Hatsan PCP: AT 44, ВТ65 и т.н.

ToHKa

Редовен Потребител
Само едно бих те помолил. Щом прави лоши групи пробваи с хлабава муфа на цевта или съвсем без нея. Моята като я взех собственика ми каза че стреля много добре от кутия. Аз обаче не мога да ползвам някаква техника без да знам кои върти колелото. Първо разглобих пушката прегледах тук там и понеже тази муфа ми се видя хлабава взех че я стегнах. Стои та гледаи кви групи взе да прави от по 5-6 санта на 50 м и горница.Става въпрос за конусната муфа която притиска полиамида в цевната кутия.

Пушката за сега е готова,без шок,с леко натегната пружинка на БК,о по-широк отвор на цевта.Полирани начални нарези,чашката се избутва съвсем плавно по тях :) Нямам хроно сега и скоростите са неизвестни но по усет скороста е паднала(което се очакваше).
За тази муфа която спомена - никаква разлика не намирам,при мен полиемида вътре е заклинен добре.
Сега на 38 метра от баля сено направих 6 изстрела ,влязоха в 20 стотинки диаметър.Това нищо незначи за мен защото с нея ще се стреля на над 80 метра,те първа предстоят тестове,нямах време и място за повече.
Пушката е добра,но иска нова конструкия на бойното тяло,позволява и то доста.
 

p.petrov

Потребител
Boceto84 благодаря ти ощте веднъж за чартежа и обяснението . Сега почвам да търся матеряла че в наше село .
 

ToHKa

Редовен Потребител
Не стрелям по хартиени мишени а и опората ми беше малко "калпава"(походен стол) ,5 изстрела с Field Target Trophy на 36 метра,левите попадения(една върху друга) са дупка в дупка. Оптиката я виждате ,Bushnell за 58 лева чисто нова :)
 

Attachments

  • IMAG4331~01.jpg
    IMAG4331~01.jpg
    250 KB · Прегледи: 117
  • IMAG4332~01.jpg
    IMAG4332~01.jpg
    265.5 KB · Прегледи: 118
  • IMAG4333~01~01.jpg
    IMAG4333~01~01.jpg
    310.4 KB · Прегледи: 119

methaa

Редовен Потребител
Ако са постоянни групите всичко е 6.
Все пак опитай да я подпреш хубаво и здрав тест с няколко вида съчми :cheers:
 

xpresident

Редовен Потребител
Ударника на ат44 го свалям назад, след демонтиране на спусъка. Ама така е трудно. Мисля си напред няма ли да е по-лесно да излезе? Трансферпорта лесно ли се маха?
 

ToHKa

Редовен Потребител
Напред всъщност е най-трудния вариант,разглобяваш всичко ;)
трансфера е между цевната кутия и цилиндъра на ударника,а именно той пречи да отстраниш бронзовата втулка на която се навива цилинъра с въздух....общо взето забрави ;)
назад си е царския път.
 

sts1969

Редовен Потребител
И аз съм го вадил много пъти но само първият път беше отзад. Предпочитах да го вадя от пред като свалям цевната кутия, трансферпорта (сваля се лесно, внимаваш да не запилееш малките му 0-пръстенчета и пружинката на вилката) и бронзовата втулка в която се навива цилиндъра с бойният клапан. По този начин оглеждах всичко за повреди, разглобяването и сглобяването ми отнемаше не по-вече от половин час без да бързам.
 

CaMyPau

Редовен Потребител
ФТКС
ФТДМ
На еднозарядните е доста по-забавно, докато свалиш цевта и стигнеш до болтчето на цевната кутия, и чак като я свалиш, кеф ти отпред, кеф ти отзад. Ако и спусъка е куатро съвсем ме отказва да е отзад...
 

sts1969

Редовен Потребител
Ако имаш приготвен къс щифт като този от схемата, става що-годе лесно от зад...но ако нямаш си е приключение:D
 

xpresident

Редовен Потребител
Е то без къс щифт не мисля че може да стане. Както и да е, свалих го отзад, ама не става без сваляне на цевната кутия преди това.
Натегнах си пружината на ударника, залепих болта с лепило.
 

Without_a_trace

Потребител
Здравейте колеги,
От няколко дни и аз съм в отбора на АТ :) и направих снимки на една сачма изстреляна през пушката. Искам да ви помоля, да погледнете следите от нарезите по сачмата и, ако евентуално нещо трябва да се пипа по цевта ... да знам :)

Снимки:












 

Dominus

Редовен Потребител
Абсолютно вярно. Едва ли може да се даде оценка за цев по отпечатъка.
 

methaa

Редовен Потребител
Това АТ вече е излекувано, ама кой да види навремето... същия сега си гризе лактите :sorry:
 

Without_a_trace

Потребител
Това АТ вече е излекувано, ама кой да види навремето... същия сега си гризе лактите :sorry:
Виждам, че си нещастен от както взех пушката....., предлагам ти още един път публично ..... пред всички да направим бартер за твоята патерица .... рейнджъра ... и понеже си силно мой човек няма да искам да доплащаш. И понеже съм пич и съм много щедър ... ще те черпя една АСТИКА. :lol::lol:

Номерата на АТ 44 се лекуват евтино и лесно. Ако ти потрябва помощ-свиркай :cheers:

Надявам се.. ако се наложи да ти пиша за АТ-то да е само да се похваля, а иначе Кирето ми помага много. Да е жив и здрав и бирата му никога да не се затопля.
 

methaa

Редовен Потребител
Яааааа не ми бъзикай рейджъра:D! Още малко и ще свия групите или ще го пусна в подходящия раздел и ще се мъча с
други плякалки
2013%20BENCHREST.jpg
 
Нагоре