Hatsan PCP: AT 44, ВТ65 и т.н.

CaMyPau

Редовен Потребител
ФТКС
ФТДМ
Майтапи се Илиянския... С .223 и аз ще гърмя така. Но той не стреля бенч. Иначе с Биг Борето на 100 метра и аз стрелям на х6 и улучвам гонг 11х12 см.

Sent from my A850S using Tapatalk
 

potrebitel 13

Потребител
 

Attachments

  • 06_Hatsan_Gladius_Bullpup.jpg
    06_Hatsan_Gladius_Bullpup.jpg
    252.7 KB · Прегледи: 82
  • 05_Hatsan_Gladius_Bullpup.jpg
    05_Hatsan_Gladius_Bullpup.jpg
    137.5 KB · Прегледи: 79
  • 04_Hatsan_Gladius_Bullpup.jpg
    04_Hatsan_Gladius_Bullpup.jpg
    165.1 KB · Прегледи: 81
  • 03_Hatsan_Gladius_Bullpup.jpg
    03_Hatsan_Gladius_Bullpup.jpg
    172.2 KB · Прегледи: 78
  • 02_Hatsan_Gladius_Bullpup.jpg
    02_Hatsan_Gladius_Bullpup.jpg
    204.2 KB · Прегледи: 82
  • 01_Hatsan_Gladius_Bullpup.jpg
    01_Hatsan_Gladius_Bullpup.jpg
    237.7 KB · Прегледи: 82
Последна промяна:

ilian

Потребител
На каква пушка е монтирана тази оптика х6? Ела на едно състезание по бенчрест с оптика х6 да те видя как ще стреляш. :no:
Ставаше въпрос за това,че на х6 спокойно виждам мишена,а не с каква пушка стрелям.
С това увеличение спокойно на 100м правя група под 1MOA,и за де не пълен спам поста едно време с хасана АТ44 в 5.5 стрелях винаги на най-малкото увеличение,в случая х8.
Най-готино беше да си целя старите кутийки от jsb-та на 100м
АТ-то ми беше супер,докато ВТ-то ми беше пълен боклук
 

lynx

Редовен Потребител
Илиански, бас държа че ти и на механични ще плющиш гонга доста често на 100+ метра.
Но е съвсем различен кефа от стрелбата с по-голямата оптика.
Друго си е на 100 метра да го виждаш гонга или кутията от чашки като капак от тенджера.
С голямата оптика си разглеждаш попаденията в мишената и правиш правилните корекции за следващия изстрел.
Най-досадно ми е, когато през няколко изстрела трябва да се разхождам до мишената и обратно да огледам какво се е получило като група.
 

CaMyPau

Редовен Потребител
ФТКС
ФТДМ
Рачо, с оптика с голям зуум, половимата "мишени" ги пиши бегали.. Докато я намериш, да я фокусираш, после да прецениш разстоянито... А тя се движи - пак избягала от фокус... А имаш секунда-две за реакция. Говорите за съвсем различни неща. Бенча и лова са толкова близки, колкото дартса с арбалета...
 

staif

Редовен Потребител
Заради локумения приклад и дългата цев ми щукна една идея как да се успокои цевта на Бт-то от вибрации при стрелба без да се ползват тежести понеже цевта би провиснала и опряла на освободената осмица , та искам да я споделя с вас :
Тръба отрязана наполовина по дължината и ,но в единия и край да се остави пръстен (от самата тръба )позициониран до осмицата на който ще се наниже цевта и ще се пристегне ако се направят уши или пък да се уплътни гумирано към цевта а в другия край да се фиксира с полтчета към мястото за мерника на цевната кутия (към гнездата за затягане на цевта) след като се изправи сводовата и час в равна планка..
дали ще има ефект...
примерно :cheers:
 

antoanbs

Потребител
И аз съм на мнение че оптиката с голям зум не става за лов а само за статични мишени най малкото трепване окозва огромно влияние трудно намираш целта по която ще стреляш а и рядко ще се стреля на 100+ метра
 

sts1969

Редовен Потребител
как да се успокои цевта на Бт-то от вибрации при стрелба без да се ползват тежести понеже цевта би провиснала и опряла на освободената осмица
Няма да провисне фатално, БТ имат с 1мм. по-дебела цев от АТ, а на АТ може да се сложат тежести, ако преди това разбира се си укрепил с още 4 болтчета ствола на цевта в цевната кутия. Самото "провисване" не идва от изкривяването на цевта, а от поддаването на цевната кутия. Закрепена е само с 2 скапани болтчета М4мм. при това местото на предното болтче е на най-недомисленото место. На Хатсан АТ 44,БТ... най-слабото место е цевната кутия и недомисленото и закрепване, след транспортиране редовно се налага нова прострелка. :confused:
 

andi

Редовен Потребител
Ставаше въпрос за това,че на х6 спокойно виждам мишена,а не с каква пушка стрелям.
С това увеличение спокойно на 100м правя група под 1MOA,и за де не пълен спам поста едно време с хасана АТ44 в 5.5 стрелях винаги на най-малкото увеличение,в случая х8.
Най-готино беше да си целя старите кутийки от jsb-та на 100м

Подкрепям Илиан .
Отново се заговори за ловна стрелба . Това е форум за ВО , не е ловен форум . Притежателите на ВО стреляме за забавление и тренировка по мишени . За ловна стрелба от тук присъстващите може да пишем Илиан , аз и още няколко човека с курс, изпит и билет . Другото е за разговори на маса като се видим на срещите.
А за увеличенията на оптиките : точно преди няколко дена се събрахме приятели в 1 частен имот ( 60м на закрито и 100м открито на завет ) с 22 lr , 22 mag и с няколко ПЦПта . На едната флоберка оптиката беше от 1,5 до 6(меопта) , едното ПЦП беше с 8 до 32(хоук) . Разбрахме се да стреляме само на 8х ( флоберката на 6х ) и си сменяхме постоянно пушките . Общо точно 500 патрончета за флоберките и около 8-900 сачми за ПЦП . На 100м стреляхме за група ( на кои колкото е пълнителя) по бели картони 100/70 см , начертани на 10 см квадратчета с маркер.
Всички си виждахме попаденията .
 

staif

Редовен Потребител
една такава ши ми мяза на асаня понеже "дистанцията въобще не е проблемна "за него мухахаха :lol:
между другото бих заложил за точноста на пушлето си до 100 м. пред всяко друго което е огнестрелно ;)
 
Последна промяна:

CaMyPau

Редовен Потребител
ФТКС
ФТДМ
Недей залага че има спортни огнестрелни дето съм виждал как правят 250 т. на 50 метра..

Sent from my A850S using Tapatalk
 

Любо

Новодошъл
Колеги имам нужда от помощ, току що си купих Hatsan BT65 SB Elite заедно с оригинална помпа за нея, проблема ми е в напомпването на бутилката на пушката. Ударих повече от 200 помпи и манометъра ми отчита едва 15 бара, може ли някой да ми каже грешка ли правя или трябва да търся други начини за напомпване на пушката?
 

оги-пз

Редовен Потребител
От някъде има теч , или манометара е дал фира.
Пробвай и пре заредена пушка да помпиш.
 
Нагоре