COMETA LYNX V10 AIR RIFLE

silver bullet

Редовен Потребител
В темата за Суматра прочетох как един колега прави сериозни доработки и много хора са доволни от пушките си.

Има ли вариант за доработки и на Cometa Lynx в кал. 6.35 да стреля с JSB 1.645 грама и 295 - 300 м/с.
 
Последна промяна:

Gadnqra

Редовен Потребител
Възможно е. Редукторът трябва да се бутне. Може би и проходните отвори. Може би и нова цев. И т.н.
 

tzocho

Потребител
Май не ти е много ясно ...
Редуктора си остава същия, ... цев, преходен елемент и дотиквач се предлагат като отделен кит.
Чакам отговор за цената му тия дни и до няколко седмици ще се пуска поръчка, така че който желае може да се включи.
Преминаването при тази пушка от един калибър в друг става за минути при това без необратими интервенции и аз ще я пробвам но в 4.5.
 

silver bullet

Редовен Потребител
Това го знам колега. Въпроса е дали лесно и евтино ще стане 73 джаула в калибър 6.35, ако заводски е 50 джаула в този калибър. Защото има булпап на Еваникс за 1700 лева, който си е 75 джаула без доработки. Ако ще давам още 500 лева за доработки по-добре да си взема Еваникс.
 

bateelmo

Потребител
Вземаи еваникса , тои и доста повече може но ако мислиш че има плато от кутия мисля ще се разочароваш. Все пак питаи колегата дето ги рекламира. Аз имах хънтинг мастер в 5.5. Единственото което не му харесвах е че духа през барабана . И до сега не съм имал по удобна лека и красива пушка. Колкото до мощността наложи се да я намалявам , тъи като в този калибър за да стреляш с над 50 джанки ти трябват тежки и скъпи проектили.
 

cilindura

Редовен Потребител
Колега, ако мислиш, че "Еваникс"-ът е панацея, жестоко се лъжеш. Изваден от кутията, този модел харчи 5 атмосфери на метан, което ще рече, че на въздух преразходът ще бъде по-голям при средна мощност около 70 Джаула. Така че тези 1700 лв, които ще дадеш, няма да ти стигнат , за да бъде пушката както трябва. След месец и половина чакам човек от Бургас, който си взе именно такъв "Еваникс" за 1700 лв, който харчи 5 атмосфери на изстрела / 70 Джаула/ и на 50 м прави 60 мм група. Така че, колкото и да струва пушката, винаги трябва да налееш лев отгоре, за да станат нещата както трябва. Цената не е гаранция за добро качество, а и оттам - и резултати. Поздрави!
 
Последна промяна:

Gadnqra

Редовен Потребител
Ами истината май е, че всяка пушка от магазина се нуждае от доработки, независимо от марката и модела за да влезе в нашата рамка от изисквания. Обяснявам си го с допуските, проблемите и възможностите на серийното производство. Въпреки това в повечето случаи интервенциите, които се правят са малки, а и по този начин се запознаваш с принципа и устройството на пушката. След преработките обикновено, независимо от марката пушката достига до желаните резултати. Така, че която ти е харесала - взимай я смело.
 

kaloyan_takev

Редовен Потребител
Айде и аз да се похваля с новата придобивка (тя стана на два месеца де :D). Но днес за пръв път я мерих изцяло с хоронограф (за който от сърце благодаря на M_I_T_A_K_A, жив и здрав да е ...). Та и преди съм пускал по някоя съчма през едно Комбро и я бях докарал до 270 м/с с JSB 1.030, но от 5-6 чашки повече не съм пускал. Днес си викам да я намаля малко и докарах това :

с JSB 1.175 5.53
Но понеже съм смотан и си забрайх чашките та пуснах само 75 :wall:. А ми се щеше да видя на какво налягане ще почне да пада скоростта, другия път...
Трите очертани в червено влязоха трудно в цевта, не знам дали на това се дължи скока на скоростта. Очертаното в черно си влезе нормално и пак скок-подскок. Но чашките са от кутията, не са мерени, теглени, къпани, замивани и т.н. Пушката не е пипана извъобще, само скоростта съм нагласял от ругулатора.
До тук най добре се представят JSB 1.030 5.52 поне при мене.
 

Attachments

  • upload_2015-7-25_17-53-48.png
    upload_2015-7-25_17-53-48.png
    650.6 KB · Прегледи: 111
Последна промяна:

kaloyan_takev

Редовен Потребител
Днеска ми се хабяха чашки в жегата и реших да меря с хроното. Докарах ги до 119 броя, като от 112 (265.9 м/с) до 119(261.0 м/с) почна да пада прогресивно и се спрях. На 119-я изстрел бях на 90 бара, на 112-я - 100 бара. Измерих с JSB 1.030 5.52 това :
 

Attachments

  • Комета Линкс плато 1.030.png
    Комета Линкс плато 1.030.png
    865.8 KB · Прегледи: 75

CaMyPau

Редовен Потребител
ФТКС
ФТДМ
Ако е и точна с тия чашки не я барай повече. Фърляш хроното и право на орехите :rambo:
 

kaloyan_takev

Редовен Потребител
Ако е и точна с тия чашки не я барай повече. Фърляш хроното и право на орехите :rambo:
И аз мисля да не барам повече по нея. От точността не се оплаквам. Аз съм посредствен стрелец, но когато ми е ден, Ми Е Ден! Някой път се постигат завидни групи, друг път групата е като решетъчна лъжица, много фактори има.
 

DeadShot

Редовен Потребител
Изчетох цялата тема и има данни само за 5.5мм... Някой може ли да сподели скорости от 6.35мм,само с натягане на пружини без да се бара много много? И колко изтрела има в този калибър?
 

lynx

Редовен Потребител
Пушката е малко слабичка за 6.35
Само с натягане на пружини няма да те зарадва, иска си доста поправки.
Ако се стреля на метан има шансове да се докарат по-нормални скорости за 6.35
 

mobilen

Редовен Потребител
На метан и с подложна шайба 0.5мм
в редуктора съм стрелял с 288мс с
Jsb 1.645 ,като пружината е натегната до край ,но
зареждането става много тегаво.
 
Нагоре