Hatsan PCP: AT 44, ВТ65 и т.н.

supervizor

Потребител
Благодаря за бързите отговори!
.......
Повишаването на мощтност се постига по други начини.
.......
За повишаване на мощноста в youtube гледах,че натягат пружината на ударника. Какво друго може да се направи освен по-голям резервоар, натягаане на пружината....?
 

fishermaniac

Потребител
Аз постигнах платото да ми започва от 200 бара чак след като утежних ударника,направих регулируем хода на ударника и като сложих още една пружина.Сега на 52 джаула ми започва от 200 бара,на 45 джаула от 190 ,и ако се нагласи на по-малка мощност,тогава от още по - ниско налягане.Всякак го мъчих,но само така го "обуздах".
 

praetorian

Редовен Потребител
Да я дадеш тази пушка на някой майстор да ти я направи.

Изчерпателно :cheers:. Другия вариант - купуваш суха храна за 3 дена, прочиташ внимателно и с разбиране темата от 246 страници и започваш мъките....:D:D.
 

kamo_73

Потребител
Това на снимката е бойният клапан,а зарядния е от другата страна на цилиндъра,а относно отворите,които се пълнят с течен метал многа добре се виждат на тази снимка
 

supervizor

Потребител
По-големи проходни отвори през които минава въздуха.

За тези /номер 1/ ли става дума? И с колко се разширяват, трябва ли да да се разширява и номер 2?
7868822f.jpg
 

sts1969

Редовен Потребител
На първата снимка не е заряден клапан, а боен клапан. Не ти трябва да натягаш пружината на ударника защото и в незаредено състояние ударника пак ще натиска иглата, което води до вторични удари и преразход. Най-правилното решение е да смениш тази пружина с по-дебела така че да имаш по-силен удар,но в незаредено състояние ударника да не натиска иглата...тоест пружината да е хлабава в незаредено съсътоения. Само за пример, оригиналната пружина на ударника е с 1.1мм тел, моята нова пружина е със същата дължина но е с 1.6мм. тел. Прочети темата за да ти се изяснят нещата...на мен ми отне 1 седмица. :cheers:
 

оги-пз

Редовен Потребител
С колко м.с. ти стреля пушката.
Хатсаните са точни и добри до 280-90 м.с.
По нагоре не става.
Най лесно се вдига скоростта с метан.
Ако искаш повече мощ сменяй пушката.
 

kamo_73

Потребител
За №2 не си и помисляй ,заливат се №1 като се оставя един и се разширява като при завиване на цилиндъра той да сочи точно към преходния отвор(първо трябва да видиш кой е този отвор,който да остовиш),а на колко се разширява ,който го е правил да каже мисля,че беше 4 мм но не съм сигурен.
 

Слави

Модератор
Модераторски Екип
ФТДМ
Това със заливането съм го правил.
Ефект~=0
Не си губи времето!

Смисъл има за АТ-то да сложиш корава пружина на БК-то за да намалиш преразхода.
Скоростта и платото настройваш от натега пружината на ударника.
И ако си нацелил на добра цев ... това е:cheers:
 

methaa

Редовен Потребител
Колега, виж дали ти е хубава цевта. Ако не я бива, каквото и да правиш по пушката ще е загуба на време, нерви и пари. Пък ако си попаднал на хубава цев си вземи едно хроно иначе всичко което ще правиш ще е на сляпо.
 

5ko

Потребител
Много сте интересни съветниците. Отвъпросите които задава колегата личи че е далеча от тема а вие само го филмирате с съвети.
 

andi

Редовен Потребител
Дядо ми казваше - " когато имаш само 1 кило брашно , го дай на хлебаря да ти омеси хляб "
 

Emp

Редовен Потребител
А кои майстори от форума или извън се занимават с доопипване на ат 44?

А кои майстори от форума или извън се занимават с доопипване на ат 44?
Няма такъв колега.Всеки сам си наглася пушката , всеки сам си гледа сериала ,за едни е с добър край ,за други с лош .Иначе можеш да попиташ някой колега за съвет , ако нещо не ти е ясно. То по принцип си иска здрави нерви , и не всеки успява да си направи пушката ,защото на теория е лесно , но на практика някой път нещата много лошо се объркват.:D
 
Нагоре