Закон за притежание, носене и употреба на Пневматично

Статус
Заключена за публикации

Vesko_Varna

Потребител
Привет! Сигурно вече е коментирано, но не намерих къде. Ако една пушка е 7дж, но е уведомена ...на стария собственик му трябва договор да я отпише ... а новия длъжен ли е да я уведоми?
 

lynx

Редовен Потребител
Никой не може да го задължи да уведомява, при положение че не е задължително за пушки с такава мощност.
 

sevdaka80

Редовен Потребител
Но трява да имаш документ,които показва колко джаула е пушката.
Като доидат ченгетата върви им обясняваи че е 7 джаула.
 

vas2308

Редовен Потребител
ФТКС
Закона не те задължава да имаш такъв документ.
Да, прав си абсолютно - така е. Закона не те задължава да имаш документ, че пушката ти е под 24 джаула.
Да вярно , че могат да ти се правят на интересни, НО .....забравят за презумпцията за невинност до доказване на противното.
Те в БГ органите са свикнали така от комунизма. Виновен си, ако не докажеш, че си невинен...не невинен съм да докажат, че пушката ми е над 24 джаула и съм виновен.
А иначе със сигурност ще съм виновен, ако подам декларация и я регистрирам, че е над 24 джаула, когато е по-малко.
Тогава подавам декларация (документ) с невярно съдържание пред държавен орган.

Аз като попитах в КОС, какво да правя с 16 дж. пушка и знаете ли какво ми казаха " Ами за по сигурно я обявете - да нямате проблеми, така правят много хора. Щото колеги от полицията като ви проверят да сте спокойни, то ние нямаме уреди за измерване " , а на въпроса ми " Как да подам документ с невярно съдържание пред държавен орган - искате да наруша закона ли? " ...само ми свиваха рамене и нищо не отговориха.
 
Последна промяна:

cilindura

Редовен Потребител
http://btvnovinite.bg/article/bulga...e-na-rezhima-s-razreshitelni-za-orazhija.html

Здравейте, колеги!
Заради скапаните журналисти, може би и ние ще изядем хурката. Журналистката заявява, че от всеки оръжеен магазин можеш да си закупиш автоматична пушка (карабина) и непосветеният зрител в първия момент остава с впечатлението, че тук в нашите магазини спокойно се продават автомати и какви ли не още опасни средства за убиване и чак в следващото изречение разбираш, че става въпрос за въздушни пушки. Но никъде не се споменава, че това са airsoft играчки, изработени от пластмаса ABS или от трошливият познат на всички ни цам. Явно някои глави пак започнаха да мътят "нещо". Малко по-нататък в клипа след споменаването на газовите и въздушните оръжия се твърди, че именно с такива се извършват обири на банки. И нека сега всички се замислим какво аджеба ще ни сервират "богопомазаните".
Поздрави!
 
Последна промяна:

Streetspirit

Новодошъл
Привет колеги,
Не виждате ли, че всичко е за да се изкопчат пари на всяка цена, от където може. Преди изборите никой не каза, че данъците ще скачат. Тия дни ново шест: нямало да има възможност застраховките на МПС да се плащат на тримесечия, т.е. вече ще си имам застраховка на мотора, че да не стане нещо докато е в гаража.... Сега пък май "мъдрят" газовите и въздушните да са с разрешителен режим???? Нали не вярвате, че е заради това, че баките се ограбват именно с тия играчки????..... толкова газеняка и толкова въздушни по толкова лева е равно на еди колко си приходи в бездънната хазна ЕЖЕГОДНО!!!
Е няма такова мислене.....
Дано са само кофти предчувствия
ПОЗДРАВИ
 

Niki

Редовен Потребител
Тия дни подавах документи за гладкоцевна пушка и ловна карабина!Документ от психодиспансер,документ от следствието,документ от съда,поне диплома за средно,ловен и подборен билет.Не виждам накъде да се затяга тоя режим??Може би да правят справка дали съм добър съсед или имам нарушения на пътя,ааааа може би да вкарат плащането на данъците!!Ясно ,че писалият статията има малко познания по материята.Аз лично искам да стане ,като САЩ ,който е добре с главата,не е наркоман,не е осъждан,не е алкохоли и т.н. да се въоражава,ако иска и до зъби.А, и да може влезе ли ми някой в къщата да му пусна поне един........
 

Vesko_Varna

Потребител
Слава богу преглед на простатата не искат още, макар че като ви чета натам отиват работите....
 

ininia

Потребител
ФТКС
Сакън,само простатата да не проверяват,че съм на 80 години.А докато бях по-млад,доста си поскитах!;)
 

Niki

Редовен Потребител
Сакън,само простатата да не проверяват,че съм на 80 години.А докато бях по-млад,доста си поскитах!;)
Браво,градски!Да си жив и здрав поне още толкова.Щоми си бил по тънката част не може да имаш проблеми с простата!
 

lu-bo

Редовен Потребител
Скоро ще гласуват промени в закона за лова.Ще бъде разрешен лова с лък и въздушна пушка над 24 джаула.Нищо чудно да има и някоя изненада относно придобиването на ВО.
 

ininia

Потребител
ФТКС
Това го чух и аз.Бъдете сигурни,че ще ни измислят някакви курсове,още документи и такси и ще трябва да се бръкнем.
Дано поне за завареното положение формалностите са по-малко.
 

hristoss

Редовен Потребител
ФТКС
Аз пък чух че тези промени ще важат за териториите на ловни стопанства където ловът се заплаща, не за обикновените ловци.
 

Niki

Редовен Потребител
Леко не ми се вярва да разреашат лова с ВО и лък.По вероятно е да се разреши на соколарите отколкото на притежателите на на ВО!Пък и то не остана никакъв дивеч в тая разнебитена държава!Да попитам мераклийте за лов,какво ви е на сърце да отстрелвате?Това не го приемайте за критика,имам предвид че може нещо полезно да свършите!
 
Статус
Заключена за публикации
Нагоре