осите и от там до по-големи поразии вътре заради силните пружини.
Това важи и за малките калибри, не само за големите и почти всички кутии ремонтирани досега са получили повредите си поради тази причина.
 

soundmax

Редовен Потребител
ФТКС
Проблем с входната фаска имаха частично само пушки от първата серия(моята е с номер 003 и беше една от тях), след това LW са си взели поука и цевите които идват са ОК.
Извинете за намесата ми, ама не мога да се съглася, че вината е само на LW, защото те правят цевите по конструктивен чертеж и ако нещо не е било изпълнено как трябва да питам какво са правили ОТК-тата от Kalibrgun при приемане на пратката от LW, и защо не са си замерили цевите ако е нямало фаска как въобще са ги пуснали да ходят за монтаж ? В крайна сметка важното е, че се е отстранил проблем независимо на едните само ли е била вината или на двете страни ;) Но по скоро мисля че Kalibrgun са си видели грешката, което не го пиша с цел да плюя по пушка или фирма, просто така седят нещата в доста от случаите и е нормално да има конструктивни пропуски (проблеми) при нови изделия, които с времето се изглаждат ;)
 

peko

Редовен Потребител
ФТКС
В случая с цевите не ставаше въпрос за липса на фаска а за останали осенъци от инструмента след изработването на фаската.
Не е бил повсеместен проблема а само част от партидата, явен пропуск при някоя машина.
Заявките към LW са на база техния опит и "име" и се заявява готов за вграждане продукт с определени параметри.
Естествено има входен контрол, но знаеш, че това са извадки от серията и естествено има шанс да не попаднеш на такава цев.
Точно тогава, и на JSB партидата се знаеше че е с над калибрени чашки в .35, и инцидентните оплаквания за трудно зареждане ги отдаваха на това. Но все пак, веднага реагираха и открития проблем беше докладван и отстранен при следващите серии.
 
  • Харесвам
Reactions: 5ko

sve

Потребител
Нека и аз да кажа няколко думи по темата-все пак става въпрос за моята пушка :) Дори и с развалена цевна кутия и намалена скорост пушката се представи повече от достойно-Митко Беров е постнал една снимка с групи на 50м.
http://forum.airguns.bg/index.php?t...а-мунициите-и-групите.114/page-93#post-215575
Стреляхме 4 човека за да избегнем фактора "стрелец". Цевта е отлична-никакъв проблем с входната фаска-проектила влиза мазно и без никакво усилие.Предната фаската също е без забележки-беше щателно прегледана под лупа. В заключение мога да кажа че всичко което е писано преди като проблем е отстранено-цев,диаметър на трансфер порт(всичките отвори са еднакви).Не съжелявам въобще за избора си,пушката покри всички мои изисквания.Това че точно при мене се получи проблем го отдавам на фактора "Карък"-не ми се случва за първи път. Цевната кутия вече пътува за Пловдив и отново искам да благодаря на Пеко за съдействието и бързата намеса.Когато всичко е готово и на мястото си ще споделя повече впечатления но на първо четене мога да кажа че съм доволен от избора си
 

Б.Богданов

Потребител
Проблем с входната фаска имаха частично само пушки от първата серия(моята е с номер 003 и беше една от тях), след това LW са си взели поука и цевите които идват са ОК.
Другите проблеми възникват главно при неправилно боравене с оръжието.
Поради високите енергии, недозатварянето на лоста за зареждане може да пренесе енергията назад чрез дотиквача. И това се случи на моята и на още една.
* * *
Другата е моята пушка, но благодарение на Петко и извършеният в завода ремонт, пушката не е дала дефекти.
 
Нагоре