HATSAN - всички модели пружинни пушки на фирмата.

sts1969

Редовен Потребител
Не държи бойният зъб, само натиска на долу долният детайл за да може да влезе под бойният зъб и да го подпре. Цялото натоварване се носи от долният детайл. Пружинка два пъти по-твърда от на химикал би ти свършила работа, и то само за да е по-пъргава и надеждна.
 

tamiestef

Потребител
ssn е прав.Пружината м-у бойния зъб и детайла под него е най-твърдата в целия спусков механизъм.
Тая пружина принуждава бойния зъб да освободи буталото при изстрел,освен всичко друго за което е писал sts1969.
Според мен -забравете за пружинка от химикал.
 

ssn

Потребител
Всъщност тази пружинка трябва да е достатъчно твърда за да държи двата детайла под натиск и същевременно да може да се зарежда сравнително леко. Ако е много твърда ще е трудно да се зарежда, ако е мека има опасност да оттърве зъба. Така че задачата не е много лесна за решаване, но по-добре по-твърдо според мен, макар че тогава и сглобяването ще е доста трудно.
Успех!
 

sts1969

Редовен Потребител
И мека да е, няма НИКАКВА опасност да изтърве зъба защото той подпира перпендикулярно на долният детайл. Колкото по-твърда е - толкова по твърд и неудобен ще е спусъка. Естествено че не трябва да е мека като от химикал, но и корава като камък няма нужда да е. От нея зависи много чуствителността на спусъка...не че ще помогне много за точността на тази "гърмяща патерица" :pardon: Моята я подарих на друг мазохист :-[
 

bigboar

Новодошъл
Наистина на снимката изглеждат еднакви по дебелина на телта ама по-дългата която имам ми се вижда много слаба. Все пак тази която търся трябва да държи детайлите под напрежение. Ако случайно някой има излишна ще съм благодарен или ако някой знае от какво друго става? Дано скоро да и чуя гласа особено ако стане и тунинга който съм започнал.
 

pikaso

Потребител
pLaYf0rFuN написа:
Slid3ra написа:
Кажете нещо за Hatsan Striker 1000s смятам да си взимам такъв и искам мнения. :rambo:

Аз имам същата пушка за тия пари няма какво да се чудиш много е силна и лека пушчица също така и точно :)
И аз имам такава. За начинаещ е перфектна. Даже и жена ми се учи да стреля с нея- дори се справя доста успешно.
 

Slid3ra

Новодошъл
Чудесна е пушката Днес ми е донесоха на място да е пробвам и е зех. Силна е и мощна. Препоръчаите ми някоя оптика от средниея клас който не са над 100 лева. Която да издържи на отката и. :rambo: :rambo:
 

тината

Новодошъл
Колеги от днес и аз съм в групата с ХАСАНИТЕ 125 6.35 мм не знам за точността и колко е ползвана от предишния собственик, но скоростта ми се струва доста доба въпреки, че не съм я замервал !!! След като си продадох преди две седмици Метеора, който ми служи вярно цели 11 години отново имам с какво да :rambo: Дано не ми трябват съветите Ви скоро за ремонти и :cheers: на всички !
 

MrBarry

Потребител
Честита да ти е, колега!
Колеги, имам едно тънко въпросче. ;) Преди време купих от форума един Асан 85 chrome. Като цяло съм много доволен от вложените пари за тая пружина. Личи си, че собственика се е грижил за нея както и аз. Искам обаче да и сменя пружината, защото ми се струва, че започва да губи сила. Мога ли да се справя сам и има ли шанс да й сложа газово бутало?
 

sts1969

Редовен Потребител
Отварял ли си пушката за да я огледаш от вътре? По-вероятната причината за загубата на сила, може да е износването или изпичането на маншета на буталото. :cheers:
 

MrBarry

Потребител
Не съм. До сега само смазване и плякане. Малко болтовете са ми поизядени и това отваряне ще е доста зор. Къде се намира този маншон, защото все пак ми е първа пушка и не съм наясно? Благодаря!
 

sts1969

Редовен Потребител
??? "смазване" :rolleyes: какво точно си смазвал по нея? Най-добре потърси някой твой градски който е на ясно с тези неща за да ти помогне, съветвам те...не отваряй пушката сам. :no:
 

MrBarry

Потребител
Ясно е, че няма да я отворя сам :D Смазвал съм я там, където се чупи цевта и на всички външно видими места, който се сгъват при зареждане.
 

тината

Новодошъл
Днес си прострелях "оръдието" на около 25 метра или 37 крачки (нормални) и след настройката която беше необходима постигнах група от пет изстрела в 45 - 50 мм . Не знам дали е добре, но на мен ми допадна точността като се има на предвид, че я прострелвах с най - големите боклуци на пазара (нямам избор в нашия град няма други модели) ! И сега ми е едно :yahoo: дано само да няма разместване на мерните прибори ! :cheers: на всички и яко :rambo:
 

MyaHue

Новодошъл
Аз имам хатсан 125 тх 5.5 и забелязах че след всеки 2ри или 1ви истрел мерника се размества нагоре и надолу такаче си имай 1 на ум :D отката е брутален :D само да събера някои лев и ще сложа ГП че несе трае така. Поздрави :)
 
Нагоре