Световен шампионат по FT- Литва 21-23 август 2015г.

Dominus

Редовен Потребител
Оптиките си ги изясних. Имам правилната оптика, която се справя чудесно в критично големите метри и не видях нещо което да ме грабне, пък било и по-скъпо. За статистиката , най-много са сайтроните.
Всички мишени бяха на пределни дистанции и това повишаваше трудноста на трасетата.
 

anibis

Редовен Потребител
11890019_1017056974993654_2462611891891675468_o.jpg


Now! Sergey Zubenko (Russia) World Champion in field-target! Congratulations!
48+48+48=144!
 

sts1969

Редовен Потребител
Някой спомена че си е разменил фланелката :cheers:
 
Последна промяна:

BAD TORO

Модератор
ФТКС
Зубенко последния ден започна сваляйки чужда мишена още на първия коридор. Така че реално е свалил 49. Какви нерви има това момче! Тази грешка можеше да му отнеме първото място, но не трепна до края.
Поздравявам Павката. Ако имахме 2-3състезания преди това Зубенко ще се притеснява и от него. Васко също се справи отлично. Божо въпреки че последната година не е вадил пушката от калъфа се събра и резултата му хич не е лош.
 

peko

Редовен Потребител
ФТКС
Личи си кой е тренирал най-много, не съм се и съмнявал, че Павката ще покаже добър резултат. Но браво на всички за желанието и старанието.
ПП. Само ти селски, що така първия ден(булките ли ти замотаха главата или нещо друго???);).
 

vas2308

Редовен Потребител
ФТКС
Няма как да видиш Джон Костело :D

Да поясня , че Джон си рамени фанелката с Павката :)

От това което видях на световното, мога да кажа, че не ни пречи нито оборудването, нито условията ...единственото от което се нуждаем за да имаме по-добър резултат е повече състезания. Та каквито и статистики да правим на оптики и пушки, вижда се, че с всяка от изброяваните оптики и пушки могат да се постигнат отлични резултати. Най важен е стрелеца и неговия опит.
Като разговаряхме с участник от Уелс (отборно се класираха първи, втори са Англия) той каза, че всяка седмица се провеждат по три състезания и той решава дали да участва и каде, на кое състезание да отиде и кога да почива. Та определено повечкото състезания си казват думата, защото колкото и да тренираш сам - не е същото като опита от повече състезания.

Иначе аз лично съм впечатлен от състезанието и съм много щастлив , че имах възможност да участвам. За мен всичко беше чудесно и се надъхвам още повече да тренирам и да стрелям.


Иска ми се на следващото световно в Португалия, да сме поне 10 човека от България. (живот и здраве включвам и себе си в това число :) )
 
Последна промяна:

Dominus

Редовен Потребител
Истината е че без редовна стрелба резултати не може да има. Който се надява да си извади веднъж в месеца пушката и да постигне добър резултат е в грешка. Състезанията са много важни. В тях човек претръпва по малко. На това световно усетих атмосферата на трасето и видях, че няма нищо притеснително и че и големите стрелци грешат. Претръпвах по малко всеки ден и стрелях все по добре. Вторият ден до 30-тата мишена имах три пропуска. Последният ден бяха два. Е, като видя позиция коляно и ми ставаше лошо. Там се асирах до ушите. Никога не съм го тренирал и не случайно правех около 25% от коляно, а прав понеже наблягах много на тази стрелба имах ден със 100%. Това показва, че нещо което не се тренира и се подценява няма как да се случва. Нищо не е даром и всичко си иска усилието.
Световното беше невероятно. Колкото и снимки да гледате няма как да усетите атмосферата. Пожелавам ви, ако разбира се стрелбата е в кръвта ви, поне веднъж в живота си да посетите едно мероприятие от този ранг и да усетите тръпката.
Колкото до оборудването то не е решаващо. Аз стрелям с доста ефтина пушка и то не напълно подготвена за ФТ. Много ми липсваха раздвижен хамстер и задтилък.
Третият ден стрелях с Титаренко от Литва с пушка като на Миро и Марч 8-80. Много подготвен стрелец със сериозно оборудване, яке и т.н. Преди да почнем стрелбата се разбрахме да не се въртим, а да стреляме всеки път в един и същи ред. Съгласих се да съм пръв. Всеки път като свалях мишената той се чувстваше длъжен да отговори и това му действаше на психиката. В един момент изостана с две точки и избухна. Почна да рита пепел по трасето и дори не искаше да се снима с нас. Затова на една снимка сме само с Винченцо, който пък е много готин жабар. Винченцо като пропусне викаше само "мадонна санта". И все ми говореше на италиански, като че ли го разбирам.

П.С. За пръв път видях толкова чисти мишени след такава стрелба. Много рядко се виждаха изстрели в щита извън УЗ.
 
Последна промяна:

mamawaits

Потребител
СКАНДАААААААААЛ стана скандал ехехех аз пак стрелях заедно със Божо третия ден. Коруп4ия на бсякаде ахахахахах. Готино изкарахме мом4ета аиде и до следващото
 

Dominus

Редовен Потребител
Това клипче вече е качвано в темата за ФТ.
Eдиният чемпион трябва да тренира още.
Sergey Surikov Russia PCP Senior 40 41 42 123
 

anibis

Редовен Потребител
Павка тоя ли е дето си го ядосал,с по-добрия резултат с/Атаман-а/,и не щял да се снима за спомен с вас?
 
Нагоре